Travica jaz sem ravno vceraj skuhala kitajsko zelenjavno govedino. In so vsi kar godli od uzitka. Naredila sem pa tako, da sem narezala govedino na tanke rezine (cca 0,7x4 cm), jih marinirala v sojini omaki (Hofer) in sezamovem olju (tudi Hofer). Potem sem narezala 1 velik por, pol rdeče in pol zelene paprike na malo večje kose ter razpolovila 250g šampinionov. Potem sem pa od govedine odlila sojino omako in govedino na hitro popekla na malo sezamovega olja v voku, ko je bila pečena sem jo posolila in popoprala ter dala na stran na en krožnik. Na tistem olju, ki je ostal od pečenja pa sem nahitro popražila vso zelenjavo (1-2min), ji dodala meso in čez polila 3 dcl vode v katerem sem zmešala vrečko začimb Hofer (Kantonsko meso), ter prevrela. lahko si prišparaš 1/3 zelenjave in jo daš notri šele proti koncu, da pride bolj hrustljavo, na koncu še posoliš, popopraš, dodaš še malo sojine omake, čilija ali ingverja in potreseš s praženimi arašidi (1-2 pesti). In to je to. Zraven pa skuhaš Sparov riž- Jasminov riž (v zeleni pakungi, ki je točno tak kot v kitajski) in si zmagala

Pri nas imajo to vsi zelo radi, kljub temu, da niso ne vem kakšni kitajski feni!!

Nazadnje urejeno 20. jan 2008 13:50; skupaj popravljeno 1 krat