Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj ni dobro kupovati krem v lončkih?

7. sep 2015 13:05
0

Oglasno sporočilo

Kozmetika oz. kreme, če naj bi nam koristile, morajo vsebovati antioksidante. Antioksidanti delujejo tako, da kožo ščitijo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, s tem pa preprečujejo poškodbe, ki jih povzročajo zunanji dejavniki, med drugimi predvsem UV sevanje in onesnaženost. Idealno je, če krema vsebuje čim več različnih antioksidantov.

A hkrati se pojavi problem: antioksidanti so zelo neobstojni, kar pomeni, da ob stiku z zrakom in svetlobo zelo hitro propadajo. To pomeni, da v kremah v lončkih antioksidanti, ki so torej nujno potrebni za ohranjanje zdrave in mladostne kože, zelo hitro začnejo propadati, saj so neprestano izpostavljeni zraku in svetlobi. Na vašo kožo, kjer bi morali učinkovati in jo zaščititi, tako sploh ne pridejo, saj propadejo že v lončku. Vaša koža tako ni zaščitena pred pospešenim staranjem, gubami, pigmentnimi madeži in kožnim rakom.

Kakšne embalaže?

Najbolj idealna embalaža je pumpica na potisk, ki je narejena tako, da ko potiska izdelek ven, hkrati dviguje dno. Tako v samo vsebino ne moreta priti ne zrak, ne svetloba.

Sledijo klasične pumpice, kjer se ne dviguje dno embalaže, in kreme v tubah. Tu zrak sicer pride notri, vendar manj in je vsebina bolj zaščitena. Pazite tudi, da so embalaže neprosojne in jih hranite na temnem in ne pretoplem prostoru.

Zato, če želite, da vaša koža dobi kar največ in najboljše, in da dobre sestavine ne propadejo še preden pridejo na vašo kožo, pazite na to, v kakšni embalaži se nahaja izdelek.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"