Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 kazalniki, da ste v zvezi z alkoholikom

25. avg 2021 8:15
0

Oglasno sporočilo

Najhujši del alkoholizma je, da gre za progresivno bolezen. Torej, bolj ko pijejo, slabše jim je. Sčasoma simptomi postajajo vse bolj očitni. Če opazite katerega od teh simptomov pri osebi, s katero ste v zvezi, obstaja velika verjetnost, da hodite z alkoholikom.

Čeprav je v poznejših fazah razmeroma lažje odkriti alkoholizem, bi se lahko na začetku izkazalo kot izziv. Ni vedno mogoče razumeti, kdo je močno odvisen od alkohola in kdo preprosto rad pije (družabno pitje)Vendar pa obstaja nekaj znakov, ki vam lahko pomagajo.

1. Pije, da se razbremeni

Ko alkohol postane način spoprijemanja z vsem v življenju, je to zanesljiv znak alkoholizma. Alkoholik bo hotel piti, kadar je jezen, žalosten ali kakor koli pod stresom. Tudi ko so izredno srečni, si bodo želeli piti, saj brez tega preprosto ne morejo delovati.

2. Njihovo družabno življenje se osredotoča na pitje

Če vidite, da se nekdo na vsakem družabnem dogodku vedno trudi piti alkohol ali pa se odloči sodelovati le pri stvareh, ki vsebujejo alkohol, je to velik znak, da je alkoholik. Ko je človek na dobri poti, da postane alkoholik, začne iskati pijačo na vse možne načine, kar vključuje tudi njegovo družabno življenje.

3. Alkoholizem je v njihovi družini

Ko v družini teče alkoholizem, obstaja velika verjetnost, da bo privzeto postal alkoholik. V primerjavi z ljudmi, ki v družinski anamnezi nimajo alkoholizma. Bolj ko preživite čas z nekom, bolj spoznate njega in njegovo družino.

4. Opazili boste drastične spremembe v osebnosti

Postali bodo hitre jeze, agresivni, nasilni (verbalno, čustveno in po možnosti fizično) ter glasni. Poleg vsega tega lahko alkoholik celo postane preveč čustven, ko je pijan, medtem ko trezen skoraj ne izraža svojih čustev. Če pri nekom opazite tako velike spremembe, je morda na dobri poti, da postane (ali je že) alkoholik. 

PREBERITE TUDI: To se zgodi vašim možganom, ko pijete alkohol

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Modne revije, ki je bila oktobra, se je udeležilo kar nekaj najbolj znanih zvezdnikov.