Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Življenjske lekcije, ki se jih lahko naučimo od umirajočega človeka

2. nov 2022 10:16
0

Oglasno sporočilo

... ali sreča in hvaležnost za lepo življenje? Verjame se, da se nam v času tik pred smrtjo v nekaj sekundah pred očmi odvrti celotno življenje. Takrat se človek sprijazni z vsemi življenjskimi lekcijami in dogodki, ki so se zgodili v njegovem življenju.

89-letnik, ki se trenutno bori z rakom na jetrih, morda ne bo dočakal naslednjega dne, vendar ima nekaj zelo razsvetljujočih lekcij, ki bi jih morali upoštevati vsi.

Blagoslovljeni smo

Ne glede na to, kako težko mislite, da je življenje, nikoli ne pozabite, kako blagoslovljeni ste, da imate streho nad glavo ter oblačila, zatočišče in hrano. Življenje vam prinese zelo nepričakovane preobrate, zaradi katerih ste popolnoma šokirani in prestrašeni. V teh trenutkih se morate spomniti, kako blagoslovljeni ste.

Podpora najbližjih je vse

Ko gre kdo obiskati svojega bolnega sorodnika v bolnišnico, prinese podporo in tolažbo. Zato je edina stvar, za katero je vredno živeti, vaši ljubljeni. Vaša velika hiša, razkošje, avtomobili, nepremičnine itd. ne bodo tam z vami do konca, vaši ljubljeni bodo.

Trudite se za spomine in ne za stvari

Ne bodite osredotočeni na kopičenje stvari, ki so trenutno lahko vredne, v prihodnosti pa ne. Držite se spominov, zaradi katerih boste srečni in zadovoljni do konca. Cenite vsak trenutek in vsak spomin obravnavajte kot poseben dogodek, na katerega se lahko pozneje obrnete s toplino v srcu.

Naj vas ne skrbi, kaj si drugi mislijo o vas

Ljudje preživijo vse svoje življenje v skrbeh, kaj si drugi mislijo o njih, in ignorirajo početje stvari, ki jim dajejo največ sreče. Razmišljanje o odobravanju drugih je zadnja stvar, ki bi vas morala skrbeti.

Posvetite čas svoji družini

Prizadevanje za delo in kariero je dobra stvar, a ne na račun vaših najdražjih. Dragoceni čas morate preživeti tudi s svojimi najdražjimi, saj nikoli ne veste, kdaj morda ne boste imeli več časa.

Uresničite stvari, ki ste si jih vedno želeli

Življenje je prekratko, da ne bi počeli stvari, ki ste si jih vedno želeli. Pozabite na to, kar govorijo drugi ljudje, in storite, kar vam srce želi. Ne glede na to, ali gre za spremembo kariere ali službe ali za samostojno potovanje, ki ste si ga vedno želeli, NAREDITE TO.

PREBERITE TUDI: 8 koristnih življenjskih lekcij kraljice Elizabete

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če sanjate o tem, da bi vsak dan jedli čokolado, imate zdaj izgovor – oz. kar 10 njih.