Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nakupovanje preko spleta v tujini in carina

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Čenča
Starost: 45Pridružen: 22. maj 2005Prispevkov: 1846Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 22:52
Povezava do prispevka
Na to temo smo sicer že pisale in razpredale, sem tudi razmišljala, ali naj tole objavim v temi "Spletne trgovine" (ali nekaj podobnega) - pa me bosta že Tanja ali pikica prestavili, če bosta menili, da bi bilo tkao prav.
 
Skratka, razmišljam, da bi si na Victoria s Secret naročila ene bodybutter-e v vrednosti 30 USD + 20 USD poštnina = 50 USD skupaj.
 
In ker sem prebrskala cel forum, da bi našla zadovoljiv in konkreten odgovor o obračunavanju carine, pa ga nisem našla, sem CURS-u poslala kar mail.
 
Ker sem prepričana, da bo njihov odgovor prav prišel še komu tu na forumu, ga prilepljam spodaj:
 
Moje vprašanje:
iz Amerike želim na internetu naročiti 5 kozmetičnih izdelkov (kreme) v skupni vrednosti 30 USD + 20 USD poštnine. Mi lahko, prosim, poveste, koliko bi znašale carinske dajatve in DDV?
 
 
Njihov odgovor:
Stopnja carine je odvisna od vrste blaga, ki se uvaža v Skupnost. Če blago naročite preko spleta, se blago carini po stopnjah, ki jih najdete na spletni strani: http://taric-curs.gov.si/itaric/ . Dajatve se obračunajo na carinsko vrednost, ki je sestavljena iz vrednosti blaga in ostalih stroškov (poštnina, zavarovanje, ipd....), ki nastanejo ob dobavi v Skupnost. Uvozne dajatve so sestavljene iz carine po predpisani carinski
stopnji in davka na dodano vrednost (DDV). DDV se obračuna na davčno osnovo,
ki jo sestavljata carinska vrednost in carina.
 
Dajatve se obračunajo, če carinska vrednost presega 22 EUR.
Za kozmetične izdelke-kreme, je trenutna carinska stopnja 0 %, stopnja DDV je 20 %. Skupaj uvoznih dajatev je tako 20 %

Več o carinskih stopnjah si lahko pogledate na strani:
http://taric-curs.gov.si/itaric/  , o uvozu preko pošte na strani:
odgovori na najpogostejša vprašanja pa so na strani:
http://www.carina.gov.si/index.php?id=1790&no_cache=1

Lp, Izpostava Pošta
 
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2008 23:06
Povezava do prispevka
Citiram OT sporočila iz teme o Mineralnem MU Big smile Question

Tanja76 je napisal/apri meni je EDM hodil cirka 12-14 dni od dneva ko so odposlali. Pri zadnjem naročilu, ko sem imela pa kar mali paketek in ne pisemsko ovojnico sem dobila pa v 9. dneh. Če nisi naročila veliko boš dobila kuverto v svoj nabiralnik, če ne ti pa poštar prinese paket oz. ga z obvestilom potem prevzameš na pošti. Če pa imaš tako velik znesek da ti bodo "carinili" pa ne vem kako je to ker še nisem imela take situacije.


Naročila sem kit šestih velikih senčk + sample. Vse skupaj je prišlo 45,35$. A to pride še vedno brez carineali jo bo treba plačat?


ana25 je napisal/aTanja76, mislim, da bo treba plačat, meja je 22 €, vsaj nazadnje, ko sem preverjala.


vixi je napisal/aJa Tanja, nad 22€ oz. cca. 34$ je carina. Včasih gre kakšna stvar čez, vendar vseeno pričakuj carino ker je kar 10$ čez (carina prbl. 30% celotnega zneska s poštnino vred).


Tanja76 je napisal/aJaz sem pa ravnokar klicala na carinski urad in so mi odgovorili, da je najvišji znesek paketa da se izognem carini 175€.


inga je napisal/aJa, samo je razlika, a ti zaračunajo carino ali DDV. Vprašaj še, koliko je meja za DDV?


ana25 je napisal/a To je pa nekaj novega!  Poročaj, ali boš plačala kaj carine ali ne, ok?


Tanja76 je napisal/aJa, seveda bom poročala. So se mi prav zasvetle učke, ko sem slišala carinika
Upam da je res 175€ (dvakrat sem ga vprašala), ker 22€ je res malo mala - niti en ta velik kit. Bomo videli. Po moje bi mogla dobit paketek ta teden, no vsaj upam.


inga je napisal/aTanja, ne vem, če si me razumela. Pri znseku nad 22€ se doplača DDV. Carina je nekaj čisto drugega.


Tanja76 je napisal/aJoj Inga, tvoj odgovor sem pa prav spregledala... No, sem klicala še enkrat in davek se plača za znesek nad 50€. Vsekakor boljše kot 22€. Upam vsaj, da bo res tako. Bom poročala!


inga je napisal/a Uf, to je pa super novica tudi glede DDV-ja. S sestro namreč čakav paket, vreden 43$ in me je že skrbelo. No, bomo videli, kako bo. Upam, da bo čimprej pri nama.


vixi je napisal/a Ker pošiljajo po pošti iz tujine, se je pri meni tole izkazalo za resnično (čeprav ne vem več o oprostitvi česa točno govorijo...) - kopiram s Carinske uprave RS:
 
Koliko znaša višina oprostitev za poštne pošiljke?

Pošiljke v pisemski in paketni pošti so oproščene uvoznih dajatev do skupne
vrednosti 22 EUR, razen če vsebujejo alkoholne izdelke, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke. Pošiljke nekomercialne narave, ki jih iz tretje države pošilja fizična oseba drugi fizični osebi, ki živi na območju Skupnosti, so oproščene plačila uvoznih dajatev. Pošiljka blaga nekomercialne narave pomeni pošiljko blaga, ki je
občasna, vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine, narava in/ali količina ne kaže na komercialni namen, skupna vrednost blaga ne presega 45 EUR in je poslana brezplačno.

 
 
Edit - Aja in ravnokar sem ugotovila, da še vendo ne razumem popolnoma  Se nanaša samo na fizične osebe in da tole velja za Ebay ali... Nič več ne razumem


inga je napisal/a Jaz sem že stokrat brala tole na straneh carine pa še kar nič ne razumem.  Pa še nobena stvar, ki jo kupiš takole, ni poslana brezplačno, ampak ponavadi plačaš poštnino. Sem pa govorila z atijevim prijateljem, ki ela na carinski pošti pa se mi zdi, da še sami ne vedo prav dobro, zakaj se gre.


ciara je napisal/a Mislim, da to pomeni, če prejmeš darilo od nekoga, da se nič ne plača. Če na pošiljki piše darilo, potem si oproščena davka. Ne bom pa trdila.
 
Sam kaj je zdej res meja? 22 evrov ali 50 evrov???

Edit: Ampak, kako je pa stvar lahko brezplačno poslana, pa ne štekam.


0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2008 23:54
Povezava do prispevka
Citiram iz teme Everyday Minerals:

Pandica je napisal/aČau!

Po netu sem naročila EDM in ker nimam kartice sem izbrala mail order payment pa prehitro potrdila Confused Zdaj me zanima kako se tak znesek plača? Na banki, al kako? Piše da personal cheque ne gre, ampak samo casheur's cheque ali money order. Kaj to pomeni oz. kako poteka? Prosim hitro za odgovor.

Aja, pa zanima me, če mam znesek 50 € pa poštnine 14,5, a bojo carinili? In kolko to približno pride?

Lp, Maja

0
Nazaj na vrh
ciara
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 96Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 9:09
Povezava do prispevka
Vprašanje je, če naša država sploh pozna money order. Jaz sem se enkrat zanimala na naši pošti za to opcijo, pa je niso poznali. Je pa res, da živim bogu izza leđa...tko da bi na kakšnih večjih poštah in bankah boljše vedeli. Jaz na tvojem mestu bi jim pisala na mail, pa podrobno vprašala. Mogoče ti bodo dovolili, da denar pošlješ, če ni nobene druge opcije....čeprav pošiljanje takšne vsote, seveda ni varno. Razen v vrednostnem pismu, ampak to pa najbrž ni poceni.
Mislim, da bodo carinili, ker vse skupaj znaša skoraj 65€. Carinijo pa baje že nad 22€ (nisem sigurna, bo še kakšna druga, ki več ve o tem, povedala).
 
Škoda, res, da se nisi prej bolj pozanimala, preden si naročila. Upam, da se ti vse dobro izteče.
 
Sve prave su ljubavi...tužne.
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 10:16
Povezava do prispevka
Pandica, pošlji jim mail in jih prosi za paypal invoice. Na mail ti bodo poslali zahtevo za plačilo prek paypala in ti boš s par kliki to plačala. Pod pogojem, da imaš paypal, seveda
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 33Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 10:17
Povezava do prispevka
Jap, to pa res ... Pa saj mi ne bodo poslali izdelkov dokler ne plačam, ne? Mislim je treba vnaprej plačat? Ker če je tako je itak ok. Pa saj za carino se niti ne sekiram zelo, upam da itak ne bo več kot 10€, a carino določijo glede na  vrednost kupljenega, al kako? Aja, pa tam sem pisala v dolarjih, pa sem preračunala v evre, tako da ne pride vse skupaj 65 € ampak 65,5 dolarjev. V evrih je 48€. 
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 33Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 10:18
Povezava do prispevka
Saj to je. Nimam paypala. Če bi mela paypal bi lahko tud kar s kartico plačala. Je pa nimam take ki bi bla "kompatibilna" s paypalom, zato ne morem.
0
Nazaj na vrh
ciara
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 96Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 10:25
Povezava do prispevka
Ja, konec koncev ni tak problem, ker itak ne bodo poslali, dokler jim ne boš plačala. Mislim, da je carine nekaj procentov od vrednosti (ne vem točno koliko procentov, pa rajši ne bom ugibala).
Sve prave su ljubavi...tužne.
0
Nazaj na vrh
barby:)
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 566Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 10:35
Povezava do prispevka
Carina je 20%+5 evrov, da ti na carinski izpostavi prebrskajo po paketu in preverijo če je res to notri kar mora biti
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 33Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 19:55
Povezava do prispevka
Joj ... Kretenizem ...
0
Nazaj na vrh
cristallyne
Starost: 46Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 2686Kraj: NMStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2008 21:08
Povezava do prispevka
3301
Eterična olja (brez terpenov ali s terpeni), vključno zgoščena (trda) olja (concretes) in čista olja; rezinoidi; izvlečki oleosmol; koncentrati eteričnih olj in maščob v masteh, neeteričnih oljih, voskih ali podobnem, dobljeni z ekstrakcijo eteričnih olj z mastjo ali maceracijo; stranski terpenski proizvodi, dobljeni z deterpenacijo eteričnih olj; vodni destilati in vodne raztopine eteričnih olj
3302
Mešanice dišav in mešanice (vključno alkoholne raztopine) na osnovi ene ali več teh snovi, ki se uporabljajo kot surovine v industriji; drugi preparati na osnovi dišav vrst, ki se uporabljajo v proizvodnji pijač
3303
Dišave (parfumi) in toaletne vode
3304
Izdelki za lepotenje in ličenje ter izdelki za nego kože (razen zdravil), vključno preparati za zaščito pred soncem ali za pojačenje pigmentacije pri sončenju ali za porjavenje, in preparati za manikiranje in pedikiranje
-3304 10
-Izdelki za ličenje ustnic
-3304 20
-Izdelki za ličenje oči
-3304 30 00 00
-Preparati za manikiranje in pedikiranje
-Drugo
--3304 91
--pudri, vključno kompaktni
--3304 99
--drugo
3305
Preparati za lase
3306
Preparati za higieno ust in zob, vključno s praški in pastami za pritrjevanje protez; nitke za čiščenje zob, v posameznih pakiranjih za prodajo na drobno
3307
Preparati za britje, vključno s preparati za uporabo pred britjem in po njem, dezodoranti za osebno nego, preparati za kopanje, depilatorji ter drugi parfumerijski, kozmetični ali toaletni preparati, ki niso navedeni in ne zajeti na drugem mestu; pripravljeni dezodoranti za prostore, parfumirani ali neparfumirani, vključno s tistimi z dezinfekcijskimi lastnostmi

 

malo sem brskala in našla taric kode... da je vsaj info glede carine... kolikor sem gledala pri večini carine ni... samo ddv (če to res drži...??)

 

"Dve stvari sta brezmejni: vesolje in človeška neumnost. Za vesolje nisem povsem prepričan".(Einstein)
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2008 8:56
Povezava do prispevka
Ja, punce e malo narobe izražajo - tistih 20%, ki jih plačaš, če presežeš določeno vrednost, je DDV.
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2008 17:27
Povezava do prispevka
That's right. Carina pa je različna glede na uvoženo blago, na ''taricu'' pa lahko točno vidiš koliko znaša.
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 33Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2008 20:17
Povezava do prispevka
Ok, kaj pa če na paketku ne piše vrednost? Smile 1 Potem se DDV ne plača?
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2008 21:50
Povezava do prispevka
Meni so že velikokrat domov poslali obvestilo, da me čaka pošiljka na pošti (čeprav je bila označena ''gift'') in so zahtevali, da jim faksiram ali mailam račun.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nakupovanje preko spleta v tujini in carina
Stran 1 od 26
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?