Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kuhalne plošče (plin vs. steklokeramična vs. indukcijska)

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:16
Povezava do prispevka
romy je napisal/a Indukcijo, bi pa morala, kot pravite dalj časa uporabljat, zato se ne bom jasno opredelila.

 
1x bi bilo dovolj - no, ali pa dvakrat, da te prepriča
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:19
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a (pa saj to že veš, a ne?)


Ha,ha

Sedaj bom čisto OT, ampak moram povedat, da se malo branim Ti očitno že veš kje kompliciram, pri skrbi za koga drugega (kako živalco, ja) in pri hrani kot vidiš (jaz zunaj skoraj nikoli ne jem). S slednjim sem moje ob živce spravljala, še dobro da si sedaj sama kuham

Ally, sem poizkusila, pa se mi ni zdelo nič posebnega razen valjda hitrosti
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:21
Povezava do prispevka
Res? Pri meni je pa vsak ful navdušen, ko vidi ...
Sicer pa vsak po svoje, tudi Butan mora malo zaslužiti LOL
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:23
Povezava do prispevka
Saj pravim, ko bom jaz zase spet kupovala, bom tudi razmislila o indukciji..zato pa sedaj toliko gnjavim tu
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 17:59
Povezava do prispevka
S palačinkami ni težav na indukciji, vok pa bi znal biti težaven (ugibam, ker ga ne uporabljam). 
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2008 0:03
Povezava do prispevka
Še en glas za indukcijo!
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2008 19:38
Povezava do prispevka
Eh, vsaka stvar ima svoje prednosti.
Plin ima določene prednosti, ki jih indukcija ne dosega in obratno.
Jaz recimo zelo rada in precej kuham, pa imam ploščo 2 + 2 (2 indukciji in 2 navadni steklokeramični) in enega samega razloga, ker imam nekaj precej dragih alugus posod, ki ne gredo na indukcijo in sem navajena določene stvari kuhati samo v njih.
Za domačo uporabo in običajno kuhinjo dam vsekakor glas indukciji.
 
Če bi imela pa prostor, čas in predvsem denar, bi si pa jaz verjetno omislila profesionalen štedilnik s steklokeramiko in plinom. Ampak to,kar imam v mislih, je za profiče in stane toliko kot malo boljši avto.
0
Nazaj na vrh
čola
Starost: n/aPridružen: 21. maj 2007Prispevkov: 210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2008 19:53
Povezava do prispevka
Se strinjam z dune, da ima vsak svoje prednosti. Tudi jaz bom kmalu kupovala štedilnik, pa se nagibam k plinskemu, ker mi je neprimerno ljubše na ognju kuhat. Sicer pa tu, kjer zdaj živim, indukcije še nimajo in preferiram plin pred steklokeramiko. Zame pač ni isto, tako kot ni isto peči na tapravem žaru (ognju) v primerjavi z električnim, čeprav se mi malo upira tudi čiščenje plinskega štedilnika.
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2008 19:10
Povezava do prispevka
Midva bova imela steklokeramično, vse 4.
Doma imamo 2 steklokeramični in dve na plin pa je vredu, le dizajn plošče onemogoča čiščenje (katastrofa). Na vikendu imamo vse štiri steklokeramične in je čisto vredu. Pri teh ploščah je treba paziti le (tudi pri indukciji), da imajo brušen rob za lažje čiščenje.
Indukcije si pa verjetno ne morem ravno privoščiti, ker nimam nobenih loncev. Mogoče kasneje, če se steklokeramika ne bo obnesla.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 11:02
Povezava do prispevka
Glede loncev za indukcijo:
ni potrebno, da so kakšni oh in sploh lonci, le da primejo na indukcijo (magnetek!).
Daleč najboljši in cenovno ugodni so emo emajlirani lonci, tisti navadni, črni (no, imajo tudi take z vzorci). Z njimi lahko brez problemov kuhaš povsod (plin, indukcija, običajna steklokeramika....., pa še krasno se kuha v njih.
Imam pa tudi dve RF posodi za indukcijo iz Hoferja (cena zanemarljiva), ki se tudi krasno obneseta, ampak meni osebno rostfrei ne odgovarja preveč.
Tako da jaz še vedno navijam za indukcijo 2+2.
Pa glede fasetiranega roba se tudi strinjam.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 10:20
Povezava do prispevka
Izbiram indukcijsko ploščo. Tiste, ki jo uporabljate - na katere karakteristike je potrebno biti pozoren? Katerega proizvajalca priporočate?
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 11:22
Povezava do prispevka
Jaz sicer nimam indukcije, imam steklokeramično, ampak na plin nikoli ne bi šla več nazaj. Že zaradi čiščenja. Plinskega štedilnika nikoli ne moreš tako hitro temeljito očistiti kot plin. Moja mami je bila stara 63 let, ko smo zamenjali plinski štedilnik (na katerem je kuhala 30 let) in je rekla, da nikoli več ne bi imela plina. Bolj čista posoda, manj čiščenja.
Ko bova menjala kuhinjo, bom sigurno šaltala na indukcijo. Pred indukcijo, sem vedno govorila, da bi imela 1plin samo za vok, ampak z indukcijo tudi to ne bo potrebno.
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 11:30
Povezava do prispevka
Janamari je napisal/a
Izbiram indukcijsko ploščo. Tiste, ki jo uporabljate - na katere karakteristike je potrebno biti pozoren? Katerega proizvajalca priporočate?


Imam Boscha in sem super zadovoljna. Meni je pomembno, da ima vsaka plošča svoj upravljalec in da ima boost funkcijo. Ker sem svojo ploščo kupila že pred leti, nisem na tekočem, kaj vse je na trgu danes, zato upam, da se bo oglasil še kdo z bolj svežimi info.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 13:52
Povezava do prispevka
Midva imava 2x indukcija, 2x navadna steklokeramična, katero, ne vem, bom pogledala. Sva super zadovoljna in nikoli ne bi šla nazaj na plin, tudi (celo) steklokeramično ne, kvečjemu 3x indukcija, 1x steklokeramična.

Mis, kako to misliš, da ima vsaka plošča svoj upravljalec? Je sploh možno, da ga nima oz. kako potem upravljaš?

Meni je sicer pomembno, da je booster, timer (daš npr. zvečer nekaj kuhati, kar se dolgo kuha (juha, golaž) in naštimaš, koliko časa naj se kuha, potem se ugasne), 10 stopenj jakosti, ker se da res fenomenalno regulirati.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2010 14:02
Povezava do prispevka
Na vikendu imamo Gorenjevo SK (navadna, ni indukcija), ki ima za vse 4 plošče en upravljalec ter dodatni senzor, s katerim izbereš kuhališče. Katastrofa - že tako ne maram kuhati na SK, ker je v primerjavi z indukcijo neodzivna, če pa moraš vmes še pritiskati gumb, da sploh izbereš kuhališče... Disaster. Res odsvetujem.

Ko bo čas za zamenjavo, bom zagotovo kupila štedilnik s štririmi indukcijami, ker SK sploh ne uporabljam (razen po sili razmer).
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kuhalne plošče (plin vs. steklokeramična vs. indukcijska)
Stran 2 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.