Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To so napake, s katerimi ubijete razpoloženje za pogovor

7. nov 2022 10:21
0

Oglasno sporočilo

... je. Večina ljudi nima pojma o tem, kako nadaljevati pogovor, in zato na koncu rečejo ali naredijo stvari, ki sčasoma ubijejo razpoloženje za pogovor. Ljudje se ne zavedajo stvari, ki jih podzavestno povedo in so pomembne.

Tukaj je nekaj subtilnih napak, ki jih ljudje delajo in s katerimi ubijajo pogovore.

Nepomemben pogovor "small talk"

Začeti pogovor s tako imenovanim "small talk" je popolnoma v redu. Pravzaprav je to odličen način za prebijanje ledu, a čez nekaj časa ljudje poskušajo najti razloge in teme za pogovor. Takrat ti pogovori ne pomagajo. Premakniti se morate mimo in najti globlje stvari za pogovor.

Ne odzivate se hitro

To se zgodi, ko se izgubite v svojih mislih, medtem ko nekdo poskuša govoriti z vami. Če se na tekoči pogovor ne odzovete dovolj hitro, se lahko zdi zelo dolgočasen. In zato pogovor sčasoma zamre.

Enostranski pogovor

Pogovor gre v obe smeri. Vendar, če druga oseba ne posveča pozornosti temu, kar imate za povedati, je lahko enostranski pogovor precej medel in dolgočasen. Nima smisla. Če preprosto odgovorite na vprašanja druge osebe in je ne vprašate ničesar v zameno, je to lahko tudi nekoliko boleče.

Pretvarjanje, da razumete

Če ne morete razumeti, kaj nekdo govori, ne sedite in se pretvarjajte, da razumete. Ne veste, ali bi lahko oseba to dejansko začutila. In morda se počuti zelo slabo. Pravi način je, da jih vprašate in prosite za obrazložitev.

Veliko se pritožujete

Pritoževanje je velik ubijalec pogovorov. Ko se ves čas zatekate samo k pritoževanju, se lahko druga oseba takoj naveliča. Ne samo, da se želi umakniti, ampak verjetno se želi tudi izogniti kakršnim koli prihodnjim interakcijam z vami.

PREBERITE TUDI: 6 stvari, o katerih se pari pozabijo pogovoriti, preden se poročijo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?