Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Bo vegansko usnje iz kaktusa rešilo na tisoče živali?

15. jul 2020 9:12
0

Oglasno sporočilo

Adrián López Velarde in Marte Cázarez sta zasnovala metodo preoblikovanja kaktusa v vegansko usnje, imenovano Desserto, predstavila pa sta ga lani oktobra v Milanu, na mednarodnem strokovnem sejmu Fair Lineapelle. Izdelano je v celoti iz kaktusa, iz tega usnja pa je mogoče narediti prav vse, od čevljev do denarnic, pričakuje pa se da bo nadomestil usnje v avtomobilski industriji, modi, ... skratka povsod.

Kaktus je zelo odporen in lahko pozimi prenese nizke temperature, ne da bi umrl. Na njihovem  spletnem mestu je možno prebrati, da izbirajo in režejo samo zrele liste rastline, ne da bi poškodovali kaktus, nova letina je tako vsakih 6 do 8 mesecev.

Izdelava veganskega usnja je že resničnost

Cilj je bil ustvariti trajnostno, živalim in okolju prijazno alternativo živalskemu usnju. "Po dveh letih raziskav in razvoja nam je uspelo izdelati primeren material, ki je skladen s potrebami in tehničnimi lastnostmi, kakršne zahtevajo panoge, ki sicer uporabljajo živalsko ali umetno usnje," je pojasnil López Velarde. Kaktusovo usnje je sicer deloma biorazgradljivo, ne obremenjuje okolja in za izdelavo ne umre na tisoče živali. Zaradi svoje prožnosti, zračnosti in življenjske dobe vsaj 10 let, ima vegansko usnje odlično možnost, da nadomesti uporabo živalskega usnja in sintetičnih materialov, ki niso okolju prijazni - in ga že nadomešča.

PREBERITE TUDI: Okolju prijazna moda

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vprašanje, ki si ga je tekom življenja verjetno zastavila večina, ki se redno ali občasno rekreira.