Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ribe

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 19:03
Povezava do prispevka
ula je napisal/a
alkohol pa ja ne gre ven  ven gre samo voda. Alkohol pa še bolj povre in je še močnejši
Od kod pa ta informacija??
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 16:37
Povezava do prispevka
Meni so ribe zelo dobre...zraven pečenim ali pa ocvrtim pa najraje naredim blitvo s krompirjem.
To je zelo dobra kombinacija po "primorsko"!
Dam
kuhati na koščke narezan krompir, proti koncu dodam na koščkenarezano
blitvo, ko je kuhano odcedim in dodam začinko, prepraženočebulo na
olivnem olju in kislo smetano!
Meni zelo dobro, poskusite in poročajte!




0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 17:15
Povezava do prispevka
Jaz naredim pa blitvo s krompirjem tako, da dam v minimalno vode skupaj kuhat na vecje kose narezan krompir in oprane liste blitve. Ko je krompir kuhan, vse skup odcedim, v posodo dam malo olivnega olja, stisnem cesen, gor dam blitvo in krompir, pa se malo olivnega, vse skup malo spestam, aja pa se posolim in pikico popopram in je BBB!
Sva to jedla vceraj in lososove kotlete v pecici. Mmmmmm!
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 17:27
Povezava do prispevka
Meni ja pa zelo všeč tale recept:



Potrebujemo:

4 fileji postrvi

6 dag korenja

6 dag pora

6 dag bučk

6 dag melancan

olivno olje

maslo

belo vino

sol in beli poper

alufolija



Pirprava: Postrvine
fileje solimo, popopramo in mariniramo z olivnim oljem. Zelenjavo
očistimo, narežemo na rezance. Na sredino alufolije položimo košček
masla, nanj položimo narezano zelenjavo, jo začinimo in pokrijemo s
postrvinim filejem. Prilijemo malo belega vina in  zavijemo v
folijo. Pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija dvajset minut.



Meni je tako pripravljena riba zelo okusna, pa še enostavno je, zdravo
in tudi kuhinja nič ne smrdi po ribah. Jaz sem do zdaj vedno delala
samo zase  in sem zato uporabila en file ribe (recept je za 4
osebe), zelenjavo sem dala pa po občutku, kolikor sem mislila da jo bom
pojedla. Pride pa zelenjava zelo okusna. Pomoje bi bilo bolje, kadar bi
delala za več oseb, da bi vsako porcijo ribe in zelenjave zavila v
svojo folijo in ne kar vse skupaj v eno.
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 17:30
Povezava do prispevka
Serviram pa jaz kar tako, da dam še zavito folijo na krožnik in jem kar
iz folije, ker je večji užitek, če si sam odviješ folijo preden začneš
jesti, kot pa če ti jo že kdo prej odvije in vse preloži na krožnik.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 17:41
Povezava do prispevka
zelo simpl recept za postrvi:
 
postrvi ocistis, posolis in polozis v pooljen pekac. malo potreses z drobtinami in pokapljas z limono. cez polijes jajce, zmesano s kislo smetano (cca 1 zlica na eno jajce) in malo soli (das seveda vec jajc, ce je postrvi vec, ponavadi za 2 postrvi dam 1 jajce). vse skupaj peces kakih 20 min do pol ure na 200 stopinj.
 
moram pa probat se s kaksnimi drugimi ribami, ker postrvi niso moje najomiljene... samo drugih rib mi je pa skoda z jajci in smetano polivat.
a kdo ve se kak enostaven recept, kjer se NE cvrejo?
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 17:45
Povezava do prispevka
Ja, lososa (kotlete) pokapljas z limoninim sokom, olivnim oljem, posolis in popopras in das v pecico na 220 ventilatorsko ali 250 navadno kaksnih 6-7 minut. To je to.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 21:03
Povezava do prispevka
meni je losos okusen ampak tista maščoba.aaaajs too much....
v restavracijah sem pa razočarana nad pripravo te ribe, razen v eni v Portorožu, da ne bom delala reklame .
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2005 13:44
Povezava do prispevka
Porocam...danes sem nardila fileje oslica in so njami!! Hvala vsem za pomoc 
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2005 14:38
Povezava do prispevka
Tea1 je napisal/a
Kaj pa kaksne druge ribe, ne samo palcke? Losos mi se nekako gre, s kaksnim brancinom, orado itd pa ne vem, kaj naj pocnem....

Jaz pa ribe najraje pripravljam v pečici, njammi.

Brancina dobro operem in odstranim še morebitne luske, ga natrem od znotraj z limono, posolim tudi zunaj in pokakam z olivnim oljem, ribo položim na kos alu folije, dodam na kolute narezano čebulo in malo peteršilja, še malo pokapam z olivnim oljem in limono ter ribo zavijem. Pečem pri 180 stopinjah 30 min, odvijem folijo in pečem še dodatnih 15 do 20 minut na 200. Zraven postrežem blitvo s krompirjem, ki jo pripravim podobno kakor Tea, le da kuham v navadni vodi ali pa samo blitvo.

List pa je enkraten na žaru.

0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2005 14:46
Povezava do prispevka

Andy je napisal/aposolim tudi zunaj in pokakam z olivnim oljem,

0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2005 14:50
Povezava do prispevka
 ma kako to rata...

 

 

0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2005 16:09
Povezava do prispevka
Tole me je pa res v smeh spravlo
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 12. jan 2005Prispevkov: 71Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2005 11:56
Povezava do prispevka
Sydney je napisal/aKupila sem zamrznjene fileje oslica. Ker sem totalo neizkusena v
pripravljanju rib, vas prosim za pomoc. Kako pripravite oslica? Kaj
zraven kot prilogo?
Lahko date pa tudi kake fajne recepte za druge ribe...ce se mogoce kdaj opogumim in naredim se kaj drugega kot ribje palcke
osliče pripravim po pariško ali po dunajsko, ali pa nanje položim sir in mal šunke, pa prebodem z zobotrebcem,popečem na malo olja, pa je tud zelo okusno.
zraven pa krompirjevo solato ali pa ,,mojo solato,,v katero dam:trdo kuhana jajca, grah, krompir,kumarice, kis, posebno salamo (vse na kocke zrezano) in je njami.
barb
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2005 10:08
Povezava do prispevka
Spet se obracam na vas...zdej imam fileje postrvi.

Ali jih lahko naredim samo na ta nacin, da jih malo pokapam z limono,
posolim in pecev v olivnem olju? In katero stran dam najprej v olje...s
kozo ali brez koze?

Delala sem jih ze tako, da sem jih malo pomokala in spekla, sedaj bi rada se drugace Wink Hvala!!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ribe
Stran 3 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.