Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Domače marmelade

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2006 14:47
Povezava do prispevka
Jih sploh delate ali jih raje kar kupite. Jaz kupljenih namreč sploh ne jem, zato bi bilo fino, da tiste, ki ste pridne gospodinje , še tukaj zaupate vaš recept.
 
Moja mami nardi super marelično marmelado in tak malinov jam. Čist naraven. Ko utegne, da mi pove ta babičin recept, vam napišem.
 
LP,nadja
 
 

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 11:15
Povezava do prispevka
Od kar imam aparat za peko kruha, sem nekajkrat skuhala tudi marmelado.
 
Osnovni recept je preprost: Zrelo sadje narežem na koščke, dodam rjavi sladkor (jaz ga dodam zelo malo, ponavadi le 1-2 žlici), pustim kake pol ure, da sadje spusti sok. Sadje na hitro zmiksam s paličnim mešalnikom - pustim veliko koškov sadja. Nato dodam še pektin (upam ,da sem si prav zapomnila. Ponavadi imajo to zadevo pri pripomočkih za peko, na vrečki so tudi navodila). Moj aparat ima poseben program za marmelade.
 
Vedno skuham samo nekaj kozarčkov marmelade, ker so zaradi majhne količine sladkorja manj obstojne.
 
Marmeladam vedno dodam začimbe: ingver, klinčke, cimet...
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 15:24
Povezava do prispevka
jaz jem samo domaco marelicno, ampak jo skuha moja mama. sladkorja da manj, da pa se ne pokvari, na vrh kozarca nalije rum (ki ga potem z zlico odstranimo), povrh pa da se okrogel kos celofana, potresen s konzervansom - pravi, da to pomaga, ceprav sem jaz malo skepticna, naj pove kaksen kemik, ce to lahko odzene plesen? zdrzi pa eno do dve leti.
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 18:08
Povezava do prispevka
Moja mati ne dodaja nobenega konservanska. Jih da v kozarec, skuha
skupaj z kozarcem in če ne bodo hitro šle jih da v zmrzovalnik. Moja
najljubša je češnjeva (topla češnjeva marmelada na kruhu namazanem z
maslom mmmmmmmmmm)
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 18:19
Povezava do prispevka
hm, tudi moja konzervansa ne dodaja - celofan s konzervansom odstranimo, ko marmelado odpremo.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 19:58
Povezava do prispevka
Pri nas doma delamo marmelado iz sliv, občasno tudi iz marelic. Pri fantu pa tudi ribezovo-uf je dobra, malo kisla.
Slivino delao pa tako da očiščene slive damo v velik lonec, sladkor in kuhamo toliko časa da se ne rezpusti-lupine pustimo kar notri, potem v vroče kozarce in počakamo da se pohladi...
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 22:53
Povezava do prispevka
meni pa so enostavno najboljše doma narejene manj sladke marmelade iz bučk + grejpfrut ali pa pomaranče ... edino recept bi malo težje napisala ker se vse sestavine odmeri bolj po občutku
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2006 0:24
Povezava do prispevka
Jaz naredim borovničev in jagodni džem s pektinom (želin) in manj sladkorja, pa nobenega konzervansa in se sploh ne kvari. Ga pa nalijem - stresem še vročega v kozarce, takoj zaprem s twist-off pokrovom, potem gre pa vse skupaj v pečico. V pečico vstavim velik pekač - tisti, ki je bil že notri ob nakupu štedilnika, vanj nalijem cca 2 cm vode, v to vodo podložim serviet iz blaga, gor pa naložim kozarce z džemom. Vse skupaj pustim potem v pečici na 150 stopinj cca 1 uro, potem ugasnem in pustim v pečici do naslednjega dne.
Tako delam z vsemi stvarmi, ki jih vlagam. Če delam kompote, v kozarec samo naložim očiščeno sadje, potresem malo sladkorja, gor pa kar vodo iz pipe. Zaprem s twist-offom in šiba v pečico. In se mi nikoli nič ne pokvari. Edino pomembno je, da so pokrovčki novi, oziroma nanos tesnilne mase mora biti brezhiben, zato, da kozarec dobro zatesni, pa jasno, da je vse v postopku - s postopkom vred čisto.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 20:25
Povezava do prispevka
že dva dni delam domačo marmelado. Saj to ni v bistvu nič posebnega, ker je marmelada v trgovini poceni in vseh mogočih vrst. Ampak čez domačo je ni, predvsem zato, ker sadju lahko dodamo toliko sladkorja, kolikor želimo. To se mi zdi največja prednost.
Začela sem z jagodovo, z dodatkom sladkorja, max 30 dkg na 1kg sadja in z želinom. V skrinji sem imela kar precej lanskih borovnic in še iz njih sem skuhala marmelado.
Danes me vnema še ni minila  in sem jo skuhala še enkrat iz jagod in iz zmrznjenih višenj, kupljenih v trgovini.
Trenutno nimam fotoaparata, sicer bi jih z veseljem poslikala. Nalila sem jih večinoma v majhne kozarčke, zaprla z lepimi pokrovči in jih bom lahko porabila tudi za darila. Delala sem po receptu, ki je napisan na vrečki želina, le z manjšo količino sladkorja.
Poleti, ko je najbolj vroče, najraje mislim na zimo
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 20:30
Povezava do prispevka
O, Mamy, kako si ti pridna.   Jaz jo skuham, ko mi pade na pamet, pa samo za sproti, tako da dam samo sladkor, nič želina ali kaj drugega. Pa še sladkorja zelo malo. Jo kar takoj pojemo, ne rabi nič konzervansov. Saj veš, moja dva fanta to pomlatita brez težav na kratek rok.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 20:33
Povezava do prispevka
mamy sline se mi cedijo . midve z mami tudi kuhva marmelado, ker imamo zelo veliko sadja: zelo dobra mi je marmelada iz rdečega ribeza, ima malo bolj kiselkast okus, pa tudi breskova je njami
 
a si bila na Jančah?
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 20:42
Povezava do prispevka
Meni je pa najboljša jagodna in breskova. Samo kaj, če prej sadje pojemo tako (z drevesa). Zato ostane samo še kak ribez, višnje in kutine. Te mi pa niso kaj preveč dobre , razen ribezova v linških očkah 
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 21:02
Povezava do prispevka
Najraje delam češpljevo in to kar v pečici. V globok pekač nadevam razkoščičene češplje, dodam sladkor, premešam in cmarim. Zame ni boljše!
Letos bom poskusila tako še z marelicami in breskvami.
Sem pa lani na hitro pokuhala domače maline, rdeč in črn ribez z malo sladkorja. Mimogrede, ker vsega nismo mogli pojesti. Nastala je sladko-kisla marmelada, ki je izginila, kot bi mignil. Tudi takšno mešanico bom še naredila!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 21:51
Povezava do prispevka
Mamy, to mora dišat pri vas. Andreya, jasno, da jo pomlatita, ker čez doma narejene je ni. Zadnjič sem kupila marelično v trgovini in se je hčera pritožila, da ni OK.
Travica, tole v pečici bi bilo tudi za probat.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 22:25
Povezava do prispevka
Andreya, ampak je verjetno bolj tekoča, ali jo dalj časa kuhaš?
Verjamem, da jo hitro zmanjka
Barbi, seveda sem bila, ampak delovno, na takšni njivi

Sanda, dobri predlogi, kar nekaj od naštetega imamo tudi mi na vrtu.
Travica, to pa je najboljša marmelada moje mamice.
Jerca, ravno to naju je vzpodbudilo, da sem se lotila domače priprave. Tudi midva sva kupila nekaj takega, sledil je komentar: sam cukr . Ja, res lepo diši po hiši
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Domače marmelade
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.