Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Domače marmelade

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 26. jun 2006 14:01
Povezava do prispevka
Jaz sem šla lani avgusta. Pa sem skoraj znorela! Smile Ne morem tako dolgo čakat. Še 5x spim... pa grem.  jupiiii!
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
mecajek
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2005Prispevkov: 618Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2006 16:22
Povezava do prispevka
Jaz sem delala jagodno marmelado po temle receptu 1kg jagod, 800g sladkorja, potem pa cela ceremonija s kuhanjem...v glavnem ta marmelada oz. džem je prišel kar tekoč, pa ne vem kaj bi morala dodati, da bi zadeva bila bolj gosta.
Če si ga namažem na kruh, kar hitro steče dol jaz bi pa rada, da ostane gor.
 
kakšen nasvet?
 
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2006 18:22
Povezava do prispevka
Dodaj želirni sladkor po navodilih, ki so na vrečki.
Jutri grem v akcijo, nabirat ribez in višnje. Samo ne vem še, kaj bom spesnila.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 27. jun 2006 18:25
Povezava do prispevka
Suzuki, si te kar predstavljam ob 7.00, ko grem jaz šele v kopalnico zaspančke preganjat, kako ti s poooolno košaro višenj in ribeza sedeš na klopco pred hišo... si snameš klobuček in rečeš: Uf, kako je lep dan!
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2006 20:26
Povezava do prispevka
 Ja, točno to se bo jutri zgodilo. Pozneje je prevroče in takrat bom sadje kje v hladovini čistila. Ni mi trba v službo, ker sem danes popoldan in jutri fraj. Jupiiiiii!
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
mecajek
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2005Prispevkov: 618Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2006 7:51
Povezava do prispevka
suzuki je napisal/a
Dodaj želirni sladkor po navodilih, ki so na vrečki.
Jutri grem v akcijo, nabirat ribez in višnje. Samo ne vem še, kaj bom spesnila.
 
Jaz sem dodala 800g sladkorja za marmelade, mislim da gor piše želirni sladkor. Si imela ti kakšnega drugega v mislih?
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2006 8:11
Povezava do prispevka
Meni z želirnim sladkorjem tudi preredka marmelada nastane. Verjetno bi ga mogla dati več, ampak potem pa je za naš okus presladko. Jaz raje uporabljam želirno sredstvo Gelfix Extra 2:1 od Dr. Oetker in navaden sladkor, ki ga ne dam več kot polovico teže sadja - odvisno od sladkosti sadja.
 
0
Nazaj na vrh
vixi
Starost: -14Pridružen: 1. sep 2005Prispevkov: 3749Kraj: Ljubljana-LogatecStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2006 8:37
Povezava do prispevka
Nazadnje sem kuhala slivovo marmelado, popolnoma brez sladkorja in iz cca. 2 kg sliv dobila ven en tamali lonček in pol slivovega koncentrata... Slive so same po sebi dovolj sladke, da se zgostijo v marmelado. Saj ne rečem marmelada je bila svetovna, dodala sem še rum in cimet, ampak po 3 urah cmarjenja sem mislila, da bodo moji sostanovalci pocrkali od smeha, ko so videli kaj je nastalo iz cele vreče sliv Smile
In heaven all the interesting people are missing | Friedrich Nietzsche
Vixi's Craft Duck
0
Nazaj na vrh
mecajek
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2005Prispevkov: 618Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2006 20:54
Povezava do prispevka
Tinka, hala za tole, bom nabavila.
 
Vixi samo razmišljam, bi se takšna marmelada lahko obdržala dlje časa? Sicer je pa pri tebi tudi ni nastalo ogromno za skladiščit. 
0
Nazaj na vrh
vixi
Starost: -14Pridružen: 1. sep 2005Prispevkov: 3749Kraj: Ljubljana-LogatecStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2006 10:19
Povezava do prispevka
Ja odprta marmelada je hitro pošla prve pol lončka smo pojedli takorekoč takoj, skoraj še toplo . Drugi kozarček pa je stal kar kake tri mogoče celo štiri mesece (smo pozabili nanj). Mislim, da zdrži kar normalno, če so kozarčki ok oprani oz. sterilizirani, sladkor pa je ravnotako noter, samo da je sadni. Jaz nisem cele zadeve nič "kuhala" v pečici. Samo v vreli vodi oprala kozarce in pokrovčke in marmelado še vrelo nadevala do vrha in zaprla kar na roke. Ko se ohlaja itak samo še zategne pokrovček.
In heaven all the interesting people are missing | Friedrich Nietzsche
Vixi's Craft Duck
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 43Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2006 11:51
Povezava do prispevka
Pozdravljene!
 
Jaz sem pred dnevi kuhala jagodno marmelado! prišla je prava specialiteta!
Jagode sem dala na polovico in kuhala v dveh posodaj!
Eno sem naredila samo jagodno dodala sladkor in želin.
tadrugi pa dodala borovnice, ki sem jih imela od lani v skrinji pravtako dodala sladkor in želin! ta z borovnicami je prišla malo manj sladka vndar zelo dobra! moj sinek jo ima raje kot samo jagodno!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2006 15:55
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem mislila na Gelfix prašek, ki se doda sladkorju in sadju.
No, zaradi vročine sem nabrala samo ribez in skuhala 8 l marmelade, take fine goste, za rogljičke in drugo pecivo, da ne omenjam palačink in kruha.
Sem pa vzela 1 na 1, se pravi kilo sadja in kilo sladkorja in kuhala ene 2 uri in pol. Nato sem malo pustila odstati in vse lepo prepasirala in dodala na mojo maso 8 vanili sladkorje , malo mletega cimeta in 1 vrečko klinčkov. Vse to sem kuhala še kaki 2 uri in nastala je odlična domača ribezova marmelada, ki ni ne presladka in ne prekisla.
 
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 4. jul 2006 22:07
Povezava do prispevka
danes pa naredila super
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2006 8:44
Povezava do prispevka
V soboto sem skuhala dve vrsti marmelade: jagodno in češnjevo z malo rdečega ribeza. Na 2,5 kg sadja sem dala 1,25 kg sladkorja in 2 gelfixa 2:1, kuhala kakšne pol urice (ko je zavrelo), malo zmiksla s paličnim mešalnikom in vroče nalila v čiste vroče kozarce. V načrtu imam še marelično in malinovo.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 13:13
Povezava do prispevka
ne morem prehvalit jagodne marmelade, ki jo je naredila mamy. tok je dobra
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Domače marmelade
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.