Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To so stvari, ki se zgodijo v moških možganih, ko se zaljubijo

6. jul 2021 8:13
0

Oglasno sporočilo

...  in spoznavanja, ki ji sledi zaljubljenost, je resnično čudovito potovanje. Vsi vemo, kaj pomeni biti slepo zaljubljen! Ko smo zaljubljeni, naši možgani in telo delujejo drugače; včasih stečejo veseli hormoni, včasih žalostni. Precej zanimivo je, da se možgani moških fascinantno obrnejo, ko se zaljubijo. Odkodirajmo, kaj pomeni zaljubljenost v njihovih možganih.

Občutek 'zadetosti' v ljubezni

V nasprotju s tem, kar trenutno razmišljate, se moški v resnici počutijo zelo povišani in v stanju blaženosti, ko so s svojimi partnerji. Možgani proizvajajo visoko raven kemikalije, imenovane feniletilamin (PEA), zaradi katere se ljudje počutijo zasvojeni in močni. Prekrivajoči se nevrokemični odzivi na istih področjih možganov predstavljajo odvisnost od droge in ljubezen, zato se moški zdijo tako srečno zaljubljeni v svoje partnerje.

Nepravilna presoja

Moški bodo imeli ljubezen svoje dame za popolno na vse načine. Nikoli ne bodo sprejeli dejstva, da ima lahko celo njihov partner pomanjkljivosti, kar ima za posledico oslabljene sodbe. To tudi povzroči, da spregledajo pomembne vidike osebnosti, ki bi lahko bile potencialno toksične.

Občutek evforije

Možgani sproščajo veliko količino dopamina, hormona za dobro počutje, ki moškim pomaga, da se počutijo evforično. Zaradi tega tudi srce hitreje utripa.

Pozitivni občutki

Moške bodo preplavljali pozitivni občutki. Pomagali jim bodo ustvariti nove, pozitivne spomine s partnerjem, prav tako pa se bo znebil čustvenih poškodb ali prtljage iz prejšnjih odnosov.

PREBERITE TUDI: 4 razlogi, zakaj je ostati v nesrečnem zakonu slabše kot ločitev

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.