Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tole se morata kot par dogovoriti, če ustvarjata družino

25. feb 2019 10:12
0

Oglasno sporočilo

... par izjemna izkušnja. Pripravljanje na prihod dojenčka pomeni, da je potrebno urediti še veliko stvari. Potrebno je nakupiti obleke, previjalno mizo, urediti otroško sobico in celo izbrati ime. Malokdo pa se pred prihodom dojenčka in ustvarjanjem družine pogovori o vzgoji, ki jo želi imeti.

PREBERITE TUDI: 12 vprašanj in nasvetov, ki gredo nosečnicam na živce

5-minutna vaja

S partnerjem se morata uskladiti, kakšne vrednote želita v svoji družini. Vzemita papir in svinčnik in naj vsak pri sebi zapiše ti stvari, ki so jima bile iz otroštva najbolj všeč (recimo: “Vedno smo jedli zajtrk skupaj”) in tri stvari, ki vama niso bile všeč (“Nisem smel imeti psa”).

Presenečena bosta, kaj vama je pomembno in lažje bosta skupaj izoblikovala vrednote. Če se zavedata, da imata zaradi določenega obravnavanja v otroštvu morda tudi travme in posledice, potem vesta, kakšna starša si ne želita biti. Zagotovo bosta ugotovila, da vama je bil všeč kakovosten čas, ki ste ga preživeli kot otrok z družino. Spomini so namreč tisti, ki jih je vredno ustvarjati. Morda že zdaj začrtata nove navade, tradicijo in čudovite plane za vajino novo družino. 
 

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Evropsko sodišče za človekove pravice bo verjetno kmalu odločilo, da obvezno cepljenje, kot je zakonsko urejeno v Sloveniji, pomeni kršitev temeljnih človekovih pravic.