Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Hud bolnik si je z zdravo prehrano in gibanjem pozdravil cirozo jeter

20. nov 2019 13:08
0

Oglasno sporočilo

Otis Price je tehtal kar 148 kilogramov, ko so mu postavili diagnozo ciroza jeter in nič kaj lepo in dolgo prihodnost. To ga je motiviralo, da se je odločil za spremembo življenjskega sloga, kar je vključevalo tudi popolno spremembo prehrane. Odločil se je za vegansko prehrano.

Spodaj si lahko preberete njegovo izpoved.

Za izraz 'smrtno debel' sem prvič slišal pred 14 leti. Moj kardiolog jo je z velikimi črnimi črkami napisal na sprednjo stran mojega zdravstvenega kartona. Ko si tako debel, stopiš v drug svet, kjer žalitve in zbadljivke zbledijo ob odvisnosti tvoje izbire, da omilijo bolečino. Prav dobro se še spominjam majhnega fantka v restavraciji, ki je rekel "poglej, mami, ta debeli moški bo polomil stolček".

Tudi sodelavci so znali biti prav brutalni. Spominjaš se prav vsake žaljivke. Tvoje življenje postane omejeno. Prenehaš leteti. Prenehaš kupovati oblačila v navadnih trgovinah. Ko obuvaš čevlje, imaš občutek, da ti bo eksplodiral obraz. V restavraciji nikoli ne sediš na klopi. Izogibaš se ogledalom in svojemu odsevu v izložbenih oknih. Poizkusiš vsako butasto dieto, ki ti obljublja, da boš drastično shujšal v nekaj dneh, kar itak ni mogoče, zato obupaš.

Na dnu

Pred dobrim letom, natančneje oktobra 2018, so mi postavili diagnozo ciroza jeter, razširjene vene v požiralniku in več čirov na želodcu. Razložili so mi, da za cirozo jeter ni zdravila in da bo v najboljšem primeru bolezen napredovala počasi, dokler ne bom potreboval presaditve jeter. Zdravnik mi je povedal še, da se zdrava jetra lahko obnavljajo, moja pa so že preveč poškodovana.

Rekli so mi tudi, da mi lahko vene v požiralniku kadarkoli raznese ter da imam 50 % možnosti, da se zadušim do smrti z lastno krvjo, če ne bom pravočasno prispel v bolnišnico.

PREBERITE TUDI: Zdrav način življenja se dolgoročno obrestuje
 

Odločitev

Najprej sem postal depresiven, nato jezen. Odločen sem bil, da bom našel pot iz svoje napovedane usode. Začel sem brati in prebral vsak pomemben članek, ki sem ga lahko našel. Odločen sem bil, da ne bom dovolil, da se moje življenje konča na tak način.

Že nekaj časa sem vedel, da je polnovredna rastlinska prehrana najboljši način prehranjevanja in za zdravljenje. Nekajkrat sme sicer poskusil, a vedno odnehal. Tekom let sem večkrat gledal 'Forks Over Knives' (vilice namesto nožev) in po vsaki oddaji sem se odločil na novo poskusiti, a dokler nisem dobil tako hude diagnoze, nisem bil zares odločen. Sedaj sem se odločil za popolno polnovredno rastlinsko prehrano in poiskal zdravnika, ki se je specializiral, da je pomagal ljudem pozdraviti cirozo s celostnim pristopom.

Reverzija ciroze in še več

Odkar sem pred letom dni začel z rastlinsko prehrano, sem shujšal za 30 kilogramov. Po le 3 mesecih take prehrane so moje želodčne razjede izginile (zdravil nisem jemal). Pred nekaj tedni so mi testirali jetra in ugotovili, da je moja ciroza povsem izginila. Prejšnji teden sem imel endoskopijo, ki je pokazala, da so vene v požiralniku še komaj opazne in ne več ogrožajoče.

To pa še ni vse – pred to dieto sem bil tik pred diabetesom, imel pa sem tudi visok holesterol in krvni tlak. Danes nimam več nič od tega, vse je v mejah normale.

Pred enim letom sem komaj pretekel 10 metrov, sedaj pa imam za sabo že 5 km, 10 km in dva polmaratona (21 km). Septembra letos sem se udeležil tudi 24-urne dirke in dokončal 66 km, kar me je motiviralo, da se naslednje leto udeležim 160 km. In jo bom tudi dokončal.

Zaupajte sebi in sposobnosti (samo)zdravljenja svojega telesa

Zaupati morate sebi, ne glede na to, kaj vem rečejo. Vedno obstaja način, vedno. Vedno je upanje. Čudeži obstajajo.

PREBERITE TUDI: Bolehna in od zdravil odvisna 73-letnica prerojena in ozdravljena s pomočjo vadbe in prehrane

Povzeto po ForksOverKnives

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...