Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zvezdnica ne more verjeti, da pri svojih letih še dobiva vloge

9. mar 2023 12:20
0

Oglasno sporočilo

Julianne Moore ne more verjeti, da že skoraj 40 let dela v Hollywoodu: "Imam res srečo."

"In pri tem še vedno uživam. To pa je druga stvar, ki je res čudovita," je povedala oskarjevka.

Moore, igralka in producentka novega trilerja Sharper za Apple TV+, je povedala, da se čudi dejstvu, da že štiri desetletja vztrajno dela.

"Ko se ozrem nazaj, si rečem: 'Ne morem verjeti, da to počnem že toliko časa.' Imela sem srečo," pravi 62-letna Mooreova, ki je začela igrati v telenoveli As the World Turns leta 1985, kjer je igrala dobro in zlobno dvojčico.

Potem ko je leta 1988 za svojo vlogo prejela emmyja, je Moore nadaljevala z majhnimi vlogami, ki so naredile velik vtis v filmih, kot sta The Hand That Rocks the Cradle iz leta 1992 in The Fugitive naslednje leto.

Od takrat je postala ena najbolj znanih igralk svoje generacije, ki si je prislužila pet nominacij za oskarja in enkrat zmagala, in sicer za vlogo ženske z začetki Alzheimerjeve bolezni v drami Still Alice iz leta 2014.

Moore, ki ima z možem, 53-letnim režiserjem Bartom Freundlichom, 20-letno Liv in 25-letnega Caleba, svoj uspeh pripisuje pripravljenosti na trdo delo. "Ko sem pripravljena, imam občutek, da lahko v življenju naredim vse," pojasnjuje. "Če imam občutek, da razumem situacijo; če sem se naučila, kaj moram storiti; če poznam svoje besedilo, če vem, kaj hočem ... te stvari ti pomagajo."

Prav tako, kot delo z ljudmi, ki vedo, kako se obnašati na snemanju. "To mi je bilo vedno pomembno, res že od samega začetka moje kariere," pravi o sodelovanju s hladnokrvnimi kolegi in režiserji. "Zagotovo je bilo veliko igralcev, s katerimi sem delala, ko sem začenjala v telenoveli; takih, ki so bili do mene zelo prijazni in so mi dajali zgled, kako se je treba obnašati."

"In mislim, da ti to ostane v spominu," nadaljuje. "In ko spoznaš, ko vidiš to vedenje in veš, da ni potrebe po ničemer nezaslišanem, si želiš to tudi sam nadaljevati."

Da je neverjetno, da Moore pri svojih letih še dela, je dejstvo – zaradi 'ageisma' namreč najkasneje v poznih štiridesetih večina igralk zaključi s kariero oz. dobivajo le še zelo malo in manj pomembnih vlog.

PREBERITE TUDI:

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?