Zanimivo, res! Jaz pa prav nasprotno od večine ne prenesem pasirane, kremaste skute. Ta je tudi razlog, da skute nisem nikoli maral, saj so moji doma samo takšno kupovali.
Ko sem začel v fitness hoditi in ker sem vedno prisegal na naravne vire preh. dodatkov, bi tudi moral skuto vklopiti v prehrano, a spomini so bili še preveč živi,
Šele letos, 11 let po fitnesu in vseh zgodbah mojega življenja, sem zaradi določenih težav na os. ravni iz čistega firbca probal skuto, katero žlico polno mi je mama tišala v "lape" in govorila: NA SINE, PROBAJ MALO, ZDRAVA JE, NA SINE, JEDI,JEDI, MORAŠ, DA B. DOBIŠ...
Zaprl oči in ajde, mami na ljubo, ampak pol pa, kot da je atomska vsekala v usth.
Od takrat dalje prisegam na eno in edino, to je domača skuta iz mojega Tinja.
SUHA, GRUDASTA in nevtralnega oz raaaaahlo sladkega okusa.
BOŽANSKA...
Saj ne morem drugače, kot da jo hvalim in da se mi sline cedijo. Cel teden sem že brez, ker si je TETA SKUTA drznila iti na morje, ne da bi me založila z novo kilco ali pa vsaj sporočila.
Druge skute pa ne kupim, ker niti ena ni dobra. No, mogoče ona albuimska ali kar je že, ali pa OVČJA, samo to itak dobim samo na tržnici ...
HVALA ZA IDEJE IN RECEPTE!