Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Telesna vadba takole vpliva na vaše lase

13. apr 2021 19:30
0

Oglasno sporočilo

Nobena skrivnost ni, da ima redno gibanje neštete pozitivne vplive na vse aspekte zdravja in dobro počutje. A le malo jih ve, kako vseobsežni so pozitivni učinki rednega gibanja – vpliva namreč tudi na naše lase – seveda v kombinaciji z zdravo prehrano, da telo in lasje dobijo dovolj hranil.

Stres vpliva tudi na naše lase

Ko smo pod stresom, se lahko pojavi tudi precej težav z lasmi, kar potrjujejo tudi raziskave. V najhujšem primeru lahko pride do izpadanja las, kar izkusijo mnogi, ki so po dolgotrajnem stresu izkusili izgorelost. Nezdrav, prekomeren in konstantno prisoten stres je žal stalnica v sodobni družbi, a obstajajo načini, kako ga omiliti – med najboljšimi so meditacija, počasno, globoko dihanje in, jasno, redno gibanje.

Redno gibanje ne le znižuje hormona kortizol in adrenalin, temveč tudi poskrbi za dvig hormonov sreče, kar vse ugodno vpliva tudi na lase; pa seveda splošno zdravje, kožo in počutje. Poleg tega spodbudi cirkulacijo krvi v lasišču, zaradi česar lasje dobijo več hranil. Tako se pospeši rast las, postanejo pa tudi bolj krepki in sijoči.

Ni treba, da je vadba intenzivna

Mnogi se izogibajo vadbi, ker menijo, da je preveč naporna in jim bo vzela preveč časa. Pa vendar – le kaj je bolj pomembno kot lastno zdravje in dobro počutje? Prav nič ne bi smelo biti – investicija, ki se vedno splača, je investicija vase.
Poleg tega ni treba, da je vadba intenzivna in dolgotrajna – že to, da veliko pešačite ali kolesarite namesto vozite z avtom; uporabljate stopnice namesto dvigala; greste peš po opravkih, je veliko. Hoja je človekovo najbolj naravno gibanje, zato jo izkoristite! Tudi pospravljanje doma ali da se premigate ob najljubši glasbi daje svoje učinke.

Gre le za to, da se gibate vsak dan najmanj pol ure in dvakrat na teden dovolj intenzivno, da se preznojite, sicer pa je ključ v konsistentnosti. Vaše zdravje, počutje in telo vam bodo hvaležni.

PREBERITE TUDI: 22 razlogov za redno gibanje

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?