Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nekaj vprašanj glede parfumov

parumi
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2009Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. okt 2009 23:09
Povezava do prispevka
Tri stvari me zanimajo glede parfumov.

1. A poznate spletno stran ... ? Imajo res najceneje parfume pri nas. Me pa zanima kakšne ima kdo kaj izkušnje z njimi? Da niso slučajno to kaki ponaredki oz. točeni parfumi.
2. ...
Na tem naslovu je opisano tudi, kaj je toaletna voda, kaj parfumska... Jest sem do sedaj kupoval samo toaletno vodo, tukaj pa piše, da je to precej blaga stvar. Parfumska voda ima še enkrat močnejšo koncentracijo in piše, da vonj zbledi v 4 urah. Ne vem zakaj se potem večinoma prodajajo toaletne vode, ki pa so tako slabe (za moške)? Jest za svoje priljubljene parfume sploh ne dobim pravega parfuma oz. vsaj parfumske vode.
3. A je vonj kaj drugačen, če kupiš namesto toaletne vode parfumsko vodo ali celo parfum ali pa je razlika samo v dolžini trajanja?

Zaradi suma nedovoljenega oglaševanja povezave umaknjene.
Tanja

0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. okt 2009 10:58
Povezava do prispevka
Vonj se bistveno ne razlikuje, je pa res da, če gre za parfumsko vodo, ne samo da dlje traja kot toaletna, temveč je tudi na koži močneje zaznavna. Sem pa tudi sama že večkrat opazila da za moške ni toliko parfumskih vod na voljo, so bolj toaletne, verjetno zato ker načeloma ženske raje močneje dišimo, moški pa bolj subtilno (mogoče gre za stereotip?). V glavnem ... Ni štos v tem da so toaletne vode slabše, izbira je popolnoma odvisna od posameznikovih želj, eni imajo pač radi vonj zaznavem le na koži, drugi pa imajo radi da vse okrog njih diši po parfumu. Obstajata pa še dve opciji, kolonjska voda, z najmanjšo koncentracijo parfuma in pa parfumski koncentrat, ki se dobi težko in je drag, ampak pa ostane mna koži celo večnost.

Na LeeLee kot je meni znano nimajo ponaredkov, sama pa naročam tudi iz spleticna.si, tako da se malo splača pogledat kje so dejansko cenejši, nekateri so na leelee, drugi pa na spletični. Naročila sem pa tudi že iz privoscim.si, kjer je izbira sicer malo manjša, ampak so cene tudi dokaj ugodne. Sploh v primerjavi s cenami v trgovini. Malo prevohaj.

Lp, Maja
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 18. okt 2009 12:25
Povezava do prispevka
Strani ne poznam, glede toaletne vode in parfumske vode pa je odvisno. Če obstaja ista dišava v obeh izvedbah, je edp močnejša od edt, vendar je včasih tudi vonj nekoliko drugačen (nekateri proizvajalci se pač odločijo za to, čeprav naj bi bil večinoma vonj enak). Če obstaja dišava le v eni različici, pa jo je najbolje preizkusiti, da vidiš, koliko vzdrži - po mojih izkušnjah so nekatere  toaletne vode tudi enako močne kot edp.
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2009 21:38
Povezava do prispevka
To je pa res, jaz imam celo kolonjsko vodo Tommy Girl (Tommy Hiflinger), pa na moji koži zdrži presenetljivo dolgo, pa čeprav gre za zelo svež vonj (svežih sicer ne maram, amapk ta mi je všeč) :-) 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nekaj vprašanj glede parfumov
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.