Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Trend: Douyin makeup je navdušil družbena omrežja

31. mar 2023 14:14
0

Oglasno sporočilo

Med neštetimi nasveti in triki za ličenje, ki so se pojavili v aplikaciji, obstaja eden, ki je ohranil aktivno (in naraščajočo) bazo oboževalcev: #douyinmakeup.

Douyin makeup je pravzaprav splošni izraz za slog ličenja, ki ga opredeljujejo mehki in eterični videzi, ki dajejo videz lutke. Ime izhaja iz aplikacije družabnih medijev Douyin, ki jo je družba ByteDance ustvarila leta 2016 in je ekskluzivna za Kitajsko.

Čeprav se videz, kot pri vsakem lepotnem trendu, spreminja glede na to, kdo ga ustvarja, ostajajo trije vidiki skoraj stalni:

 1. bleščeče senčilo in subtilno črtalo, ki odpira oči;
 2. močno pordela lica in
 3. nežne ustnice.

Ličenje Douyin je ličenje, ki je bolj prilagojeno vzhodnoazijskim značilnostim. Tako so oči v središču ličenja Douyin; bleščeči pigmenti na vekah ali celo pod vodno linijo; mehak, ne pretemen eyeliner ipd.

Eden od teh poudarkov na očeh so trepalnice manhua (ustvarjalci jih včasih imenujejo manga trepalnice), ki so dolge, modrikaste trepalnice, ki so videti kot posamezni čopki las in ne kot 'paljača' trepalnic.

Čeprav je ličenje oči tisto, zaradi česar je videz takoj prepoznaven kot Douyin, ustnice niso povsem prezrte. Ličenje Douyin se pogosto zaključi s polnimi in našobljenimi ustnicami, običajno v nude, rožnatih ali prosojno rdečkastih odtenkih. Ustvarjalci se običajno odločijo za bolj zabrisan učinek z uporabo prosojnih odtenkov in 'stainov' za ustnice ali z zelo tankim nanosom običajne šminke, da je barva povsem razredčena in zabrisana.

Rdečkasta lica so seveda obvezna – so enako prosojna kot rdečkaste ustnice.

Kako vam je videz všeč?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.