Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Najboljše sadje za zatiranje želje po sladkorju

9. mar 2022 9:23
0

Oglasno sporočilo

A sladkosnedosti se ni treba sramovati. Glede na študijo iz Journal of Nutrition, "do 97 % žensk in 68 % moških poroča o nekakšnem hrepenenju po hrani, vključno z željo po sladkorju."

Hrepenenje po sladkorju se ponavadi pojavi, ker nekdo omejuje ogljikove hidrate in/ali ima pomanjkanje beljakovin v svoji prehrani. Najbolje se je v tem primeru obrniti na "počasi goreče sadje v kombinaciji z viri maščob in beljakovin za umiritev hrepenenja." Čeprav je hrepenenje po sladkorju lahko način, da vam vaše telo sporoča hranila, ki mu manjkajo, obstaja nekaj živil, ki lahko pomagajo omejiti to željo po sladkem. Torej, kateri sadež je vaša najboljša izbira za zatiranje želje po nečem sladkem? Avokado!

Avokado je primer sadja, ki vsebuje vlaknine in naravne zdrave maščobe, ki pomagajo zajeziti željo po sladkorju. Ne samo, da je avokado močan vir beljakovin, ampak tudi zagotavlja zdrave enkrat nenasičene in večkrat nenasičene maščobe, ki igrajo veliko vlogo pri napajanju telesa.

Drug dejavnik, ki povzroča željo po sladkorju, je lahko neravnovesje krvnega sladkorja. Padci krvnega sladkorja nekaj ur po jedi lahko povzročijo občutek lakote in lahko povzročijo celo prekomerno porabo kalorij, da bi to nadomestili. Ohranjanje stabilnega krvnega sladkorja je ključnega pomena za zatiranje tega hrepenenja in prenajedanja.

Avokado prinaša hranila, ki "omejujejo skoke inzulina in krvnega sladkorja"m je pokazala študija o hranilih. Poleg tega lahko visoka vsebnost vlaknin v avokadu pomaga upočasniti prebavo in povzroči postopnejši in nižji dvig krvnega sladkorja.

PREBERITE TUDI: Recept: Avokadov sladoled

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?