Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Poskusite ta 5-dnevni izziv, da ponastavite svoje življenje

27. jun 2021 8:08
0

Oglasno sporočilo

Ampak je, ravno sedaj je pravi čas. Tako kot v mnogih drugih stvareh smo tudi pri novih začetkih ljudje neracionalni. Preprosto je lažje začeti z nečim novim, ko obstaja neka velika časovna oznaka ali življenjska sprememba, ki označuje začetek nove faze.

Temu pravimo "učinek novega zagona" in pojasnjuje, zakaj so novoletne zaobljube tako priljubljene, vpis v programe za hujšanje pa se jeseni poveča ravno zaradi pričetka novega šolskega leta. Toda ravno sedaj, po vseh turbolentnih stvareh, ki so se zgodile, je čas, da ponastavite svoje življenje.

Dan 1: Kako pravzaprav sploh ste?

Danes se vprašajte: "Kako si v resnici?" Razmislite, preden odgovorite. Poiščite besedo, ki natančno opisuje, kaj čutite. Neurejeno? Energična? Navdušena? Izogibajte se standardnim odgovorom, kot so dobro, ok, v redu ...) Čustva so glasniki možganov, študije pa kažejo, da je redno prepoznavanje čustev in ustvarjanje besednega zaklada dobro za vaše zdravje.

Dan 2: Privoščite si hitro vadbo

Namesto, da bi danes brez pomisleka zagrabili pest čipsa ali piškotov za prigrizek, poskusite "prigrizniti" vadno! "Prigrizek" za vajo je kratek izbruh gibanja, ki ga lahko izvajate kjer koli in kadar koli. Sploh se ni treba preobleči. Preizkusite 10 sklec ali 20 poskokov. Vzemite si plesni odmor ali pa sedemminutni trening.

Dan 3: Poskusite z meditacijo

Z meditacijo mislimo kot nekaj, kar pomirja naš um. Ali ste vedeli, da nas meditacija lahko naredi močnejše in bolj osredotočene na prihodnje izzive?  

Dan 4: Uprite se tehnologiji

Naj bo to dan, ko ne boste uporabljali telefona (razen za nujne klice), ne boste brskali po družbenih omrežjih in ne boste gledali televizije. Spočijte si.

Dan 5: Sprejmite sebe

Ste tako prijazni do sebe kot do drugih? Vzemite si odmor za sočutje. Vprašajte se: "Kaj moram zdaj?" Nato naredite nekaj lepega zase: sprehodite se, ali pojdite v vročo kopel. Za podporo pokličite prijatelja. Sprejmite to mantro: "Bom prijazna do sebe. Sprejemam se takšno, kot sem." Če smo dobri do sebe, je večja verjetnost, da bomo sprejeli zdravo vedenje.

PREBERITE TUDI: To je spletni izziv, ki bi se ga morali lotiti vsi

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čas je, da postavite meje in dvignete standarde, sicer boste vsakič znova izdani in prizadeti.