Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako pogosto menjati pripomočke za čiščenje

22. avg 2019 10:10 Klementina Kralj
0

Oglasno sporočilo

Tudi kakšen kozmetični pripomoček, ki ga najdemo v svoji torbi, bi bil primeren za odpad. Kaj pa naši pripomočki za čiščenje? Preden ponovno uporabite umazano brisalo za tla ali obrišete kuhinjski pult z bakterij polno gobo, preverite, kako pogosto morate zamenjati svoje osnovne čistilne pripomočke.

Gobice za umivanje posode

Umazane gobice za umivanje posode, ki sedijo ob robu pomivalnega korita, lahko gojijo nevarne bakterije, kot sta E. coli in salmonela - zato jih je nujno treba menjavati redno. Strokovnjaki priporočajo, v primeru, da je to vaš primarni način pranja posode, da gobice menjavamo tedensko.

Brisalo za tla

Namakanje brisala za tla znova in znova v umazano vodo se hitro lahko spremeni v gojišče bakterij. Brisala za tla lahko s časom in uporabo postanejo zelo umazana, zato jih je treba menjati po nekaj mesecih, ob predpostavki, da jih redno uporabljate. Predlagamo, da jih po vsaki uporabi temeljito operete, izperete in ožamete, da bodo zdržala čim dlje.

PREBERITE TUDI: 7 stvari, ki se vam bodo zgodile, če boste imeli pospravljeno
 

Krpe za čiščenje

Tiste stare krpe, ki jih uporabljate za brisanje vsega, od tal do elektronike? Da, tudi te potrebujejo temeljito čiščenje. Vlažne krpe so gnezdišče za rast plesni. Najpomembnejše je, da se redno perete, še posebej, če jih uporabljate dnevno. Kadar jih ne uporabljate, jih obesite in posušite na zraku, da zmanjšate neprijeten vlažen vonj. Krpe iz mikrovlaken je treba zamenjati vsakih nekaj mesecev ali ko so preveč obrabljene, da bi jih lahko učinkovito uporabljali.

Rokavice za čiščenje

Rokavice, ki si jih nadete pred čiščenjem posode ali pomivanjem stranišča (upajmo, da ni isti par!), lahko zdržijo kar nekaj časa. Seveda, če so obrabljene, je čas, da jih za vedno zavržete. Čistilne rokavice je idealno oprati po vsaki uporabi, vendar bi jih teoretično bilo treba zamenjati šele, ko se pojavijo znaki razkroja.

Doma narejena čistila

Čeprav lahko domači pripomočki za čiščenje izgledajo in dišijo odlično, nimajo trajne moči, kakor jo imajo čistila, kupljena v trgovini. Domače izdelke je v idealnem primeru treba zavreči po vsaki uporabi, zato priporočamo, da čistila naredite le toliko, kot ga potrebujete za planirano čiščenje. Ker domači izdelki nimajo dodanih kemikalij za dolgotrajno zaščito, je večja verjetnost, da bodo s časom tudi manj učinkoviti.

Metle

Vaša metla morda predstavlja enega izmed najdaljših odnosov, ki ste jih imeli, saj vam zagotavlja dolgoletno uporabo. Poskrbite, da metlo po uporabi dobro potresete in očistite ter shranite tako, da glava ni v stiku s tlemi in da zrak lahko pride do le te.

Ne kopičite vseh svojih čistilnih pripomočkov drug na drugega, brez prostora za "dihanje", saj jih boste poškodovali, pomanjkanje pretoka zraka pa bo povzročilo neprijeten vonj. Skrbno ravnajte z njimi in vračali vam bodo!

PREBERITE TUDI: Soda bikarbona za bolj čisto in belo perilo

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.