Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako piercingi vplivajo na akupunkturne točke na različnih delih telesa

11. jan 2022 14:08
0

Oglasno sporočilo

V zadnjih desetletjih čedalje več ljudem postaja jasno, kako je v resnici z alopatsko medicino, zato se mnogi vračajo k starim, preverjenim načinom zdravljenja, s katerimi je človeštvo preživelo tisočletja. Eden od teh načinov zdravljenja je tudi akupunktura.

Namesto da bi nabirali nove in nove recepte za "zdravila" s stranskimi učinki. se tako čedalje več ljudi poslužuje te starodavne metode zdravljenja; v tujini, kjer so starodavne metode zdravljenja bolj znane in cenjene, pa akupunkturo izvajajo celo nekateri zdravniki zahodne medicine. Akupunktura je način zdravljenja, katerega učinkovitost in varnost iz leta v leto podpre več raziskav.

Kaj je akupunktura?

Akupunktura je starodavna metoda zdravljenja, ki izhaja in tradicionalne kitajske medicine, kjer so jo uporabljali že tisočletja. Metodo se izvaja tako, da se kovinske igle zabode v akupunkturne točke v človeškem telesu in tako aktivira pretok "Gi" (izg. Či) oz. vitalno silo.

Podoben učinek brez zabadanja igel se doseže s pritiski na te točke – ta metoda pa se imenuje akupresura. Vsako človeško telo ima 14 meridianov, oz. kot pravijo Kitajci, energetskih poti, ki potekajo vzdolž našega telesa.

Hkrati se je v zadnjih letih razbohotil trend priercingov, torej prebadanja telesa in mnogi imajo enega ali celo več peircingov po najrazličnejših delih telesa. Medtem, ko so prebodena ušesa za uhane že dolgoletna klasika, pa se je trend prebadanja preselil na praktično vse dele telesa.

Če se sedaj sprašujete, kakšno povezavo imajo piercingi in akupunktura – to boste kaj kmalu izvedeli. Gre za vpliv kovinskih vstavkov v telo (piercingov) in poškodb na akupunkuirne točke oz. meridiane.

Tako lokacija piercinga v vašem telesu kot tudi material uhana lahko neposredno ali posredno vplivata na vaše čakre. Če se vaš piercing nahaja na lokaciji katere žkoli od vaših 7 čaker, bo prizadeta čakra neposredno motila energijo. Če pa se vaš piercing nahaja na lokaciji vaših meridianov, bodo vaše čakre posredno motile energijo.

Kovine in meridiani

Kovine naj bi tako vplivale na pretok energij v našem telesu in sicer tako, da jih spremenijo. Akupunkturisti naj bi ugotovili, da če je kovina nameščena blizu meridiana, ima lahko vpliv na zdravje in krvni obrok – in sicer lahko na boljše, ali pa na slabše, odvisno od tega, kje je piercing oz. uhan. Nekateri so sicer mnenja, da moti popolnoma vsak vstavek, saj je tujek; in celo že samo prebadanje, saj pomeni poškodbo.

Po besedah nekaterih strokovnjakov naj bi kovinski piercingi motili naravni pretok energije v telesu. Nekateri piercigni oz. njih postavitev naj bi imeli ugodne vplive, nekateri pa izjemno slabe. Preverili so najbolj pogoste, kot so ušesa, popek, jezik, ustnice, brada, nos in obrvi – in trdijo, da imajo vse te lokacije velik vpliv, če so preluknjane.

1. Ušesa

Ušesa so najpogostejši del telesa, ki se ga prebada – pogosto že starši le nekaj mesecev starim deklicam. Prebadajo se skoraj vsi deli ušesa, najbolj pogost del pa so mečice. Vsako prebadanje ušes na kateremkoli delu ima vpliv na človeško telo in njegov 'či'.

Na srečo so ušesa del, na katerega ima luknjanje lahko pozitiven vpliv. Tako po akupunkturi kot tudi aurikuloterapiji lahko uhan, postavljen na ustrezno mesto, stimulira refleksne točke. To lahko izboljša pretok energije po telesu in lajša bolečine, regulira funkcije telesa in delovanje notranjih organov.

2. Popek

Luknjanje popka je močno odsvetovano. Ta piercing lahko zmoti centralni živčni sistem. Strokovnjaki pravijo, da ta točka – odvisno od tega, kje je uhan – lahko povzroči dolgotrajno preusmerjanje energije in je povezana s kroničnimi in avtoimunskimi obolenji. Akupunkturisti pravijo, da medtem, ko uhan v popku morda deluje kot nedolžen okrasek, akupunkturna znanost svari, da to ni zdrava odločitev.

Ta piercing naj bi ustvaril trajno spremembo pretoka zelo pomembnega energijskega kanala, povezanega s spočetjem. Tako ta piercing povezujejo z možnostjo težav pri zanositvi kot tudi displazijo materničnega vratu in celo endometriozo.

3. Brada

Po nekaterih ugotovitvah akupunkturistov lahko piercing na tem predelu povzroči hormonsko izgorevanje, okužbe v ustih in slinjenje, poškoduje pa lahko tudi zobe in dlesni, če je na takem mestu. Zaradi prebadanja in blokade kanalov na tem predelu lahko povzroči težave zgornjega prebavnega trakta.

4. Jezik

Jezik je eden izmed delov telesa, kjer si ljudje najpogosteje dajejo piercing. Jezik predstavlja celo telo; razdeljen je na pet delov, ki so povezani z najpomembnejšimi vitalnimi deli našega telesa. Ugotovili so, da imajo tisti, ki imajo preboden jezik, pogosto prebavne težave, refluks kisline, zaprtje, utrujenost in akne.

5. Ustnice

Prebadanje ustnic je med najstniki izjemno pogosto, saj se ne zavedajo energetskih posledic tega početja. Prebadanje tega predela vpliva na želodec, črevesje, jetra in vranico. Vse to so ključni organi za delovanje telesa in piercing na tem predelu lahko prizadene meridiane in s tem pretok energij – podobno kot uhan v popku, jeziku in bradi.

"Či" in vaša energija

Vaš Či je vaš vitalni vir energije in nanj lahko vplivajo mnogi življenjski dejavniki in ga blokirajo. Mnogi ljudje trpijo za raznimi nepojasnjenimi boleznimi in si potencialno dolgoročno škodujejo in marsikaj od tega je lahko povezano z uhani na različnih delih telesa in obraza. Podatki kažejo, da potencialni riziki niso zanemarljivi, zato če želite odpraviti škodo, odstranite uhane iz neprimernih delov telesa in si pomagajte z akupunkturo, da vam ponovno vzpostavi pretok Či energije in s tem ravnovesje.

PREBERITE TUDI: Piercing telesa

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Opravljena je bila še ena raziskava, ki je potrdila, da nekateri UV filtri v izdelkih za zaščito pred soncem uničujejo morsko življenje, ko se z naše kože ...