Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Psiholog pravi: "Prazniki izgubljajo pomen, vse se vrti le še okoli daril"

6. dec 2019 9:27
0

Oglasno sporočilo

... namen praznikov. Bodimo realni. Koliko otrok ve, kdo je Sv. Nikolaj, ki jim je včeraj zvečer na krožničku pustil darilo? Koliko otrok ve, da je božič pravzaprav verski praznik? Kakšno generacijo ali dve nazaj Miklavž ni nosil ogromnih daril, pustil je pomarančo, pa fige in tople nogavice. Božiček pa sploh obstajal ni. Imeli smo Dedka Mraza, ki ga je navadno organizirala kar šola. Starši se niso ukvarjali z dragimi darili in če nisi nič dobil, pač nisi bil priden, nisi se jokal in zahteval darila. Danes so seznami stvari, ki jih otroci pričakujejo od vsemogočnih bradatih mož, ogromni. Da ne pozabimo, sezname pišejo tudi starim stašem in povsod jih čakajo darila.

Je to prav?

Ameriški psiholog, ki se ukvarja z vprašanjem obdarovanja in praznikov, odločno trdi, da je otroke potrebno naučiti spoštovanja do materialnih stvari, z ogromnim številom daril, pa počnemo ravno nasprotno. Potrebno jih je naučiti pomena praznikov in radosti, topline, lepih trenutkov preživetih z družino. Potrebno jih je naučiti skromnosti. Starši in stari starši ne smejo ugoditi vsaki želji otroka, čeprav misli, da mu darilo prinese Božiček. Isto velja tudi za odrasle, ki jih pred prazniki zajame prava evforija in pokupijo vse, kar jim trgovci ponudijo. Spomnite se, kaj je pravi pomen praznikov in NE, niso darila. To sicer ne pomeni, da ne smete kupovati daril. Lahko jih, vendar ne pretiravajte, bodite razumni in kupite tisto, kar si lahko privoščite. Ne smete pa pozabit podariti toplih objemov in iskrivih nasmehov, ti največ štejejo.

PREBERITE TUDI: Še vedno ne veste, kaj kupiti za darilo?

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Mag. Ana Poljak: Pravu v posmeh: vladni ODLOKI o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.