Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Accutane = vitamin A

damjan123
Starost: 42Pridružen: 5. feb 2007Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2008 14:10
Povezava do prispevka
Lep pozdrav vsem
Rad bi napisal mojo izkusnjo glede vsega.
Prvo pa se opravicujem glede sumnikov in napak.
Star sem 21 let in obcasno imam probleme z mozolji, tako da enkrat jih nimam nic enkrat pa precej.
Proval sem od differina , glikolne kisline 10% , salicilne , clinofug ,benzoil peroxid 5% in 10%,vitamin b5 tudi do 10g na dan , vse mozne proizvode ki se prodajajo tu in na tujem trziscu.Edina stvar ki mi je res pomagala je bil accutane.. toda cez 2 leti so se spet pojavli mozolji, ne v hudi obliki ampak mene moti tudi ce je samo eden.
Tako da sem zasledin forumu iz amerike in je pisalo da vitamin a v veliki kolicini je enako kot roaccutane... in sem proval....
trenutno ga jemljem 1 mesec po 300,000 iu... vem o stranskih ucinkih in o toksicnosti vitamina in posledicah... toda... roaccutane ni nic drugega kot velika kolicina vitamina a samo , da je vse to patentirano... in res , moram povedat... da po 1 mescu, je isto kot takrat ko sem jemal accutane... po 2 tednih so se mi susile ustnice, in po 4 tednu se je koza zacela izbolsat, tako da moja koza je zdaj brez mozolja , le se kasna rdecica od stisnjenega... mislim da velika doza vitamina A je res isto kot accutane...
nabavil sem ga iz anglije in sicer - halibut liver oil 25,000 iu ena capsula... to je sicer olje jeterc od ribe halibut. In po 4 mescih bom prenehal vzet tako veliko kolicino in preskocil na samo 50,000 iu vsak dan.. tako da obdrzis tudi tako kozo.
Mogoce bo kdo negativno komentiral na to... ampak to delajo samo da scitijo patentiran roaccutane . STVAR JE ISTA .... sem preprican 10000%
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2008 11:53
Povezava do prispevka

Bi morala raziskati natančneje, a najbrž je učinek vitamina A vseeno šibkejši od učinka Accutane. Po sestavi Accutane ne vsebuje samo vitamin A, anyway. Lahko napišeš kaj več o tem, v smislu primerjave, nekih konkretnejših argumentov?

Si seznanjen s tem kolikšna je doza nevarna za življenje? Priporočam jetrne teste.

Kakorkoli - tudi če je enako učinkovito, ne bi nobenemu priporočala tovrstne "zamenjave" konec konec je Accutane v sklopu zdravstvenega zavarovanja, poleg tega imaš s tem na voljo zdravniški nadzor/svetovanje. Kakšna naj bi bila prednost torej, da nekaj samoplačniško nabaviš in sam prevzemaš celotno (visoko) tveganje za svoje zdravje? Edina prednost, ki mi pade na pamet je ta, da če tvoj zdravnik ne želi predpisati Roaccutana, je to alternativni način za priti do enakega učinka...tu se poraja potem naslednje vprašanje, zakaj bi človek jemal nekaj zelo toksičnega, pri čemer je zdravniški nadzor zelo zaželen in za kar tvoj zdravnik smatra, da je nepotrebno?

Zaradi nečmrnosti?

No thanks.

Ne rečem da gre za to v tvojem primeru, a me res zanima zakaj bi ljudje jemali vitamin A, ga plačali in bili brez zdravniškega nadzora?

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
damjan123
Starost: 42Pridružen: 5. feb 2007Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2008 16:03
Povezava do prispevka
sorry ma accutane ne vsebuje nicesar drugega kot extract vitamina A
vse kar vsebuje drugega je neuporabno... inactivno
accutane mi zdravnik itak da ni predpisal, ampak kaksen krat ne gre za mozolje ali akne , gre lahko za folliculitis kjer ti nobena stvar za mozolje ne pomaga kot accutane al pa kasen fucidin.
Vitamin a kapsule so pa itak po ceni na internetu... 10 eu za 250 capsul.
in se v naravni obliki , olje rib jeter....
Sej nocem pametovat tukaj, ampak samo povem ko vam nic ne pomaga, je mozno da niso akne ki nastajajo zaradi bacterije, lahko tudi zaradi fungus.. kaj jaz vem kako se rece po slovensko, uglavnem vnetje dlak
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2008 16:43
Povezava do prispevka
No, v bistvu ne vem, nisem se poglabljala v sestavo, moje poznavanje Accutana se omejuje golj na pozitivne in negativne učinke. Pa denimo da imajo visoke doze vitamina A enak učinek kot Accutane, še vedno ne vem zakaj bi ljudje raje jemali vitamin kot zdravilo ki jim ga predpiše zdravnik, kar zraven obsega tudi zdravniško kontrolo, ki je pri tem nujno potrebna.

Praviš da gre lahko za različne tipe aken kot si omenil, ki ne nastajajo zaradi bakterij, ampak zaradi drugih vzrokov, ampak si malce nejasno (čudna besedna zveza) napisal...torej ali pri teh pomaga Accutane al ne?

"accutane mi zdravnik itak da ni predpisal, ampak
kaksen krat ne gre za mozolje ali akne , gre lahko za folliculitis kjer
ti nobena stvar za mozolje ne pomaga kot accutane al pa kasen fucidin
."

No, predvidevam da pri tem Accutane pomaga? in posledično tudi vitamin A v velikih količinah, torej če imaš te težave zakaj ne greš preprosto po recept za Roaccutane, namesto da se "samozdraviš" brez nadzora? Ne narobe razumeti, ne obsojam in cenim da deliš svojo izkušnjo, a vseeno gre za zdravilo/vitamin, ki ima življenjsko nevarne stranske učinke - želim razumeti v čem je catch jemanja velikih količin toksičnega vitamina, ko imaš na osnovi zdravstvenega zavarovanja pravico do Roaccutana pod zdravniškim nadzorom, če seveda zdravnik smatra da ga potrebuješ? Če tega ne smatra, zakaj bi potem sploh kaj jemal? Človek ima doktorat ravno zato, da oceni če neko zdravilo potrebuješ in da skladno s tveganjem spremlja tvoje zdravje.

Tudi jaz nočem pametovati, nisem ne farmacevt, niti nimam doktorata iz medicine, to je samo moje mišljenje in zanimanje.


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
damjan123
Starost: 42Pridružen: 5. feb 2007Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2008 18:49
Povezava do prispevka
tikka Question ja pomaga , neglede na kaj je vzrok pomaga , ker zmanjsa produkcijo sebuma, tko da nemorejo se ti delat tudi ce ne unici bakterijo ali fungus(yest).
Bistvo vsega tega je , da ko accutane prenehas jemat je velika verjetnost da se ti spet pojavijo nazaj mozolji. Z vitamini ko prenehas po 4 mescih z 300.000 iu do 400.000 iu na dan, pol lahko jemljes po 50.000 iu vsak dan, ki nebo imel nobene stranske ucinke , in obdrzis stanje koze, do te stopnje nisem se prisel, saj jemlem sevedno 400.000 na dan, sam po ostalih ki pisejo po forumih 95% ljudem ki jemljejo naprej 50.000 vitamina A obdzijo stanje koze dobro in nimajo vec mastne.
To je ta pozitivna stvar , poleg te da ce ti zdravnik ne predpise accutane in te vseeno motijo tudi v manjsi obliki mozolji.

In dodam se to Question ce dodas 400 i.u vitamina E na dan , zmanjsas stranske ucinke accutane in mega dose vitamin a, priporoclivo je jemat se 50mg Zinca.... ni pa nujno.


0
Nazaj na vrh
deuce
Starost: 49Pridružen: 8. dec 2006Prispevkov: 642Kraj: medvodeStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2008 16:08
Povezava do prispevka
poglej si temo v moškem kotičku o tem močnem zdravilu, ki je derivat vitamina a.
 
v njej sem svoje izkušnje zapisal tudi sam, ki sem bil kar nekajkrat obupan zaradi artritičnih bolečin, ki so me omejevale pri fizično napornih aktivnostih, sral pa sem tudi kri.
vsaka podobnost z resničnim deuceom morda ni naključje.
0
Nazaj na vrh
armin
Starost: n/aPridružen: 29. dec 2006Prispevkov: 95Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2008 17:46
Povezava do prispevka
Mene pa nekaj zanima, pa bom kar tukaj prašal, ko je ravno govor o aknah. Zakaj se na morju koža popolnoma očisti nečistoč, namreč vsako leto ko sem bil na morju, se mi je koža v 2-3 dneh popolnoma očistila, ali na kožo vpliva sol v morju ali kaj ??!

Hvala za odgovore Wink
Nikoli ne reci nikoli !
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2008 16:28
Povezava do prispevka
Kombinacija soli in sonca. Sonce posuši kožo in ta nekaj časa izloča manj maščob. Potem pa prideš domov in smo spet na starem ali je pa še slabše.
0
Nazaj na vrh
Answer
Starost: n/aPridružen: 26. jun 2006Prispevkov: 48Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jul 2008 15:06
Povezava do prispevka
30000 IU je kar malo huda doza. Bom pa tudi sam probal z jemanjem okrog 25000 IU, jeseni ko sonce ne bo več tako močno pa 50000 IU. Sem prenehal z jemanjem Roaccutana dobra 2 meseca nazaj, pa se mi počasi začenjajo mozolji in mastna koža vračat (sicer v precej manjši meri).
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Accutane = vitamin A
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.