Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako obvladovati prah?

12. feb 2014 15:17
0

Oglasno sporočilo

... s krpo dotaknili polic. In medtem ko se praha ne moremo trajno rešiti, obstaja nekaj nasvetov, kako se ga znebiti učinkoviteje in za dlje časa.

1. Uporaba metlic za prah je najslabša možna izbira

Ta pripomoček žal prah le premika sem in tja in ga dejansko ne odstrani, zato raje izberite krpe za prah iz mikrovlaken ali elektrostatične krpe in pripomočke, katerih se prah dejansko oprime. Ko končate, seveda ne pozabite prahu odstraniti s trepanjem (seveda ne v stanovanju) ali pranjem.

2. Pri čiščenju spregledate skrita mesta

Razne špranje na stenah, stropih, napravah so pravo leglo prahu in če jih pozabite očistiti, vam bodo prostore takoj spet napolnile s prahom. Za njih najbolje poskrbite s sesalnikom in nastavkom majhno mehko krtačo.

3. Navlažite krpo za brisanje prahu

Ko je prah suh, rad leti naokoli, namesto da bi se oprijel krpe, zato je priporočljivo navlažiti krpe z vodo ali, še bolje, sprejem proti prahu, ki bo čiščenje še olajšal in dal lepše in dolgotrajnejše rezultate.

4. Preredko menjate vrečke sesalnika

Sesalniki načeloma dobro zadržijo prah v vrečkah, a ne pozabite očistiti filtrov, kjer se radi naberejo manjši delci in prah, ki jih nato ob nadaljnjem sesanju ponovno pršijo v zrak. Zato poskrbite za redno čiščenje filtrov, idealna izbira pa je vodni sesalnik, kjer nabiranje prahu ni mogoče. Skrbite tudi za redno menjanje vrečk – raje pogosteje kot redkeje.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.