Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ribe

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2005 10:28
Povezava do prispevka
Če boš pekla brez moke, se znajo prijeti in razpasti. Kaj pa koruzna moka?
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2005 10:46
Povezava do prispevka
Ana...sej sm jih pekla v koruzni. Zdej bi jih rada na trzaski nacin, ampak ne vem kako ravnat s fileji. 
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2005 11:02
Povezava do prispevka
Potem jih pa pokapaj z limoninim sokom, malo pomokaj z belo moko in peci v dovolj olja. Ko so pečene, jih posoli in naj si potem vsak sam da gor tržaško (olivno, peteršilj, česen). Kaj imaš pa za zraven?
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2005 13:25
Povezava do prispevka
Verjetno bom res kr tako naredila...sem pa nasla tudi koruzno moko,
tako da bom kr v njej povaljala...se mi zdi bolj zdravo, kot v beli Wink
Za prilogo bo pa samo solata (paprika, paradiznik in strocji fizol).
0
Nazaj na vrh
*urška*
Starost: 40Pridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 4944Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2005 18:32
Povezava do prispevka
Sem ravno danes kupila osliča in še zdaj sem te vaše poste brala in sem se kar odločila, da ga danes naredim za večerjo.
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2005 9:31
Povezava do prispevka
Mi je pred časom en kuhar, ki slastne postrvi (hrustljave kot čips) peče v eni brunarici zaupal malo skrivnost kuharskega mojstra Question
- očiščeno postrv posoliš in ,,vržeš,, v zeloooo vroče olje (približno za 2 prsta olja v ponvi), jo po potrebi obrneš in TO JE TO !
Zraven seveda paše še tržaška omaka! In krompirjeva solata...In dobra pijačka....
 
Po tem receptu sem jih že naredila in so najboljše!
 
 
V moki (koruzni ali beli) ali foliji so mi, odkar poznam ta recept !
 
 
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2005 11:41
Povezava do prispevka
Pa se nič ne zalima za ponev? Jaz mam ponavadi cele štale z obračanjem ribe v ponvi...u glavnem ne ostane v celem kosu.
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2005 11:46
Povezava do prispevka
 
Jes jih tudi delam tako kot miškašiška_, samo da ne v toliko olja. Jaz dam olja malo, je pa res, da jo morš dat na vroče olje. Jo pa poleg tega, da jo posolišm še polimonam. Meni je to božansko dobro.
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2005 11:54
Povezava do prispevka
Kaj pa ce je file, tudi tako dobro uspe? Al mora bit cela riba?
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2005 12:23
Povezava do prispevka
Alexa, nič se ne zalima, brez skrbi. Je tako vroče olje, da se nima časa zalimat.
 
Tinka, bom poskusila drugič še z limonco...
 
Sydney. pomoje nimaš kej falit s filejem...
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2005 21:10
Povezava do prispevka
Če daš še zamrznjene fileje v res vroče olje, nič ne razpadejo. Preverjeno. Pa tudi, če ne stisneš limone po njih.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2005 13:21
Povezava do prispevka
Pri nas pa delamo ribice na naslednji način. Ribo zarežemo na obeh zunanjih straneh, diagonalne črtice v desno in v levo, tako da dobimo take karice. Tako narezana lepo sprejme sol, saj posolimo in podrgnemo, da gre sol vmes med te režice, posolimo na obeh straneh in notri (ne preveč!!), polimonam prav tako na obeh straneh in malo notri. Spečemo na hitro na vročem olju oziroma odvisno od debeline ribe (če je debelejša potem na ne čisto vročem olju). Probamo obrniti samo enkrat, da riba ne razpade. Se pa malo privzdigne in pogleda, al je že. Če je tko narezana, se potem lepo zapeče, tiste karice so ful hrustljave, riba pa je super mehka notri.
 
Probejte!
 
m.
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 8:55
Povezava do prispevka
Doma imam fileje škarpene, pa me zanima če ima katera kaj izkušenj kako jih pripraviti? Baje se jih da pripravit tud v alufoliji-je katera že probala?
Vsak nasvet dobrodošel
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
ula
Starost: n/aPridružen: 3. feb 2005Prispevkov: 391Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 10:31
Povezava do prispevka
Enkrat sem delala fileje v alu foliji, pa je bolj žalostno izpadlo - file se je nekak prekuhal notri. Rajši kupujem cele ribe (orada ), se bolj ohrani okus. Sicer pa škarpeno lahko pripraviš kot vse ostale ribe, meni je najboljša na žaru al pa v pečici s par krompirčki Smile
If there s one thing you can say about mankind - there s nothing kind about men.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2006 20:55
Povezava do prispevka
Lumpa...iz škarpene meni mama dela slastne pečene fileje. Lahko jih povaljaš tudi v mokico.
Drugače pa priprava rib iz folije ni težka. Enostavno ribo položiš na folijo, jo malce pokapaš z olivnim oljem in limoninim sokom in če želiš lahko dodaš še kakšno zelenjavo. Če se ne motim, pustiš nekaj odprtine, da doliješ še vodo, in daš v vročo pečico. Naj se ti peče počasi, da bo lepo skuhana in na koncu še malce zapečena. Izredno yummi. Smile
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ribe
Stran 4 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.