Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Skrite kamere pokazale, kaj v resnici preživljajo živali 'ekološke' reje

23. jan 2020 14:06
0

Oglasno sporočilo

Srce parajoč video, ki so ga objavili Animal Recovery Mission (ARM), je pokazal kruto realnost, kaj se v resnici skriva za (nekaterimi?) ekološkimi kmetijami in farmami v ZDA. Kar počnejo s kravami, ki so nemočno ujete v farmi Natural Prairie Dairy, je šokiralo tudi najmanj občutljive. Omenjena farma je sicer v družinski lasti in leži v državi Teksas.

Brez vsakršnega občutka in usmiljenja

Preiskovalec ARM je videl, kako takoj po porodu kravam odvzamejo teličke. To je še en uničujoč šok za uboge živali, ki niso mogle rojevati v miru, temveč obkrožene s farmskimi delavci.

Krave, ki so se od izčrpanosti zrušile, so brcali, nato pa jih odpeljali v klavnico. Vse to je spremljajo vsakodnevno nasilje, ki ga delavci izvajajo nad kravami in teleti. Pri tem so se izživljali celo z orodji, npr. izvijači, da so jim povzročali še dodatne bolečine.

Zavajajoče oglaševanje

Kljub oglaševanju, da so krave na prostem, v štirih mesecih preiskovanja niti eni od krav ni bilo dovoljeno oditi na prosto, da bi se pasla na pašniku. Nadaljnje preiskovanje je razkrilo, da so krave praktično ves čas notri, natrpane v majhnih prostorih, polnih iztrebkov, urina in muh.

Natural Prairie Dairy, ki je največja ekološka mlekarna v ZDA, ima na štirih lokacijah kar 25000 krav, se namerava še naprej širiti. Zalaga vse večje trgovce, med drugim Kroger, Target, Costco, in Publix. Lastnik farme je hkrati tudi predsednik Select Milk Producers, velike skupine proizvajalcev mlečnih izdelkov, ki se predstavlja kot 'družinske farme' z visokimi standardi.

PREBERITE TUDI: Mleko in mlečni izdelki za močne kosti in dobro zdravje? Zavedli so vas in še vedno vas zavajajo

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če se nikakor ne vidite v klasični, do tal dolgi, snežno-beli poročni obleki, imamo za vas 16 idej.