Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zanositev - kateri dejavniki vplivajo?

Ovulacija in pogostost spolnih odnosov

26. okt 2012 9:02 Vanja Šnopl
0

Oglasno sporočilo
3. Zakaj je ženska najbolj plodna v času ovulacije?
Ženska je najbolj plodna v času ovulacije, ker so vsi hormoni in tkiva pripravljeni na oploditev. Jajčece je pripotovalo v trebušno votlino, jajcevod ga je posrkal in če takrat prodrejo semenčice v jajcevod, nastane zarodek. Poleg tega pa so tudi sluznice dovolj sočne in sposobne za transport jajčeca, ki se mora prenesti v maternico. Sluz je sposobna dajati hrano semenčicam, ki se potem hitreje gibljejo. Vsi notranji tokovi so prilagojeni in delajo na tem, da pride do oploditve.

4. Pogostost spolnih odnosov
Ker plodnost določa toliko različnih dejavnikov, ne moremo natančno oceniti možnosti zanositve v vsakem posameznem ciklu. Vendar, če opazujete znake plodnosti in si jih beležite, lahko vidite jasen vzorec ovulacije in lahko načrtujete spolne odnose v najbolj plodnem obdobju. Raziskave kažejo, da je največja verjetnost zanositve, če imate pogostejše spolne odnose nekaj dni pred ovulacijo in med ovulacijo samo.

5. Koliko časa ste bili poskušali zanositi
Zdravniki odsvetujejo pretirano načrtovanje zanositve, saj narava ob pravem času poskrbi za vse. Dejstvo je, da ovulacije ne moremo stoodstotno nadzirati. Gre namreč za zelo zapletene procese, ki se dogajajo v ženskem organizmu. Poleg tega se je dobro zavedati, da vsaka ovulacija ni dovolj kvalitetna za zanositev in da imajo tudi moški v različnih obdobjih različno kvalitetne semenčice. Včasih je treba počakati na pravi trenutek. Načeloma naj bi se vsaj 12 mesecev čakalo na zanositev, vendar pa se po treh letih poskušanja, možnosti zanositve zmanjšajo.

6. Bolezni in nezdrav način življenja
Bolezni in nezdrav način življenja lahko močno vplivajo na možnosti zanositve, zato se izogibajte alkoholu, cigaretam, velikim količinam kave, drogam in nezdravi prehrani. Prav tako poskrbite za dovolj spanja, izogibajte se stresnim situacijam in ne pretiravajte s telesnimi aktivnostmi.

zanositev_zdravo_zivljenje

Pojdi na stran

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • dajla

   • 14. dec 2012 11:49

    hehe....na tak način je prišla moja dajla...hhee

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstajajo modni trendi, ki pridejo in gredo. In obstaja večna klasika, ki je neminljiva in ženstvena. Nezgrešljiv nakup.