Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Binas

  • Binas je napisal/a na forum v temo Prenehanje s kontracepcijskimi tabletkami.

   16. avg 2017 8:29

   kenro58 Kaj pa če je prehrana krivec za počutje? Poskusit ni greh. Izločiš predelano hrano (zapakirano v trgovini, instant, prepripravljeno etc). Ješ zelenjavo, sadje, meso, jajce. Črtaj pa sladkor, mlečno in žita-vsaj glutenska in krompir.

   po 2-3 mesecih pa potuhtaj če je kaka psrememba in postopno na cca 7 dni dodaj kako živilo (recimo krompir, rž etc) pa opazuj svoje počutje-brez pričakovanj.

   Jaz sem zaspana tečnoba ob prevelikem vnosu sladkorja-OHjev. 

   Tabletkam se pa vsaj zaenkrat ne odpovem, ker brez tabletk sem šele bila slabe volje. kdo ne bi bil, če polovico leta ne moreš spat na trebuhu in tekat, ker te neznosno bolijo joški (pa imam bolj majhne A-B košarico), bolel me je križ, krvavitve so trajale 7 dni in bile močne. 

   664
  • Binas je napisal/a na forum v temo Masažno olje za moške?.

   8. avg 2017 9:14

   Vzemi navadno  mandljevo olje, tanajtabolj poceni v DMu ima zelo blag neizrazit von. Jasno, da je mastno, saj je olje. Za masažo morajo roke polzeti po koži. potme pa s kako brisačo popivnaš ali pa pustiš, da se vpije.

   4
  • Binas je napisal/a na forum v temo Osji pik.

   26. jul 2017 7:42

   Na dopust in izlete-obliži, Aspirin, Medrol, oglje, manjša flaška Betadine, mikropor in Coban povoj (povoji etc so tako v avtu). Za psa pa še-3% peroxid, vata, satelit, Farmatan, Ranital in lep tačkast povoj, samolepljiv, pinceta za klope, v hribih je z mano tudi žepni nož, včasih pa prav pride, če ne drugega za namazat kruh, odrezat povoj, ki pa je v rukzaku). 

   To ne zasede veliko prostora.

   25
  • Binas je napisal/a na forum v temo Osji pik.

   25. jul 2017 8:18

   Jaz z osami nimam težav. Se dobro razumemo, druga drogo pustimo pri miru Smile Sicer pa ob osjem piku poslinjen Aspirin prilepiš na mesto vboda in oteklina ne nastane.  So pa koristne žvalce, ki pojedo ogromno listnih oši in ostalih žuželk, ki manjšajo pridelek na vrtu in sadovnjakih.

   25
  • Binas je napisal/a na forum v temo Izpuščaji na roki.

   18. jul 2017 8:53

   Lahko je bakterijski izvor-do zdravnika, dermatologa...No za začetek, si lahko temeljito izpereš s fiziološko, če prav vidim, da je nekaj belega-gnoj tam na sredi? Izprad, potem pa lahk ouporabiš kak Betadin sprej ali tekočino cca 7 dni, 2x dnevno. Vmes pa naj bo na suhem. Če ne bo šlo na bolje-do zdravnika, sploh če se bo širilo. Te kožne zadeve znajo biti trdovratne.

   11
  • Binas je napisal/a na forum v temo Dermatitis.

   21. jun 2017 8:21

   Tudi bioresonanca ni poceni....Če pa ima kdo možnost dobit službo na primorskem-preselite se!

   Bližina morja, morska voda, klima, vse to zelo blagodejno vpliva.

   Ovsene kopeli, izogibanje alergenom, sveža, lokalna hrana, meso pašne reje, sveže ribe, nešpricana zelanjava (bohnedaj kupit vrtnin v bližini hmelja!). Pa kolikor je le možno kolobarit na mesečni bazi s sestavinami.

    

   79
  • Binas je napisal/a na forum v temo Zaščita pred soncem za telo.

   14. jun 2017 8:39

   Nabavila sem bubchen spf 30, lepo se razmaže, ne pusti mastnega filtra, tudi ne belega, sestavinsko nima znanih rakotvornih zadevščin.

   859
  • Binas je napisal/a na forum v temo Vložki & tamponi.

   14. jun 2017 8:37

   Pa še ena možnost je. Da si ob redni uporabi razvila občutljivost, da se kuha kaj drugega vmes, kako vnetje, morda samo padec imunskega sistema. Vsekakor pa je vprašanje firmi na mestu.

   Jaz sem dolga leta uporabljala vložke in bila sveto prepričana, da je srbečica pač normalna stvar, še ena  ginekologinja je to rekla...No, potem po prvem zoprnem vnetju, pa sem presedlala na tampone, najprej probiotične in zatem običajne-trenutno Jasmin. In že s prvimi uporabami tamponov, je srbečica izginila.  

    

   600
  • Binas je napisal/a na forum v temo Balzam vs. maska.

   13. jun 2017 12:09

   Bili so precej uničeni-so bili barvani na malo svetlej in je bila katastrofa, po nekaj stirženjih in barvi bolj podobni moji naravni, da ne rabim več barvat, je sedaj bolje, so malenkost bolj suhi, kjer so pač barvani, sicer se ob lasišču mastijo. Ampak se ne lomijo, niso stanjšani. Čez nekaj časa grem malo špice pobrat, sicer pa naj zaenkrat rastejo.  Potem bom imela kar to masko in občasno uporabila olje pred pranjem.

   59
  • Binas je napisal/a na forum v temo Prehranske intolerance.

   13. jun 2017 9:41

   Zakaj bi človek plačeval še dodatno, če obstajajo alergološki testi, ki jih krije zavarovalnica? OK, razumem pri diagnostiki poškodb, ker te prke zavarovanja pride obupno prepozno.

   Če že samoplačniško-potem bioresonanca, ki te stane dobrih 40 eur na koroškem.

   Lahko se tudi sam lotiš izločevalne in si vodiš dnevnik.

   11
  • Binas je napisal/a na forum v temo Balzam vs. maska.

   13. jun 2017 8:17

   Obujam temo, niti nisem vedela kam uvrstiti vprašanje. Gre se za tanke lase, ki se blazno hitro zmastijo, sicer goste, vendar pred časom barvane (takole z 4 cm komaj opaznega narastka, trenutno sem odločena, da se en lep čas ne bom barvala). Ampak konice, so barvane in redno nanašam masko, balzama trenutno nimam, lasje so trenutno krajši, spredaj frufru in preostali del tam malenkost čez ušesa in jih puščam rasti. 

   No, nekak se vedno odločam, za tiste, ki imajo med sestavinami kakšno beljakovino in trdijo, da so za barvane lase, s kakim napisom repair, colored hair. Trenutno imam od Alverde, ki pa ni tako super, kot je bila prejšnja od Keune. No, saj razlika v ceni je pa tudi gromozanska. 

   Kakšna pa je globinska nega las? Zasledila sem globinske balzame?  So nujni del pri tankih laseh? barvanih laseh?

    

   59
  • Binas je napisal/a na forum v temo Potni stroški javni sektor.

   12. jun 2017 8:20

   Lej, izplačati ti morajo 0,18€/km pot dom-služba in obratno, po najkrajši poti. Ko dobiš plačilno listo, si pa preračujan, če so pravilno izplačali. 

   S prevozom javnih sredstev se pa ne ubadaj, ker zate ne velja. Saj sama praviš, da ti ne izplačajo zneska mesečne karte, ampak ti povrnejo potne stroške za prevoz v službom, kilometrino. 

   10
  • Binas je napisal/a na forum v temo Potni stroški javni sektor.

   10. jun 2017 23:48
   voziš se z avtom, ne? imajo tvoj naslov bivališča. drugo je pa njihovo​ delo, da izračunajo kilometre in povrnejo potne stroške. tudi cenik mesečne vozovnice lahko najdejo sami. poglej na svojo plačilno listo in si preračunaj, preveri sama ali ti plačujejo 0,18eur/ km ali pa 0,37/km (dvomim, to je za službena potovanja) ali pa ti krijejo mesečno karto.
   10
  • Binas je napisal/a na forum v temo Potni stroški javni sektor.

   9. jun 2017 7:41

   Aha to je nekaj novega, dosedaj sem se srečevala s kilometrino (službena pot) in s potnimi stroški prevoza na delo zasebni sektor ima zaenkrat 0,18€/km, ampak temu ne rečemo kilometrina)  mislim, da ima javni sektor mal druge cifre) oz povrnitev stroškov v znesku najcenejše mesečne karte.

   Stopi do vašega računovodstva pa se pomenite, kar te zanima.

   10
  • Binas je napisal/a na forum v temo Tanja, pomoč.

   7. jun 2017 10:08

   Ne, ni zadosti visok faktor, razen ob večkratnem nanosu. Sploh oob uporabi kislin. Jaz pod 30 ne bi gledala, pa še to-izogibanje močnemu soncu, večkratno nanašanje, kadar si zunaj, se vmes naplavaš.

   101
  • Binas je napisal/a na forum v temo Ketonska dieta za začetnike =).

   6. jun 2017 10:30

   Navadno klasičnega zajtrka nimam. Ttopim si malo kokosovega masla in kravjega masla, dodam nekaj sladke smetane (brez gostil etc) in ovseni ali kokosov napitek, žličko 100% kakava. Drži 4 ure, potem pa razne solate, meso + solata....

   Včasih pa kakšno jajce z avokadom, lchf kruh s kakim namazom ali obložen z avokadom, paradižnikom, seozonsko zelenjavo, mogoče losos, suha salama, vafelj iz mletih oreščkov, jajco in z namazom.

   72
  • Binas je napisal/a na forum v temo Ketonska dieta za začetnike =).

   6. jun 2017 7:32

   LCHF vsebuje tudi repo, zelje,  stročji fižol, jagodičevje, koški lubenice, ananasa, kakšen reželj pomarnče oz vse kar ima malo OH in sladkorjev. Meso v zmernih količinah, jajca taka in drugačna, zelišča, oreščke...

   Pri strogi ketonski-na daljši rok, že po 10 letih, lahko pride do pomanjkanja kalcija, vitamina D in še nečesa, kar mi je ušlo iz glave. Zato je treba spremljati, dodajati. Stroga ketonska ima pa po drugi strani zelo blagodejen, terapevtski učinek pri epileptikih, zmanjša napade, potrebo po količini zdravil, tudi pri diabetikih se dostikrat izkaže, med tem ko pri hormonskih bolnikih, posebno kak hashimoto, hipotirodizem, potrebuješ več OH za funkcioniranje.

   Zato sem jaz nek tak zmeren LCHF, recimo no. Izogibam se sladkarijam, slakdorjem, sladkemu sadju, mokastim rečem. Med tem, ko občasno vseeno jem fižol kot tak, kakšen kivi mi občasno ne uide. OHjev zaužijem nekako 20-30% dnevno. 

   Baza je zelenjava, ostalo je priloga.

   72
  • Binas je napisal/a na forum v temo Nevarnosti sladkorja.

   2. jun 2017 13:48

   Sadje-fruktoza, je škodljiva, ko si že okvarjen ali imaš prediabetično stanje ali pa si že diabetik.

   Zdej, prav gotovo niso koristni sadni sokovi. Je mnogo bolje pojesti sadež z olupom itd. Čemur se je zelo dobro ognit je suho sadje, ker je tam koncentracija sladkorja bistveno višja.

   Sveže sadje, celo in pa zamrznjeno=da. Razni smutiji in suho sadje pa ne. 

   Lačna si bila,  ima telo en tak spomin, hkrati pa bi takrat morala kak gram maščobe več  pojesti. Jaz sem recimo lačna takoj, če pojem jabolko. 

   Pač vedno tehtam-vsebnost, vitaminov, mineralov, vlaknin vs. OH, GI...Predvsem pa počutje. Jaz sem se lotila izločevalne, da sem ene stvari ugotovila.

   http://holistic.si/2015/04/17/ali-je-fruktoza-res-zdrava-2/

   http://www.maxximum-portal.com/index.php?gm=12&v=896&id=

    

   405
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • gallie pred 6 dnevi
  Katastrofa
 • Tanja 8. avg 2017 21:27
  Popolna zanesljivost
 • Akasha 30. jul 2017 14:08
  Nisem zelo navdušena
 • Akasha 30. jul 2017 13:58
  Ne izpolni obljub
 • Akasha 15. jul 2017 13:24
  V redu
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
 • mzelenko se je registriral.

  pred 19 h
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

  pred 1 dnevom
  0
 • Skubi se je registriral.

  pred 3 dnevi
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • _mia_ je spremenil profilno sliko.
  >
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • _mia_ se je registriral.

  pred 3 dnevi
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Izpostavljamo
Alkoholizem je eden največjih perečih problemov sodobnega časa v našem okolju, saj ne prizadane le človeka, ki je alkoholik, temveč tudi vse njegove bližnje in ljudi okoli njega.