Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako pomagati otroku, ki ima tesnobo pred spanjem?

11. jun 2021 8:10
0

Oglasno sporočilo

...  spanja. Čeprav je spanje za večino od nas naravno, ... se včasih zgodi, da otroci postanejo nemirni in težko spijo. Občutek živčnosti ali zaskrbljenosti lahko prevzame njihov nedolžen um. Strah vašega otroka je tisto, kar v njem sproži tesnobo pred spanjem. Naj bo to strah pred temo ali skrb za domačo nalogo, številni dejavniki lahko privedejo do njihove tesnobe in nezmožnosti spanja. Če v strategijo ravnanja z otrokom namenete malo več potrpljenja in discipline, mu lahko pomagate, da se vrne na bolj zdravo rutino in mirne noči.

Preizkusite nočno lučko

Ko soba postane temnejša, to povzroča strah. Vsakič, ko ugasnete luč, je vaš otrok bolj živčen. Nočne luči so lahko rešitev za to težavo. Vsekakor lahko preizkusite nočne luči, ki so v otrokovih najljubših barvah, oblikah in celo likih.

Preuredite sobo

Včasih je v sobi nekaj mest, ki privabijo sence okoliških predmetov in vzbujajo strah pri vašem otroku. Preuredite sobo tako, da ne pušča prostora za sence in madeže, ki povzročajo strah. Naj bo dekor videti bolj pomirjujoč.

Zgodba pred spanjem

Dobre zgodbe igrajo ključno vlogo pri obnovi pozitivnosti in domišljije vašega otroka. Od izboljšanja besedišča do pozabe na skrbi. Pripovedujte jim lepe zgodbe, ki lahko dejavno dopolnjujejo duševni razvoj vašega otroka.

Brez zaslona pred spanjem

Izogibajte se uporabi vseh digitalnih predmetov eno uro pred spanjem. Te naprave oddajajo modro svetlobo, ki zavira nastajanje melatoninskega hormona ali hormona spanja. Ker ima modra svetloba krajšo valovno dolžino, postane še bolj občutljiva, saj povzroči poškodbe oči.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje spanja pospešuje staranje kože

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.