Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pomagajte prooosim!

njegovamiska
Starost: n/aPridružen: 13. jun 2012Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2012 19:58
Povezava do prispevka
em ja jaz mam en problem nedeljo sem imela svoj prvi spolni odnos z svojim fantom vendar nezaščiten saj sem bila prepričana da nemorem zanositti saj jem že 3 mesece KT vendar ko sem natančno pogledala sem ugotovila da sem eno tabletko nekje pozabila saj sem zadno tabletko vzela v soboto in ne v nedeljo.. ker se bojim zanositve sem si kupila jutranjo tabletko in jo vzela 48 ur po odnosu. menstruacijo bi morala dobiti v ponedeljek vendar je nisem dobila imela sem rahel rjav izscedek in tudi majhna pikica krvi se je pojavila nekaj ur po tem ko sem vzela jutranjo tabletko ter kri se je pojavila po spolnem odnosu (menda zato ker je bil moj prvi). Prosim pomagajte mi kakšna je verjetnost da sem zanosila? ali naj pričnem zdaj normalno z nasledno škatlico KT in počakam na nasledno menstruacijo? Zelo vam bom hvaležna za odgovore.
0
Nazaj na vrh
kitty83
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2012Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2012 20:32
Povezava do prispevka
Verjetnost, da si zanosila je minimalna. Na tvojem mestu bi normalno nadaljevala naprej s KT.
Kljub eni pozabljeni tabletki (ob predhodnem 3 mesečnem jemanju) si dobro zaščitena, jutranja tabletka pa je možnost zanositve še zmanjšala. Rjav izcedek je lahko odtegnitvena krvavitev (pri neprekinjenem jemanju KT) ali je posledica jutranje tabletke. Glede na to, da si imela odnos v drugi polovici ciklusa (po ovulaciji) je možnost, da bi zanosila skorajda nemogoča. Predvidevam, da si še zelo mlada, zato tudi menstruacij verjetno še nimaš urejenih oz. "točnih" in zaradi tega težko z gotovostjo trdimo, kdaj si ovulirala. Kljub temu ti priporočam, da si v DM-ju za par € kupiš test nosečnosti (npr. first sign), ki ti bi v tem času že pokazal nosečnost, če bi le ta obstajala.

Pa še ena dobronamerna moralka Smile Predno se lotiš novih podvigov se vseeno malo pouči o plodnih dnevih in možnosti zanositve pri svojem ginekologu. Ne pozabi tudi na spolne bolezni (npr. HPV, ki je zelo razširjen) in razmisli tudi o morebitni sočasni rabi kondoma (poleg tabletk!), vsaj dokler nimaš resnega partnerja.
0
Nazaj na vrh
njegovamiska
Starost: n/aPridružen: 13. jun 2012Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2012 20:39
Povezava do prispevka
Hvala za odgovor in ja stara sem 17 let z fantom pa sma skupaj pol leta. In ja bom sledila tvojem predlogu in si bom kupila še za gotovost nosečniški test.
Imam nasledni teden ginekologa in se bom pozanima.. o spolnih boleznih pa sma se z fantom že pogovorila in jih isključila.
In še enkrat hvala za odgovor Smile
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 13. jun 2012 21:05
Povezava do prispevka
Njegovamiska, dobrodošla na Planetu Lepote.:) Tole ni najbolj ustrezen podforum, na forumu zdravje imamo temo 'Pozabljena KT', označena z Ne prezri. Sporočila s te teme bom citirala tja in naj se prosim tam nadaljuje.

Ko si se prijavila na PL, si prejela potrditveni mail s povezavo na pravila PL s prošnjo, da si jih prebereš in bi te prosila, da to tudi narediš, da se boš lažje znašla na forumu - predvsem bi v tem primeru izpostavila na ustrezno naslavljanje tem (Pomagajte ne pove kaj dosti Wink ) in uporabo iskalnika (v tem primeru pozabljena kontracepcijska tabletka, ki bi te vrglo direktno na ustrezno temo). Smile
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pomagajte prooosim!
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.