Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako preprečiti, da bi se zredili, ko prenehate kaditi?

30. jul 2014 13:16
0

Oglasno sporočilo

... uničuje njihovo zdravje, zakaj bi pazili na hrano? V cigaretah so namreč stimulanti, ki kadilce ohranjajo vitke – ko pa prenehajo kaditi, se mnogi zelo zredijo.

Nikotin je stimulant in sedativ

Nikotin deluje tako, da zmanjšuje apetit, a hkrati deluje dolgoročno depresivno. Ima zelo kompleksne in nepredvidljive učinke za človekove možgane in telo. Že dolgo časa je namreč znano, da je med kadilci več depresije kot nekadilci, depresija pa lahko vodi tudi v nekontrolirane napade prenajedanja in v brezbrižnost. Ko kadilci prenehajo kaditi, lahko to potrebo tešijo z (nezdravo) hrano, ki je dandanes cenovno ugodna in dostopna na vsakem koraku.

Prenehajte kaditi in se začnite prehranjevati z organsko pridelano zelenjavo

Če prenehate kaditi, lahko povrnete zdravje in ohranite telesno težo ali celo shujšate na zelo preprost način;  organsko pridelana zelenjava in sadje vaše celice nahranijo s kisikom, zaradi česar se boste počutili site četudi vaš želodec ne bo popolnoma napolnjen. Poleg tega voda z limono v kombinaciji z zdravo prehrano alkalizira zakisano kadilsko telo in tako pomaga povrniti energijo in vitalnost – s tem pa se bo povrnila tudi želja po rednem gibanju.

Omega-3 maščobne kisline in B vitamini pomagajo zmanjšati stres, anksioznost in depresijo

V cigaretah je kar 7000 kemikalij, ki vplivajo na centralni živčni sistem. To ustvarja anksioznost, dvom in depresivne občutke – nikotin pa je ravno dovolj močan, da se kadilci počutijo dobro še kakih 20 minut po pokajeni cigareti. Večina kadilcev pa se ne spozna na zdravo prehrano in prehranska dopolnila, ki jim ob prenehanju kajenja lahko pomagajo pri počutju; med najpomembnejšimi so omega-3 maščobe, vitamin D in B kompleks, ki so ključni za optimalno delovanje možganov.

Nobena skrivnost ni, da ima naš življenjski slog (prehrana, gibanje, stres, spanje, kajenje …) velik vpliv na naše zdravje, čedalje več raziskav pa kaže, da tudi na naše razmišljanje, spomin in počutje, zato če ste kadilci, začnite razmišljati o prenehanju in si po potrebi priskrbite strokovno pomoč in oporo. Nekaj nasvetov o tem, kako prenehati, pa si lahko preberete v članku 'Kako prenehati kaditi?'.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.