Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Take posledice ima sedenje s prekrižanimi nogami

22. feb 2021 8:09
0

Oglasno sporočilo

... to dejansko dobro za nas. Pravzaprav ima lahko eden izmed bolj priljubljenih načinov sedenja, to je s prekrižanimi nogami, veliko negativnih učinkov, zato bi morali resno razmisliti o tem, da bi ga ustavili. Pomembno je, da se naučite ves čas sedeti pokonci - ne samo, da je to koristno za celo telo, ampak tudi krepi vašo samozavest.

Preberite 5 razlogov, zakaj je bolje, da se izogibate sedenju s prekrižanimi nogami.

1. Lahko izzove živčno paralizo

Če dlje časa sedite s prekrižanimi nogami, lahko to povzroči stanje, imenovano živčna paraliza. Eden izmed simptomov je, da ne morete dvigniti stopala, lahko povzroči otrplost mišic in celo poškoduje peronealni živec.

2. Lahko povzroči visok krvni tlak

Prekrižane noge na ravni kolen znatno višajo krvni tlak. Bilo je potrjeno, da pri prekrižanih nogah v gležnjih ni prišlo do skoka krvnega tlaka in na srečo so bili ti skoki le začasni. Vendar je priporočljivo, da se izogibate prekrižanim nogam, če ste oseba z visokim krvnim tlakom.

3. Lahko vodi do slabe drže

V skladu s študijo lahko sedenje s prekrižanimi nogami več kot 3 ure na dan povzroči bočne nagibe ramen in medenice, glavo pa lahko poravna naprej. Lahko vodi tudi do nepravilne poravnave hrbtenice, nepravilne drže, bolečin in otrdelosti mišic.

4. Lahko povzroči bolečine v sklepih

Prekrižanje nog ni samo slabo za držo, ampak lahko povzroči tudi bolečine v sklepih. Lahko poškoduje vrat, medenico, križ in kolena. In še posebej se izogibajte prekrižanju nog, če že imate bolečine v kolenu.

5. Med nosečnostjo lahko povzroči otekanje gležnjev

Izogibajte se takšnemu sedenju med nosečnostjo - za otroka je popolnoma varno, lahko pa povzroči otekanje gležnjev in krče v nogah. Če opazite katerega od teh učinkov, poskusite sedeti z obema nogama na tleh ali jih dvigniti.

PREBERITE TUDI: Takole hitro in enostavno sami poskrbimo za lepa in urejena stopala

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* pred 3 dnevi
   dobra
  • Dow* pred 3 dnevi
   super
  • Dow* pred 3 dnevi
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko pride jesensko enakonočje, vemo, da je poletja in toplih sončnih dni nepreklicno konec.