Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tityre

  • Tityre je napisal/a na forum v temo Šivanje.

   20. feb 2016 15:17

   Se bom še jaz vmešala v pogovor. 

   Jaz sem si šivalni stroj kupila novembra 2014, in sicer Pfaff-ovega iz Lidla. 

   Pred tem nisem znala nič šivati in sem se vsega naučila sama. Kupila sem si nekaj krojev t.i. "indie patternov", ki imajo za razliko od Burde in podobnih zareeeeees podrobna navodila in te počasi in s slikicami/skicami vodijo čez vse korake. Vse nove šivalne izraze si poguglam, poiščem na youtube, ali pa kar "šivalnem slovarju", ki sem si ga tudi kupila. 
   V zadnjem letu sem si kupila res malo stvari, večino sem si sešila (hlače, obleke, krila, majice, bluze, celo plašča sem se lotila), zdaj sem se navadila tudi kombinirati in spreminjati kroje.

   Imam nekaj priljubljenih blogov/vlogov, ki jim sledim... Imam tudi najljubšo "kreatorko", ki ima  kroje prilagojene za nas hruškice (ozek pas, ploh, širši boki) in vse lahko šivam direktno, brez prilagajanja. 

   Tako da ja - moja alternativa tečajem so kroji s podrobnimi navodili. Kakšne stvari v prvo ne uspejo preveč dobro, ampak potem se hitro navadiš... smiley
    

   Lani novembra sem investirala še v overlocker (prav tako Pfaff iz Lidla), tako da hitreje robim in gre šivanje še hitreje. 
   Z obema sem zadovoljna, sploh z overlockerjem. Šivalni stroj uporabljam zelo pogosto, se mi zdi precej glasen, ampak sešije vse (tudi jeans sem šivala z njim). Za prvi stroj je fajn, bom pa enkrat investirala v enega "za zmeraj" verjetno. 

   33
  • Tityre je napisal/a oceno izdelka Bourjois Twist Up the Volume Mascara (Waterproof).

   21. nov 2013 12:21
   Čeprav sem zvesta pripadnica Bourjois kozmetike, sem se njihovih maskar dosedaj izogibala. Poskusila sem jih nekaj in večinoma sem bila precej ravnodušna, če ne celo razočarana nad njimi. Kljub temu me je nova maskara premamila in odšla z mano domov - že v trgovini mi je bila namreč všeč krtačka (pa ne samo zaradi "stisljivosti"), ob prvi uporabi pa me je popolnoma navdušila.

   Sama imam povprečne trepalnice (tako glede gostote, kot tudi dolžine).

   Dnevni make-up navadno izvedem samo s parimi potegi z raztegnjeno krtačko (ki naj bi dodala dolžino), če hočem več, dodam še plast ali dve s stisnjeno krtačko (za volumen). Barva ni intenzivno črna, zato podnevi trepalnice delujejo naravno, z več nanosti pa se intenzivnost poveča.
   Tudi en nanos maskara res lepo podaljša in poudari trepalnice.

   +trepalnice res lepo loči in podaljša (tudi z enim samim nanosom)
   +brez grudic in zleplanja
   +se ne kruši in ne dela "panda-efekta" (pa jo imam gor cel dan, zgodilo se je, da je bila tudi 24 urah taka kot ob nanosu)
   +lahko odstranjevanje (imam vodoodporno različico)
   +prilagodljiva krtačka - za dolžino in volumen

   Ne vem kako je s sušenjem (jo imam premalo časa, da bi lahko ocenila) - mogoče bo tukaj minus.

   Uradno je to moja najljubša maskara. Popolnoma je zasenčila Dior Iconicshow maskaro, ki sem jo imela tik pred tem, pa tudi maskaro ArtDeco All-in-one, ki je bila pri meni že nekaj let stalnica, je zbila z vodilnega mesta. Smile

   Cena je tipična za ta cenovni razred - 12 ali 13 evrov. Definitivno jo bom še kupila.
   3
  • Tityre je napisal/a na forum v temo Bourjois kozmetika.

   1. mar 2013 20:25
   Jaz sem si ogledala sestavine. Prvih veliknajst je popolnoma enakih in v enakem zaporedju, manjka edino izvlecek ingverja. Sem pa tudi jaz opazila, da st. 51 ni... Glede na to, da sem trenutno v Parizu, kjer imajo neprimerno vecje asortimane, je mozno, da 51 sploh ne bo...
   435
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
 • Dow* 14. nov 2021 20:07
  v redu
 • Dow* 5. okt 2021 18:38
  v redu
 • Dow* 5. okt 2021 18:36
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Čas je, da postavite meje in dvignete standarde, sicer boste vsakič znova izdani in prizadeti.