Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Fantom v pomoč...

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2004 20:22
Povezava do prispevka
Prvi zmenek - osnovni nasveti (za moškega)

Fant, končno je tudi tebi padla sekira v med. Lepotičko si le bežno spoznal na veseli decembrski zabavi pri prijatelju in ob odhodu v poznih nočnih urah ti je ob pomenljivo dolgem pogledu in vabljivem nasmešku zaupala celo svojo mobilno telefonsko številko. Toda, kaj zdaj?


Najvažnejše pravilo

Nikoli ne pojdite na zmenek z nekom, če ne mislite, da bi se lahko z njim nekoč tudi poročili!

Telefonski klic

Če se niste ravno odločili, da boste simpatično deklico v prihodnjih dneh ali tednih najprej poskušali očarati s pomočjo sms-jev ali elektronske pošte (do naslova ste se dokopali s prijateljevo pomočjo), vas čaka prvi adrenalinski telefonski klic. Kakšna stara prijateljica vam bo svetovala, da svojo novo znanko pokličete šele čez kakšne tri dni. V stilu: "Naj se ljubezen najprej malo kuha."
 


Ne verjemite, s čakanjem lahko privlačnost hitro "zadušite, ne pa skuhate". Kajti če vaša simpatija ne bi hotela, da jo pokličete, vam sploh ne bi dala številke svojega mobilnega telefona. In kako se obnašati potem, ko jo že slišite na drugi strani žice? Znajdite se sami, mi svetujemo le nežen in prijazen pogovor (to ima večina žensk rada) ter samozavestno držo (ta je samoumevna, saj vam je dala telefonsko številko), ko jo boste povabili na vajin prvi zmenek.

Nervoza

Do sedaj je bilo vse v redu. Kaj v redu, odlično je bilo. Punca se vas je ob vašem telefonskem klicu z veseljem spomnila (torej njeno spogledovanje z vami le ni bilo plod štirih kozarčkov vina, ki jih je spila) in bila ob koncu obveznega nedolžnega klepetanja takoj za zmenek. Sedaj pa ste že nervozni kot lačen medved. Pripravljate namreč načrt za popoln zmenek. Napaka. Pomirite se. Res je, da ste jo povabili na skupno druženje, toda to ne pomeni, da ji morate sedaj predstaviti kakšen vrhunski kulturno-umetniško-zabavni program. Ne. Naj bo zmenek le zmenek. Torej preprosto spoznavanje ljudi. Dveh osebkov, ki sta si bila ob prvem srečanju všeč. To je dovolj. Jaz spoznavam tebe, ti mene. In pika.
 


Opozorilo: Večina moških meni, da so s privolitvijo ženske na zmenek že "ujeli ribo". Tudi to je napaka. Ne pozabite, da je ženska narava muhasta. Kljub temu da ste ji bili ob prvem (naključnem) snidenju všeč in simpatični, to ne pomeni prav nič. Kaj mislim s tem? Se vam še ni zgodilo, da ste kljub - po vašem mnenju - odličnemu zmenku ostali brez svojega "ulova"? In zakaj? Kdo bi vedel? Kdo bi to razumel? Lahko samo ugibamo na primerih moškega samospraševanja po neuspešnem zbliževanju: Sem imel umazan avto?; Mogoče ji niso všeč frajerji s kravato?; Ali šale niso bile smešne?; Sem premalo ali preveč govoril?; Sem jaz kriv, če mi ni všeč glasba Jana Plestenjaka?

Priprava

Oblecite se udobno, v oblačila, ki jih nosite vsak dan. Vaše živčnosti na zmenku ne sme stopnjevati še, denimo, nova obleka, ki je sploh niste vajeni. Čevlji nikakor ne smejo biti umazani ali raztrgani. Ne obujte pa novih, tistih, ki vas (le malo) žulijo. Taki zmenki, predvsem uspešni, se neredko zavlečejo v dolge ure medsebojnega zbliževanja. Ali nam je sploh treba pisati, da morate priti na zmenek čisti, brez mastnih las in dišeči?
 


Na dan srečanja se zadržite in ne uživajte fižolovih jedi, čevapčičev, pice s čebulo, česna v solati. In vsekakor si pred odhodom na zmenek še enkrat umijte tudi zobe. Smo še kaj pozabili? Mogoče bi za vsak primer oblekli tudi "srečno spodnje perilo"? Nikoli se namreč ne ve ?

Prišla je ura zmenka

Vi ste točni. Tako kot zmeraj. Ona zamuja. Tako kot zmeraj. Splošno pravilo: večina žensk, ampak zares večina, zmeraj in povsod zamuja (verjetno zato, ker zamujajo tudi na sestanek s Smrtjo - v povprečju ženske umirajo starejše kot moški). Stojite tam, na dogovorjenem kraju, preigrali ste že vse mogoče zamude v javnem prometu, misli se vam zmeraj pogosteje ustavljajo na besedi nesreča, ko se Ona le prikaže izza vogala.
 


Seveda se ne bo opravičila za zamudo (ker je tako ali tako samoumevna in ste bedak, če ste sploh pričakovali, da bo prišla z manj kot petnajstminutno zamudo). Upam, da nimate s seboj kakšne rože za Njo? Velika verjetnost je namreč, da bo punca namreč to (prijazno) zastarelo gesto razumela kot vsiljiv naskok: "Punca, bodi moja!" Pa tudi ves večer ne bo točno vedela, kaj naj s tistim cvetom, ki bo čez kakšno uro že žalosten sameval v svoji uvelosti.

Kam?

Osnovno pravilo (v odnosih ona-on) je takšno: Kamor želi ona, tja bosta šla oba. Vi dobite dodatne bonus točke le, če zadenete v srčiko njenih želja. Nasploh pa lahko rečemo o krajih prvega zmenka sledeče:
- Kino je zares slaba izbira. Sedite namreč v bližini ženske svojih sanj, ne smete pa je - zaradi bontona - ravno motiti z raznimi (duhovitimi) domislicami. Kar pa seveda ne pomeni, da si ona ne bo vzela te pravice. Razmišljate, da bi jo že na prvem zmenku in to v kinu prijeli za roko ali ji položili roko na njeno stegno ? Ste nori?
- Restavracija. Hrana. Hm, hm, hm. Ne priporočamo (tudi v primeru, če ste zares lačni). V takšnem prostoru, kjer se streže tudi hrana, se skriva namreč polno zased. Našteli jih bomo le nekaj. Ali veste, katero hrano ima rada? (Vam bo odgovorila po resnici?) Mogoče ste izbrali prepoceni restavracijo za njen stil življenja? Čeprav je hrana v izbrani restavraciji vedno odlična, se je kuharju tokrat ponesrečila. Izbrali ste krvav zrezek. Nerodno, še posebej zato, ker je punca nasproti vas, vegetarijanka, krvi pa sploh ne prenese. Odločili ste se za visoko kalorično hrano, mast se kar cedi, vaša punca pa se trudi ostati vitka in lepa? Niste ravno strokovnjak, zato ste izbrali napačno vino (sploh pa dekle ne mara alkoholnih pijač)? Da sploh ne govorimo o zapletih, do katerih pride, če niste nameravali sami poravnati celotnega računa. Ste mogoče pozabili na napitnino natakarju? Ali pa ste mogoče pozabili izključiti mobitel? Ojojoj. Vam je po teh primerih jasno, kaj smo hoteli povedati?
 


- Plesni klub. Priporočamo samo v dveh primerih. Če znate ujeti ritem in če se sploh ne bi radi pogovarjali s svojo morebitno punco. Kar pa je dokaj neroden položaj, če vzamemo v obzir, da gre za vajin prvi zmenek.
- žur pri prijateljih. Zelo, zelo slaba izbira. Informacija o medsebojnem osvajanju bo namreč kmalu zaokrožila med povabljenci in hitro se boste zavedeli, da na zmenku zares niste sami.
- Bar ali pub je verjetno najboljša rešitev. Seveda le, če ni kolodvorski. Pazimo na naslednje stvari: gneča v lokalu je sprejemljiva, glasba ni prehrupna (da se lahko pogovarjata brez kričanja), stilska oprema daje čar prostoru, natakarji so prijazni ? Namig: pri naročilu skušajte slediti svoji spremljevalki (če ona pije brezalkoholno pijačo, enako naredite tudi vi). In kaj storiti, če vam reče, da vi izberite pijačo zanjo? Izkušen barmen vam bo znal povedati, da skorajda ne morete zgrešiti, če zanjo naročite džin-tonik, martini ali pa kakšen eksotičen živobarvni koktejl z dežničkom.

Poljub za slovo

Za vami je že nekaj ur dokaj uspešnega zmenka. Punci niste lagali, uporabili ste simpatično dozo iskrenega humorja, nista se kregala (bili ste diplomatsko tiho tudi ob njenih trditvah, s katerimi se niste popolnoma strinjali), bili ste zavzet poslušalec in tenkočutno ste reagirali na njene zgodbe, sedaj ste jo lahko spremili še do njenega doma. Pred vami je ključni trenutek prvega zmenka. Bosta izmenjala poljub ali ne? Nikakor si ne drznite niti razmišljati o francoskem poljubu (razen če niste odšli na zmenek le zato, da čim prej pridete do seksa), dovolj bo le nežen poljub na ustnice ali na lica. Če vam bo punca pustila do poljuba, ste na konju. Zadeli ste na loteriji. Vsekakor pa ste si izborili vsaj še en zmenek. Kaj bosta počela takrat, pa je že stvar novega prispevka.
 


Dodatek: Če ob slovesu prvega zmenka ni prišlo do poljuba, ste v resnih težavah. Mogoče je čas, da pozabite njeno telefonsko številko in se ponovno odpravite na lov.

Piše: Kupido Pjer, Foto Reuters
0
Nazaj na vrh
inca
Starost: n/aPridružen: 11. jul 2004Prispevkov: 5593Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2004 20:53
Povezava do prispevka

Hmmmmm....zanimivo.Sploh mi je pa DODATEK všeč

0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2004 20:56
Povezava do prispevka
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2004 22:21
Povezava do prispevka
Super napisano Edino z najvažnejšim pravilom, se ne bi strinjala



irena je napisal/a
Najvažnejše pravilo

Nikoli ne pojdite na zmenek z nekom, èe ne mislite, da bi se lahko z njim nekoè tudi poroèili!

0
Nazaj na vrh
abt0
Starost: 46Pridružen: 30. sep 2004Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2004 23:14
Povezava do prispevka

Kaj, v svojem avtomobilu jo pripelješ domov v svojo bajto in ji sam nekaj skuhaš, potem pa domov, naj sanja par dni.


 


 

0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 1:13
Povezava do prispevka
eem..že kar takoj domov? Tudi punce se lahko ustrašimo, če grejo stvari prehitro..
0
Nazaj na vrh
Fernando M.
Starost: 42Pridružen: 19. avg 2004Prispevkov: 1907Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 3:47
Povezava do prispevka
eh, Cosmopolitan style ...
Ignorance Is Bliss

How old would you be if you didn t know how old you are?
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 7:36
Povezava do prispevka
Piše, da ženske zamujamo... sploh ni res (vsaj v mojem primeru).
0
Nazaj na vrh
Fernando M.
Starost: 42Pridružen: 19. avg 2004Prispevkov: 1907Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 9:56
Povezava do prispevka
sonjavo je napisal/aPiše, da ženske zamujamo... sploh ni res (vsaj v mojem primeru).


Ja no, to je odvisno od posameznika Big smile Ampak jst se spomnim kadar smo
na kaka družinska kosila hodil ali pa sploh kamorkoli z družino sva
midva s fotrom vedno čakala mamo in sestro... Drgač mam pa s puncami
bolj pozitivne izkušnje kar se tega tiče.



Pa priznam da zadnje čase tut jst rad zamudim
Ignorance Is Bliss

How old would you be if you didn t know how old you are?
0
Nazaj na vrh
malab
Starost: n/aPridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 93Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 10:22
Povezava do prispevka
Na prvem zmenku ne smeš preveč silit vanjo in bodi samo takšen kot si.. ne ubogaj drugih nasvetov. Če bo koga ljubila, bo ljubila človeka, ki se skriva v tebi in ne tistega za katerega bi se izdajal...
0
Nazaj na vrh
študent
Starost: 44Pridružen: 5. avg 2004Prispevkov: 1621Kraj: KrtinaStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 10:46
Povezava do prispevka
Se strinjam z Malab Sicer je pa članek kar dobra šola za začetnika
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2004 10:59
Povezava do prispevka
zdaj pa čim več na zmenke hodit
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
študent
Starost: 44Pridružen: 5. avg 2004Prispevkov: 1621Kraj: KrtinaStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2005 18:20
Povezava do prispevka
Kaj pa jst Smile ko nimam na programu nobenih zmenkov. Pa en problem mam. Če jst osebo ki mi je všeč opazujem samo od daleč ne bo iz tega nič, a ne. Kaj pa vem mal mi je res nerodno.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2005 18:49
Povezava do prispevka
Ja, tako pa res ne boš nikamor prišel, saj lahko začneš vsaj s kakim vprašanjem, pripombo (sam ne preveč butasto), da se malo pošališ, morda na svoj račun, sigurno boš našel vsaj eno stvar, da boš lahko začel debato! Drugače ji pa enostavno povej, da si hudo sramežljiv in rabiš njeno vspodbudo, saj ti itak verjetno ne bo verjela, ampak začetek pa bo...če bo simpatija tudi pri njej!
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2005 1:26
Povezava do prispevka
irena je napisal/aDrugače ji pa enostavno povej, da si hudo sramežljiv in
rabiš njeno vspodbudo, saj ti itak verjetno ne bo verjela, ampak
začetek pa bo...če bo simpatija tudi pri njej!




Meni bi bilo zelo
simpatično, če bi mi fant povedal to, bolje kot pa da stresa neumne
pripombe (in potem res nima nobenih šans... vsaj pri meni ).



Študent, upoštevaj Irenin nasvet in ne samo opazovat. Hmm, pa mogoče bi se izogibal tistih tipičnih "pick-up"  frazic
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Fantom v pomoč...
Stran 1 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo