Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Oprema stanovanja po meri osebnosti

Pojdi na stran 1 , 2
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2009 23:42
Povezava do prispevka
Za to temo me je vzpodbudila tema o nakupu klubske mizice. Opazila sem, da sem v manjsini, ko gre za nakup posebnih kosov pohistva in da se ljudje odlocajo za garniture, ki posnemajo fotografije izciscenih prostorov iz revij ali razstavnih salonov konfekcijskega pohistva. Zelo rado se dane uporablja tudi izraz minimalizem - karkoli naj bi to danes pomenilo, izraz je namrec izgubil karakter ;)  Jaz sem ena takih, ki jih trenutna pohistvena moda (govorim o konfekcijski) ne gane kaj dosti, ceprav me zelo zanima oblikovanje interierja, ucinki, ki jih dosegamo s kombinacijami pohistva in osvetlitve etc. Ne vem, zakaj bi se sramovali starih kosov nasih babic. Morda so izven mode, a jih lahko prav inovativno umestimo v moderen interier. Ne boste verjeli, tudi kaksno ultra staromodno zadevo, kot je recimo danes nadvse popljuvan gobelin (predstavljajte si tistega starega babicinega v sterilno belem okolju!). Pri meni doma ima skoraj vsak kos svojo zgodbo. Obozujem starine, se bolj pa inovativne restavracije le-teh. Prav tako sem nora na originalne zamisli dekoracije in pohistva narejenega doma. Ne zelim si bivalnega prostora napolniti s tezo in robustnostjo, kot je bila zazelena pred desetletji niti z danasnjimi cenenimi kosi iz iverala in umetnih materialov in uokvirjenih kitajskih posterjev, ki so poleg vsega vecinoma se veliko precenjeni. Svojemu stanovanju zelim dati svoj lasten pecat in ustvariti ambient, v katerem se bom dobro pocutila.

Za vse, ki vas zanima bolj inovativna stran opremljanja stanovanja na nacin "naredi sam" priporocam http://www.designspongeonline.com/

Meni je najbolj zanimiva rubrika "before & after"

Je pa podobnih strani z zanimivimi idejami na spletu ogromno.
Je se komu zanimiva tovrstna oprema?

Se nekaj primerov:

Iz tega:

je nastalo to:

Obnova stola:



navelicani sater slike?




0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2009 8:01
Povezava do prispevka
Se strinjam, predvsem glede uporabe & preurejanja starih, zanimivih kosov (ampak tista mizica je bila vseeno preveč zame :D). Sama sem imela včasih en hud oldskul stol s cvetličnim ornamentom, ki sem ga pobarvala na turkizno, ampak se je na žalost polomil. Zdaj me čaka še en, sicer ne tako zanimiv, da ga očistim in preuredim. Naslanjač na zgornji fotki je super, slika mi pa ni všeč.

Čola, boš dala kakšno fotko iz svojega stanovanja? Wink
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2009 9:55
Povezava do prispevka
tole je zanimiva tema, mogoče bom lahko kaj več napisala, ko bom imela več časa, zdajle pa samo na hitro.
v splošnem se strinjam s tabo, čola, le da mi zgornji primeri niso všeč. nisem pristaš starinskega v vsakem ambientu, mislim pa, da v staro hišo, obnovljeno, starinsko lepo paše, v nov blok s pvc okni pa niti ne. poleg tega morajo imeti take stvari svojo kvalitativno vrednost, ni vse zlato, kar je staro, če me razumete.
nakup posebnih kosov? to se mi zdi sporno, če gre za konfekcijski nakup. najlepše je res podedovati kaj od prababice, ampak nima vsak te možnosti. iskanje takšnih stvari zahteva svoj čas in če je kdo neučakan, kupi nekaj na silo - to pa se potem ne sklada s filozofijo "predmetov z dušo"
poleg tega imajo tudi novi predmeti lahko dušo. je pa res, da je potrebno v takšno opremo vložiti ogromno truda in časa. trenutno opremljam stanovanje in sem si zamislila nekaj bolj posebnih stvari "rabljenega" videza, pa je cel problem to dobit, oz. dobit nekoga, ki bi to naredil. če bi bila kovinar, mizar in slikar v enem, s svojo delavnico, bi bilo lažje.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2009 14:28
Povezava do prispevka
Meni so starinski kosi zelo všeč, ampak morajo biti v stanovanje vstavljeni tako, da prostor vseeno izpade minimalističen. To mi je pogoj, ker ne maram navlake, kiča, nasičenosti, ... Seveda, mora kos tudi ustrezat značaju stanovanja.

Sicer pa ful dobra spletna stran.
0
Nazaj na vrh
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2009 19:21
Povezava do prispevka

Mimika, midva sa se pred kratki selila, in tudi prej nisva imela veliko pohistva - oni imel svojega stanovanja, jaz sem bila v drugi drzavi - in nisem mogla svojih stvari pripeljati s sabo, tako da nama se vedno ogromno stvari manjka. In zato ne bi objavljala trenutnega stanja (mogoce kak posamezen detajl) Wink ker se marsikaj po tleh lezi, pa v skatlah etc. Poleg tega bova v kratkem naredila nekaj arhitekturnih sprememb in je bolje da malo pocakam z opremo. V prvem planu je loza oz. notranji balkon, ki si ga zelo zelim. Ravno pripravljam material za soglasje sostanovalcev.

Je pa res, da tovrstno opremljanje ni za neucakane. Midva imava kavc, ki mi ni vsec. Kupila sva ga iz potrebe oz. z danes na jutri za dnevno/pisarniski del v prejsnjem najetem stanovanju za stranke. Moral je biti usnjen, temen in poceni (zaradi psa in zaradi budgeta). Sicer sluzi svojemu namenu, a  pac stilno ni to, kar bi si zelela.

Kjer zivim, je zelo malo modernega pohistva, kar pa ga je, je strasno drago, dizajnersko, uvozeno. In mi ne pride v postev zaradi budgeta. Tako da bo ocitno malo vec starega, za moderne dodatke pa bomo delali z mizarji.

Ronza, jaz se pa ne strinjam, da je starinska oprema samo za stare hise. Ravno kombinacije so mi najlepse. Zadnjic sem nekje nasla navodila za umetno staranje pohistva: rabis najmanj 3 razlicne barve. Najprej prebarvas z eno, nato eno plast nekega tekocega voska za pohistvo, nato drugo in vosek in na koncu zadnjo. Zadnjo barvo izberes tisto, ki je zelis najvec. Potem pa posmirglas, najbolj na vogalih in bolj izpostavljenih mestih, in z razlicno stopnjo "grobosti" in na koncu prelakiras.   

Kar se tice starin, jasno, da niso vse vredne enako. Ce je zadeva veliko vredna in dobro ohranjena, jo je treba restavrirati v prvotno stanje. Tiste bolj slabe kakovosti pa so super za izzivljanje nasih umetniskih talentov Big smile  

Jaz ne zelim zapravljati ogromno za opremo oziroma mi je v strasno zadovoljstvo, ce kaj najdem ali ustvarim za malo denarja. V spalnico sem vlozila le ok. 150 USD :D, je pa res, da je bila postelja tastovo darilo in jo je naredil sam.

V Sloveniji zal ni nekih dobrih lokacij za brskanje za zanimivimi kosi, se jih pa da dobiti po vezah, ob kaksnih selitvah, smrti ... V tujini pa so bolsji sejmi cisto nekaj drugega.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2009 19:27
Povezava do prispevka
ja, saj imaš prav, da starinsko pohištvo ni le za stare hiše. za moderne, z okusom narejene vsekakor je. za cenene novogradnje z belimi pVC okni, miljavžent poknaufanih zobčkov, poceni belimi vrati s šlampastimi podboji pa... se mi zdi, da lepi satri kosi samo poudarjajo češkost ostalega.
0
Nazaj na vrh
petka
Starost: 46Pridružen: 18. avg 2004Prispevkov: 4637Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2009 13:14
Povezava do prispevka
Odlična tema. 
Sama sestavljam ambient po kosih in počasi. Kupujem starine in dam predelati kašen kos. Velikokrat je problem ko recimo iščem omaro za čevlje, ki mora bit iz starega lesa in mora delno usrezati drugim kosom v hodniku.
Sama ne kupujem v Ikei ali v drugih podobnih trgovinah.
0
Nazaj na vrh
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2009 18:58
Povezava do prispevka

Super, petka! Bi kaksno slikico delila z nami?
Lahko bi objavili kaksne fotke predmetov in opreme, ki so nam ljubi, ker imajo neko zgodbo, smo jih podedovali ali pa smo jih sami naredili ali preoblikovali, ali smo jih kupili na kaksnem posebnem kraju ali pa so preprosto posebni in nenavadni ...tudi dekorativne predmete, kot so slike, vaze ... Bom tudi jaz proti veceru kaj pofotkala.
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2009 19:06
Povezava do prispevka
Jaz se bolj kot ne načeloma strinjam z Ronzo glede starin in duše.

Kar tako, nasplošno predelani "stari" kosi mi niso všeč.

So mi pa všeč prave starine kot take, vendar morajo imeti dušo, morajo biti moje.
Pri starih starših smo imeli precej starin, ki pa so dejansko vse prehajale iz roda v rod ,skratka so naše. Moji stari starši so živeli v velikem starem meščanskem stanovanju, tako da so se tja tudi vklapljale, tako v kompletu.

Na splošno v mojem sorodstvu za te zadeve ni vladalo kakšno posebno navdušenje po smrti starih staršev, razen moja mami in jaz sva imeli vedno prav poseben, religiozen odnos do teh stvari, tako da sva dali večino zadev restavrirati in jih seveda uporabljamo.
Nekaj kosov so v svoje stanovanje lepo vkomponirali moji starši (bidermajerski predalnik in omaro za perilo), jaz imam pa v svojem stanovanju trenutno od starin eno altdeutch kredenco.
Za umestitev me čaka še prekrasna starinska mizica z intarzijo.

Tudi midva stanovanje opremljava zelo zelo počasi.

Je pa res, da sva kupila staro stanovanje z velikimi sobami, v katerem takšno pohištvo tudi lepše pride do izraza.

Imam tudi nekaj manjših "starin", pribora, porcelana, seveda bolj za lastno veselje kot za vsakodnevno uporabo.

Je pa restavriranje takega pohištva kar precejšen zalogaj, ampak zame imajo te reči ekstremno sentimentalno vrednost in ga ni denarja, da bi te kose prodala.

Je pa res, da je treba tako pohištvo umeščati premišljeno, prostori kaj hitro postanejo prenatrpani in nasičeni.

Kupovala pa takega pohištva najverjetneje ne bi, ravno zato, ker zame nima pomena, ker ni družinsko. Tako nekako.




0
Nazaj na vrh
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2009 19:33
Povezava do prispevka

Naredila sem album z nekaj predmeti iz svojega stanovanja, bom sproti se kaj dodala. Vecina jih ce caka na svoje mesto in na prenovo. Samo spalnica bo ostala priblizno taksna kot je.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 12. nov 2009 23:14
Povezava do prispevka
Popolnoma razumem, o čem govoriš. Zadnje čase prav zgubljam živce, ko vidim, da si je vso pohištvo v revijah, na TV, v trgovinah... podobno ko jajce jajcu. Nobene inovativnosti. Ta kao minimalizem, vse kvadratasto, hladni materiali, mi niti najmanj ni všeč. Se mi zdi res noro težko najti nekaj lepega. Pri starinah pa je problem, ker težko najdeš nekaj lepega po zmerni ceni.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2009 18:05
Povezava do prispevka
Sem mislila, da bo vec odgovorov v tej temi  Pa eni so me narobe razumeli - nisem govorila o starinah za vsako ceno, ampak o tem da se pac znajdemo in uporabimo, kar ze imamo, predelamo, ce ne gre stilno vkup z ostalim, iscemo alternative, se ne oziramo samo po katalogih pohistvenih trgovin, poskusamo v prostoru izpostaviti nam ljube predmete itd.
Pa se glede karakterja starin - tudi nasi predniki so jih nekje kupili - nove ali ze rabljene. Mi imamo doma med drugim dva barocna stola z enega gradu, ki ju je pred mnogimi leti staknil moj ded - razstavljena, brez sedala ... Sele pred kratkim ju je oce restavriral (profesinalna restavracija je tudi financni zalogaj) in sta tako postala sele v moji generaciji neka druzinska dediscina. Pri starsih imamo tudi zelo staro krasno lonceno pec, ki funkcionira, a je ne uporabljamo vec, da je ne bi se bolj poskodovali. Ce kdo pozna specialista za tovrstne obnove, se priporocam.


Ravno vceraj sem nasla v akciji pisane indijske keramicne knofe za omarice (12 eur za 30 komadov in danes nameravam s tem "obnoviti" kuhinjo, ker za kaj vec trenutno ni $. Sicer pa jaz ne stremim k eleganci (ceprav jo zelo rada gledam v revijah), ker pac ni v skladu z mano. Rada imam barve in razlicne stile, kombinacije materialov,kot sem ze omenila, zelo cenim rocna dela. Pa malo otrocja sem

Se en link:
http://www.apartmenttherapy.com/

V posameznih prispevkih so tudi povezave na druge portale in bloge.

madeira, tudi starine lahko dobis po ugodni ceni (pozanimaj se o bolsjih sejmih v sosednjih drzavah) Spremljaj oglasnike in pokukaj na podarimo.si. Tudi ce niso v najboljsem stanju, se jih da lepo obnoviti. Samo les ne sme biti preperel. Novo blazinjenje tudi ne bi smelo biti tako drago...

Edit: So ze gor novi knofki (bolje se vidi v albumu, a ne znam sem prilepit):
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2009 10:14
Povezava do prispevka
Čola, v katerem albumu? Če misliš tega na PL, se na tvoji osebni strani ne vidi noben album. Piše "Uporabnik nima nobenega vidnega fotoalbuma". Mogoče imaš nastavljeno samo za prijatelje. Jaz bi ga rada pogledala 
0
Nazaj na vrh
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2009 19:51
Povezava do prispevka
Sem te dodala.

Gre pa samo za nekaj posameznih predmetov, ki se nimajo dolocenega mesta. Bom dodala fotke, ko bo bolj urejeno vse skupaj.
Ronza, zate bi imela eno vprasanjce glede loze, ce smem  na ZS
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. nov 2009 15:53
Povezava do prispevka
Tudi jaz ga zdaj vidim, hvala Smile
Tisti gasilni aparat/svetilka mi je TOP!!! Res dobra ideja, in super zgleda!
Pa tudi postelja mi je zelo zelo všeč - se mi zdi, da res paše na vse ostale stvari in vajin stil Smile
Fajn album.
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Oprema stanovanja po meri osebnosti
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.