Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tofu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
m_z
Starost: 41Pridružen: 17. sep 2006Prispevkov: 192Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2012 9:53
Povezava do prispevka
Eni tofuji so bolj mehki od drugih, mogoče ima kaj zveze s tem. Jaz sem ga včeraj tudi popekla, še prej pa povaljala v kariju. Zraven sem naredila črno lečo z rižem in špinačo s kokosovim mlekom. Kupujem pa tistega iz dm-a (alnatura) ali pa lavida navadnega ali prekajenega. Navadni res ni dober, če ga ne začiniš, mora bit nekaj zraven. Prekajenega pa jem kar tako poleg kruha ali pa ga uporabim za kakšen golaž/pasulj.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. maj 2012 19:37
Povezava do prispevka
Lubenica je napisal/aSem ga pa zadnjič poskusila popeči v ponvi in je na koncu nastal samo en poc (postal je samo bolj zdrizast). A je mogoče krivo to, da je bil pakiran v neki vodi in ga nisem dovolj odcedila? .
 
Pomoje da to nima glih veze. Tudi jaz si ga večkrat popečem v ponvi, pa nikoli nisem pozorna na to, da bi ga ful odcedila.
0
Nazaj na vrh
jerryka007
Starost: n/aPridružen: 3. jun 2012Prispevkov: 60Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2012 14:13
Povezava do prispevka
Še nikoli mi ni tofu ratal zdrizast....ne vem kaj bi lahko bilo narobe. Kar se shranjevanje v hladilniku tiče, je pri nas ustaljena praksa, da se neporabljen kos da v skodelico z navadno vodo, pa ostane par dni, ampak je treba vodo baje vsak dan menjat.

Najhitrejši recept je pa tofu v sendviču oz. obloženem kruhku: tofu posiplješ z začimbno mešanico za piščanca ali pa s curry začimbo in popečeš na malo olja. Kruh se premaže z gorčico, gor naložiš popečen tofu, po želji lahko še kakšen sir in zeljenjavo (solato, paradižnik itd.).
Drugače pa je dober tudi mariniran samo s sojino omako in popečen.
 
 
 
Združeni zaporedni sporočili. Če želiš kaj dodati, prosim, če uporabiš funkcijo Popravi/Izbriši to sporočilo. Hvala.
bubica10
0
Nazaj na vrh
jerryka007
Starost: n/aPridružen: 3. jun 2012Prispevkov: 60Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2012 15:26
Povezava do prispevka
Ups! Hvala za opombno...nekaj sem se zakvačkala med pisanjem in je nastalo, kar je nastalo...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tofu
Stran 4 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.