Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Je bolje telovaditi zjutraj ali zvečer? Strokovnjaki odgovarjajo

11. maj 2020 8:01
0

Oglasno sporočilo

... dneva je boljši za telovadbo, oziroma kdaj je najbolj primeren čas. Boste imeli več koristi, če telovadite zjutraj, ali bo boljše, če telovadite zvečer? 

Dobra novica, ne glede na to kateri del dneva telovadite, je učinek podoben. Pridobite na kondiciji, vzdržljivosti in moči. Edino kar morate upoštevati pri izbiranju časa telovadbe je, da ste takrat najbolj motivirani. Torej, če ste jutranji človek, vam bo zagotovo lažje telovaditi zjutraj, če pa ste nočna ptica, telovadite zvečer. Kljub temu obstaja nekaj razlik med jutranjo in večerno vadbo.

Prednosti jutranje vadbe

Prednost jutranje vadbe je vezana na presnovo. V eni izmed raziskav v 'International Journal of Obesity' so posamezniki, ki so telovadili zjutraj, izgubili več kilogramov kot tisti, ki so vadili po 15.00. Druge raziskave so prav tako pokazale, da je imelo 100 minut teka pred zajtrkom boljši vpliv na oksidacijo maščob, v primerjavi s tistimi, ki so isto pot pretekli zvečer. Druga prednost jutranje vadbe je tudi boljši spomin in osredotočenost. Vadba namreč izboljša kognitivne funkcije, kar bo vplivalo na spomin in pozornost, zato bi vam lahko jutranja vadba koristila, če se boste nato odpravili v službo ali v šolo. 

Prednosti večerne vadbe

Tudi večerna vadba ima kar nekaj prednosti. Strokovnjaki poudarjajo, da je večerna vadba primerna predvsem za tiste, ki delajo na moči, saj funkcija mišic doseže vrhunec ravno popoldan in zvečer. Ena izmed prednosti je tudi sprostitev, saj je dokazano, da vadba sprošča in ugodno bo vplivala na vas po stresnem dnevu v službi. 

PREBERITE TUDI: 8 razlogov, zakaj so raztezne vaje pomembne in priporočljive

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Muškatna kadulja ima dolgo zgodovino uporabe v medicinske namene.