Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako veste, da je vaš pes srečen

23. mar 2023 10:21
0

Oglasno sporočilo

... mahanjem z repom, lizanjem in skakanjem. Kljub temu se lastniki hišnih ljubljenčkov pogosto sprašujejo, ali so njihovi kosmatinci ves čas resnično srečni. Navsezadnje vam ne morejo povedati z besedami, zato morate ugotoviti, kaj njihovo vedenje pomeni.

Pozdravijo vas, ko pridete domov

Vaš kužek vas morda potrpežljivo čaka tik pred vrati, ko obrnete ključ v ključavnici - ali v mnogih primerih skače gor in dol in komaj zadržuje svoje navdušenje. Ne glede na osebnost vašega psa in poseben slog pozdravljanja je sporočilo glasno in jasno: vesel je, da ste se vrnili.

Izpostavljajo vam svoj trebuh

Pes, ki vam razkrije trebuh – običajno z rahlo odprtimi usti, rahlo sopiha in maha z repom, vam zaupa. To je tudi znak, da bi bil vaš pes vesel, če bi dobil malo drgnjenja po trebuhu. Če imate v družini tudi mačko, je razkrivanje njenega trebuha prav tako eden od zanesljivih znakov, da vam mačka zaupa – čeprav morda dejansko ne želi drgnjenja.

Ima dobre manire

Ko se psi dobro vedejo, je to znak, da se počutijo zadovoljni. Seveda obstajajo izjeme od tega pravila in nekatere pasme so bolj borbene od drugih, vendar je pes z dobrim vedenjem in manirami na splošno srečen pes.

Ob pogledu na vas nagnejo glavo

Vsi poznamo tisto čudovito nagibanje glave, ki ga spremlja radoveden pogled, ki ga psi radi namenjajo. To je znak, da je vaš kužek dobre volje. 

Videti so mirni in sproščeni

Veseli psi niso vedno odkriti glede svoje sreče, zato ne skrbite, če imate posebej hladnega psa. To, da je miren, je lahko prav tako znak sreče.

PREBERITE TUDI: Če bi vaš pes lahko govoril, bi vam povedal te stvari

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čedalje več ljudi ima težave s ščitnico – s hipotirozo, Hashimotovo boleznijo, hipertirozo in Gravejevo boleznijo.