Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ribe

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 8:19
Povezava do prispevka
Mi smo pa na žaru pekli moskega lista, ki ga nekateri imenujajo tudi atlantski list. Sem kupila filete in vsakega razrezala na približno velikost zrezka in malo posolila. Potem sem dala kose na vroč žar(oglje) in zapekla z obe strani. že prej pa posebej pripravila mešanico in sicer dosti nasekanega petršilja in česna, ožeto limono in olivno olje ter malo soli. Vse to sem v posodici dobro zmešala in polila na pečene ribe, še kako minuto pekla in potem v krožnik z njimi.
Joj, kako hitro so zmanjkale.Ima pa ta riba konkretno meso in ne razpade tako hitro.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 8:28
Povezava do prispevka
Hvala vsem za nasvete.  Sm včeraj drugič pekla škarpeno-na teflonu z malo kokosovega masla, prej sm zmrznjene jih pokapala z limoninim sokom, in so se mi super zapekle, tud razpadle niso. Solila sem pa proti koncu. Enkrat jih morm probat še v alu foliji.
Suzuki, si uporabila zmrznjene al sveže fileje (odtaljene)? Mam doma še kilo morskega lista za sprobat
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 11:56
Povezava do prispevka
Zamrznjenega, samo na pol smo ga odtajali in je bil fantastičen.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 11:57
Povezava do prispevka
Pa ima kakšen specifičen okus?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 12:07
Povezava do prispevka
Nekega posebnega okusa nima, ni pa tako pacasta kot oslič. Ima fini blagi okus po ribi in mene spominja na kao priokus mičkeno lešnik. Pa vonja kakega izrazitega tudi nima.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 15:10
Povezava do prispevka
Ima še katera kakšen nasvet, kako najbolje speči ribo?
Namreč danes sem kupila 4 orade, ki jih nameravam jutri speči za večerjo. Pa iščem ideje..
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 15:23
Povezava do prispevka
Predvidevam,da imaš cele ribe (ne filejev). Meni so take ribice najboljše pečene (ali v pečici ali na žaru) samo z olivnim oljem, soljo, poprom, rožmarinom in mogoče malo limone in česna. Za moj okus jih je škoda kvariti z nekimi ekstra posebnimi dodatki. Če boš delala v pečici zraven speči še krompir z rožmarinom in olivnim oljem... pa saj veš


0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 15:25
Povezava do prispevka
Če niso prevelike (tam nekje do 25-30 dag) jih lahko doma zelo lepo ocvreš tako, da jih osušiš s prtičkom, narahlo pomokaš in ocvreš v večji ponvi v olju.
Pečeš po občutku, lahko toliko časa, da pri hrbtni plavuti riba poči (zanesljiv znak, da je pečena).
 
Če so večje, jih lahko narediš tudi v pečici, s krompirjem in paradižnikom.
Krompir narežeš na kolute, prav tako paradižnik, ga zaliješ z malo belega vina in olivnega olja, soliš, popraš (beli poper se lepo poda) in vmes natreš malo rožmarina.
Pečico daš na 200 stopinj, v pekaš naložiš ribo, okrog krompir (lahko ga daš tudi pod ribo).
Po cirka 25 minuah pečenja po krompirju poliješ še mašanico paradižnika z vinom in oljčnim oljem ter naprej pečeš. Meni se na tak način kilska riba peče ponavadi eno uro.
Je pa pri veliki oradi, sploh pri divji, glava prava poslastica!
 
 
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 15:33
Povezava do prispevka
Imam cele orade ja. Hmm kaj pa vem, kako velike so. Nekje srednje. Pomojem jih bom težko ocvrla v ponvi. Tako, da jo bom pomojem naredila kar v pečici. Bo suhi rožmarin tudi dober, ker svežega nima? In dune, kaj točno misliš z natreti z rožmarinom?
Pa še eno OT vprašanje: Kje si kupila bel poper? Jaz ga neuspešno iščem že dolgo časa? Prav tako zelenega?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 18:10
Povezava do prispevka
Jaz ponavadi v ponvi ocvrem tam nekje 30 dag velike, kao porcijske, take, ki jih prodajajo v ribarnicah in so iz ribogojnic, so ponavadi vse enako velike (približno).
Je pa res, da imam eno veliko elipsasto ponev prav za ta namen, notri gresta naenkrat dve oradi ali pa tri "tanjše" ribe (brancini, ciplji, postrvi...).
Take kilske primerke pa pečem v pečici.
 
Eh, zatipkala sem se, jasno da ne natreš, ampak ga nacufaš notri k paradižniku, vinu in olju.
Jaz imam sicer vedno svežega, ker sem na te morske stvari nora in imam vse te začimbe na balkonu (zdaj sicer prezimljajo v enem kotu, zavite v časopis in izolirane z debelimo plastmi stiroporja).
V glavnem ,rožmarin pač nadrobiš zraven, suh bo prav gotovo tudi dober!
 
Bel poper pa imam v običajni steklenički Maestro začimb, je cel v zrnju. Drobim ga ponavadi v možnarju.
Kupila sem ga nazadnje v Tuš marketu, samo sem sigurna, da sem ga videla tudi v Merkatorju, ker ta največkrat nakupujem.
 
Aja, ribo lahko pred pečenjem še malo zarežeš po sredini, če je debela.
0
Nazaj na vrh
meadow
Starost: n/aPridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 84Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 21:07
Povezava do prispevka
Lahko jih narediš v soli. Jaz jih ponavadi delam tako, je najlažje, z najmanj packanja in še zelo dobre so. Ribe operi, dobro posuši. V večji pekač daj na dno sol ( obvezno mora biti groba morska sol), nanjo ribe (pazi le da ne pride sol v notranjost) in jih popolnoma pokrij z soljo (pribl. 3 kg soli). Pečeš jih pribl. 20 - 25 min na  190 - 200 stopinj. Ponavadi kupim ribe, ki imajo pribl 20 - 25 dag. Ko so pečene, enostavno odstranim sol in voila..
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2008 20:18
Povezava do prispevka
Za moje pojme je riba najboljša, če jo samo posoliš in malo poliješ z oljčnim oljem, potem pa hop v pečico. Mora pa biti riba obvezno karseda sveža in po možnosti divja .
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 12:30
Povezava do prispevka
Hvala, punce za nasvete.
Na koncu sem jih naredila po tem receptu (so bile prevelike bajse za cvretje) in so bile fantastične. Bom kasneje prilepila še slikco.

[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ribe
Stran 5 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.