Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Poznate legendo o rumenem tulipanu?

12. apr 2024 10:06
0

Oglasno sporočilo

... v popek rumenega tulipana. Vsi prebivalci države so postali nesrečni, saj popka kljub mnogim poskusom nikomur ni uspelo odpreti.

Modreci so se trudili, da bi razvozlali urok; najlepše perzijske ženske so tulipanu pele pesmi, ga zalivale z vinom in vodo iz gorskih rek. Kljub vsem prizadevanjem ni nič pomagalo - cvet se ni odprl. Vladar Perzije je nato obljubil veliko bogastvo tistemu, ki bi lahko odprl popek uročenega tulipana. Toda noben od tistih, ki so se poskušali dokopati do sreče, ni bil uspešen. Zdelo se je, da se sreča nikoli več ne bo vrnila v Perzijo.

Nato pa se je zgodilo nekaj presenetljivega. Nekega jutra se je majhen deček, sin služkinje vladarja, igral v vrtu palače. Otrok ni ničesar vedel o tulipanu in njegovem prekletstvu, zato je cvet preprosto vzel v roke, se nasmehnil, nato pa se razveselil z iskrenim otroškim smehom. Stražarji palače so že hoteli ubiti otroka, ko je nenadoma tulipan razkril svoje cvetne liste. Iskren otroški nasmeh je bil sposoben odstraniti prekletstvo in v Perzijo se je vrnila sreča.

Od takrat šopek razprtih rumenih tulipanov simbolizira srečo in čarobno moč iskrenega otroškega smeha, ki lahko premaga vsa prekletstva.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.