Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tofu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:20
Povezava do prispevka
Jaz sem pred kratkim odkrila DMov tofu in se mi zdi najboljsi od vseh, ki sem jih kadarkoli kupila pri nas. Res pa je, da je malce drazji.

Jaz tofu popecem na olju (ponavadi sezamovem), pecem toliko, da dobi hrustljavo skorjico (cca 10 min), nato dodam nasekljan cesen in sojino omako (kupujem samo take brez aditivov). Ce se hocem pocrkljati, pa tofu najprej mariniram v sojini omaki, ki sem ji dodala javorjev sirup Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:25
Povezava do prispevka
Sestavine dimljenega tofuja z veliko OH so tudi mene precej presenetile, zato sem potem začela kupovati kar navadnega in dimljenega niti ne pogrešam. Ravno zdaj sem si morala iti popeči par rezin, ker so zgornji recepti iz mene izvabili precejšnjo količino sline.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:27
Povezava do prispevka

quote:4c64ed5aa8="_*Shaheena*_"Če je problem v tem, da ti enostavno ni dober, si zelenjavnega nareži na majhne koščke, za minuto vrzi v ponev (toliko, da se pogreje) in ga potem zmešaj skupaj z zelenjavo.

A da je dosti samo za minuto? Jaz si tofu ponavadi pripravljam po nekem receptu it PL-ja, ampak tam piše, da ga pražiš 15-20 min se mi zdi. Skratka, veliko dalj časa.

Meni je zelo dober Sparov tofu, pa še poceni je (nekaj čez evro za tisti običajen kos, 250 g al kolk že).

0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:33
Povezava do prispevka

Kako pa hranite (neporabljen) tofu? Ko ga kupim je v neki 'vodi', nekje se mi zdi, da sem nekje prebrala al slišala, da bi se naj ta voda (po odprtju tofuja) potem menjala vsak dan?


Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:34
Povezava do prispevka
Verjetno se po minuti res samo pogreje, samo po 10 minutah se pa tudi že konkretno popeče.

Kar se tiče shranjevanja, prvo odlijem tekočino, ga oprerem z vodo, narežem na rezine in kar ostane shranim v posodici v hladilniku, kjer zdrži vsaj nekaj dni. Upam, da govorimo o isti "vodi".
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:39
Povezava do prispevka
Aha, torej se lahko hrani na suhem?
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:43
Povezava do prispevka
Ko sem ga jaz enkrat samo pol porabila in pri preostali polovici samo vodo odlila in ga spravila nazaj v hladilnik, je po ene 3 dneh že začel plesneti. Je pa res, da ga nisem dala v nobeno posodo, ampak kar v vrečko zavila.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:49
Povezava do prispevka
Meni po treh dneh ne splesni, pa sem imela že precej različnih tofujev, vedno pa ga dobro zaprem in takoj dam v hladilnik.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2012 21:52
Povezava do prispevka

Saj mogoče je ravno to vzrok, ker sem ga jaz kar v vrečki pustila. Pa še nič ga nisem spirala s tekočo vodo.

0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 12. feb 2012 12:01
Povezava do prispevka
Verjetno res, poskusi ga shranit v posodi.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
rosie
Starost: n/aPridružen: 17. feb 2011Prispevkov: 153Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2012 12:16
Povezava do prispevka
Zadnjič sem jedla v restavraciji Dabuda v LJ in sicer Pad Thai rezance, nekaj takega. Pa se mi je zdelo da so bili notri tudi koščki tofuja, nisem pa ziher ker ga nikoli še nisem videla, niti jedla. Zdaj bi si to rada skuhala doma pa me zanima če je že katera jedla te rezance in če veste, če dajo notri res tofu ali karkoli naj bi že bilo notri..ker je res fuuuul dobro :) 
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2012 14:44
Povezava do prispevka
Pad Thai ima res ponavadi tofu, ja. Imaš na spletu kuuuuup receptov Wink
0
Nazaj na vrh
sayhellonana
Starost: 32Pridružen: 29. avg 2011Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2012 20:11
Povezava do prispevka
Moj fant naredi super Tofu! Čeprav ni ravno mojster kuhanja hihihi Smile to mu vedno uspe Spopeče ga (v rezine narezanega za okoli 15-20min?) nato doda sladko kislo omakco (Uncle Bens) pa je tako simpl, da je že božansko dobr! Tofu s to omakco pa položi na rukolo ali kako drugo solatko. mmm  Super je tud, če ga mariniraš čez noč in potem spopečeš, skuhaš, itn. 
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2012 8:41
Povezava do prispevka
Pred leti je bil tofu za mene nekaj normalnega kot za druge meso. Navadno sem ga jedla popečenega v ponvi.
 
Zadnjič sem ga po parih letih kupila, popekla in zabrisala v smeti, ker mi je bilo ogabno, da dol padeš. Očitno se je moj okus od mojih zadnjih vegetarijanskih dnevov pa do danes zelo spremenil.
Ali pa je bilo krivo to, da sem kupila bio tofu, pa je mogoče ta toliko slabšega okusa. A sem rekla bye, bye tofuju.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2012 9:35
Povezava do prispevka
Meni je pa tofu odličen po okusu, tak nekako kartonast, ampak mi je to fino. Big smile Očitno imam pač čuden okus, ampak vseeno razumem, zakaj ti mogoče ni všeč. Sem ga pa zadnjič poskusila popeči v ponvi in je na koncu nastal samo en poc (postal je samo bolj zdrizast). A je mogoče krivo to, da je bil pakiran v neki vodi in ga nisem dovolj odcedila? Ker ko sem ga enkrat naročila v tajski restavraciji je bil super, če ne skoraj malenkost presuh, moja stvaritev je bila pa vse prej kot to.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tofu
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.