Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nekaj nepričakovanih stvari, ki kažejo, da zakon ne bo trajal dolgo

21. mar 2022 8:21
0

Oglasno sporočilo

... da je takšen scenarij bolj izjema kot realnosti. V Evropi so se ljudje v zadnjih 50 letih začeli ločevati 2,5-krat pogosteje. Dobra stvar je, da je predvidevanje ločitve možno in je podprto z znanstvenimi raziskavami. Pripravite se na nepričakovano.

1. Število nasmehov na njihovih otroških fotografijah

Psihologi so izvedli vrsto testov, da bi poskušali razumeti, ali je mogoče predvideti ločitev iz otroških in mladostnih fotografij. V eni študiji so si znanstveniki ogledali slike iz letnika na fakulteti in ocenili intenzivnost nasmehov na lestvici od 1 do 10. Ocena je temeljila na raztezanju 2 mišic: ena je zategnila usta, druga pa je ustvarila gube okoli oči.

Nihče od tistih, katerih nasmeh je bil ocenjen z "10", se ni ločil. Hkrati se je med namrgočenimi ločil vsak četrti. Na splošno rezultati kažejo, da se ljudje, ki so na fotografijah videti mračni, ločijo 5-krat pogosteje kot tisti, ki se nasmehnejo.

2. Čustveni ton njihovega glasu

Računalniški algoritem lahko s 79-odstotno natančnostjo napoveduje uspeh zakonske zveze, pri čemer uporablja samo ton glasov zakoncev, ko komunicirata drug z drugim. Znanstveniki so analizirali pogovore več kot 100 parov, ki so bili na obisku pri psihologu in nato 5 let spremljali njihov zakonski status.

3. Kolegi nasprotnega spola

Po mnenju danskih raziskovalcev se ljudje, ki delajo večinoma obkroženi s pripadniki nasprotnega spola, ločijo 15 % pogosteje. Študija te problematike je prišla v širšem obsegu, ko so preučevali vse pare, ki so se poročili od leta 1981 do 2002 na Danskem. Ugotovili so, da se jih je 100.000 že ločilo.

4. Materina vzgoja

Ženske pogosteje vložijo zahtevek za ločitev. Poleg tega so bile študije, ki so pokazale, da večina parov posnema vedenje svojih staršev, zlasti mater. Sociologi so preučevali vedenje 7000 ljudi in ugotovili, da bi se, če bi mati sklenila novo razmerje, precej pogosto (pa naj bo to poroka ali samo sobivanje), njihovi odrasli otroci vedli enako. 

PREBERITE TUDI: Ločitev je konec pravnega sporazuma in ne konec sveta

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Raziskava je pokazala, da dodajanje izboljša pomanjkanje glutationa, oksidativni stres, vnetne procese in mnoge druge postavke.