Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Axa

  • Axa je napisal/a oceno izdelka Alverde Aqua Gesichtswasser Meeresalge.

   10. jan 2015 20:02
   Nekaj alkohola v tonikih me sicer ne zmoti pretirano, ampak ta ga vsebuje toliko, da je prehud celo za mešano kožo.

   Ostalo pa, kot velja za druge (za moj okus boljše) izdelke Alverde: cena je primerna, embalaža pa nič posebnega, ampak okej.

   Tega tonika zagotovo ne bom nikoli več kupila.
   4
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Dr. Hauschka Facial Toner.

   16. nov 2014 19:09
   Za uvod: Pred časom sem padla na trend in si privoščila dr. Hauschka kozmetiko: kremo, tonik, mleko. V Sanolaborju so me opozorili, da se sprva utegne stanje kože celo poslabšati, nato pa naj bi se "zgodil čudež". No, pri meni se prvo je zgodilo, o čudežu pa ni bilo ne duha ne sluha. In to pri moji koži, ki je sicer popolnoma neobčutljiva. Ni je še bilo kreme, na katero bi se slabo odzvala. Samo na kozmetiko dr. Hauschka.

   In zdaj k toniku: ta se je od vsega še najslabše obnesel. Koža me je pekla, na njej pa so se pojavile raznorazne rdečine - kot še nikoli dotlej. Za povrh pa se je po njem koža tudi nemarno svetila.

   Vsaj zame popolnoma neuporaben izdelek.

   Izdelku sem podelila dve zvezdici samo zato, ker se mi je zdelo fer, saj kaki drugi koži zagotovo bolj ustreza.

   Edina dobra beseda velja steklenički: še nekaj let po tem debaklu v njej hranim tonike Smile 1
   2
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Mixa Cleansing Lotion Anti-Dryness.

   16. nov 2014 19:01
   Tale tonik sem dobila za darilo in me je zelo prijetno presenetil. Čeprav nimam suhe kože, se tudi pri normalno do mešani prav lepo obnese.

   Pravzaprav me precej spominja na - tukaj upravičeno hvaljeni - Afroditin tonik s hamamelisom. Koža je lepo pomirjena & navlažena, občutek prijeten. Vonj je diskreten. Povrhu tonik ne vsebuje ne alkohola in ne parabenov. Embalaža ni vrhunec oblikovanja, generična, pač. Natančne cene ne vem, ampak mama pravi, da ga je kupila v DM in da je bil poceni. Osebno namesto tonikov raje uporabljam hidrolate, ki pa so znatno dražji, da bi pa kaj prida bolje opravili svojo funkcijo, pa tudi nisem opazila ;-)

   Skratka, "ima vse, kar imajo veliki".
   1
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Bourjois 123 Perfect CC Cream krema.

   11. nov 2014 2:53
   Izdelek vsekakor ponuja prav to, kar obljublja v prvi vrsti: zelo lepo prekrije drobne pomanjkljivosti vseh vrst. Lepo prekrije kak madež, prav tako rdečico ali kako počeno žilico. Tozadevno je super, saj npr. ženskam s počenimi žilicami tako ni treba posebej kupovati "zelenih" izdelkov.

   Funkcijo pudra je pri meni (normalna do mešana koža) opravil zadovoljivo, vendar pa se moja polt po njem precej sveti.

   Strinjam se s predhodnico, da bi bila lahko tekstura malce gostejša.

   Embalaža je zelo uporabna, saj je izdelek mogoče nanašati tudi zelo varčno.

   Dobro oceno dajem predvsem zaradi resnično odličnega prikrivanja pomanjkljivosti vseh vrst, tozadevno je res najboljši izdelek, saj v celoti odpravi potrebo po korektorju.

   Ena boljših CC/BB krem, če ne štejem neke Manhattnove za mešano/mastno kožo izpred nekaj let, ki pa je najbrž ne proizvajajo več.

   Cena: glede na to, da z uporabo tega izdelka odpade nakup korektorja in/ali kakega izdelka proti rdečici, pravzaprav ni pretirana.
   6
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation / Fond de Teint Gel.

  11. nov 2014 2:40
  0
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation / Fond de Teint Gel.

  11. nov 2014 2:40
  0
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Kozmetika Kahne Tonik hamamelis.

  31. okt 2014 4:51
  0
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Kozmetika Kahne Tonik hamamelis.

  31. okt 2014 4:51
  0
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Kozmetika Kahne Tonik hamamelis.

  31. okt 2014 4:50
  0
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Kozmetika Kahne Tonik hamamelis.

  31. okt 2014 4:50
  0
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Kozmetika Kahne Tonik hamamelis.

   31. okt 2014 4:50
   Najpogosteje namesto tonika uporabim kak hidrolat, kadar pa svojega slučajno ne dobim, že dolgo samodejno kupim tega.

   Nežen, lepo vlažilen, nevpadljivega vonja, kožo lepo osveži, ni lepljiv, nima dolgega seznama sestavin, o katerih nimamo pojma, zakaj so notri, še manj, kako škodljive so. ... Skratka ima vse, kar pričakujem od tonika. Večino drugega so itak napisale predhodnice.

   Na embalažo (če ni ravno totalno nefunkcionalna) ne dam veliko, dokler je izdelek dober. Pretirano fensi embalaža me včasih celo odbija, saj krepko prispeva k ceni. Tale je vse prej kot lepa, je pa čisto uporabna. Torej se ne bom pritoževala.

   Cena: za to kakovost in količino je pravzaprav nizka.
   21
 • Axa je všečkal/a oceno izdelka Bourjois 123 Perfect CC Cream krema.

  31. okt 2014 4:37
  0
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Essence All About Matt Fixing Compact Powder.

   31. okt 2014 4:23
   Tale izdelek me navdušuje, saj je nekaj, kar sem že dolgo iskala.

   Človek že tako težko najde ustrezen tekoči puder - tako po odtenku kot tudi po njegovih drugih lastnosti, če tega, ali koži sploh ustreza, ne omenjam.

   In potem je treba uporabiti še puder v kamnu - in spet iščeš odtenek kot zmešan. Vsaj meni je le redko uspelo, da bi našla tak puder v kamnu, ki ne bi "uničil" odtenka tekočega, ki sem ga tako mukoma našla.

   Tale stvarca me je navdušila prav s tem, da je prosojen, brez odtenka. Čeprav je videti bel - če ga ravno ne nanašamo z lopato - ohrani odtenek tekočega pudra, obenem pa poskrbi, da se polt ne sveti. In to uspešno, vsaj pri meni, ki imam kožo nekje med normalno in mešano, se pa kar rada zasveti.

   Glede na to, da mi ta izdelek v celoti ustreza, se mi zdi cena čisto okej.

   Edina pripomba velja embalaži, pa še ta se ne nanaša le na ta izdelek, ampak na splošen trend pri pudrih v kamnu. V zadnjem času velika večina proizvajalcev spodnjega in celo srednjega razreda opušča pokrovčke iz solidno trdne plastike, prav tako ogledalca in blazinico za nanašanje. Zunaj doma mi je zoprno v torbi poleg ostale šare prenašati še čopič & ogledalce. Skratka, ta cenena embalaža mi ni všeč, večinoma se tudi ne odpira zlahka, se hitro lomi itn. Tale se sicer odpira normalno, ampak ves čas imaš občutek, da boš nekaj zlomil. Kar zadeva mene, bi za malo večjo robustnost raje plačala kak cent več. Čeprav po drugi strani: proizvajalci so poslabšali embalažo, nisem pa opazila, da bi se pudri pocenili ;-)
   4
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation / Fond de Teint Gel.

   5. okt 2014 18:52
   Puder me je razočaral na vseh frontah. Nimam ravno zahtevne kože, nekaj med normalno in mešano. Stvar se preprosto "packa", drugače ne znam opisat. Na moji koži se sveti, kot bi bila petnajstletna najstnica, odtenek, ki se je zdel pravi (navadno znam primerne za silo prepoznati že na oko), se je izkazal za nenaravnega in se ni zlil z mojo poltjo. Tudi puder v kamnu zadeve ni popravil, saj ga je tekoči puder sproti "vpijal".

   Ozka embalaža je primerna kvečjemu za v torbico, na polički mi je ves čas padala. Pri boljših in znatno cenejših pudrih je tudi embalaža primernejša: ali spodobna dobra stara tubica ali celo kaj bolj "luksuznega. Ta je cenena - tako na pogled kot na otip. Vonj - krneki.

   Po nekaj poskusih sem ga predala prijateljičini najstniški hčerki, pa še to samo zato, ker vem, da ima družina zelo hude denarne težave, sicer bi romal v smeti. Njej ustreza nekoliko bolje kot meni, saj ima izrazito suho kožo.
   25
  • Axa je napisal/a oceno izdelka Deborah 24 Ore Perfect Foundation.

   5. okt 2014 18:40
   Tale puder se mi je usedel v srce kot primeren puder za vsak dan in vse priložnosti.

   Še najprimernejši je za normalno kožo, tudi za mešano. Je lepo mazljiv, odtenek, ki ga uporabljam (5 - amber) je, vsaj zame, sijajen: ni svetel, vendar obenem ni tisti opečnat, kot bi se žgala na soncu, ali oranžen, ampak spominja na lepo zlatkasto, samo rahlo zagorelo kožo.

   Obstojnost je res solidna, kar se tiče svetenja kože, je pa tako: kadar si želim biti skromno napudrana, da se pzp. ne vidi, da sem namazana, ga uporabim čisto malo in v tem primeru ima koža lep, naraven sij. Kadar pa hočem biti "zares" naličen, ga uporabim več in nato dodam še puder v kamnu. Tudi v tem primeru se lepo obnese. Ni pa to ravno matirni puder, kot je denimo moja stalnica matirni Manhattnov (ta je odličen, vendar je treba paziti, da se ga nanese le malo).

   Puder je zdaj na voljo v malce drugačni, uporabnejši steklenki, ki se lahko primerja s tistimi pri dražjih pudrih. Tudi vonj je ultra lep, zelo diskretno cvetličen - zdi se naravnost "drag", kot pri pudrih veliko višjega cenovnega razreda.

   Toplo ga priporočam ga torej za normalno do mešano kožo, odtenek 5 pa bo pristajal normalni in morda celo malce svetlejši koži, če želite biti videti rahlo zagoreli ali pa imeti odtenek, ki je malce temnejši od naravnega, ne da bi se zdel nenaraven.

   Izdelek se je uvrstil med tiste, s katerimi nisem le zadovoljna, ampak ga bom še kupovala. Priporočam.
   5
  • smajlicAxa

   7. jun 2013 10:36

   Živjo Axa!

   Zasledila sem, da uporabljaš Aubrey OrganicsVegecell Night Time Hydrator with Green Tea in si v komentarju zapisala, da ga naročaš iz tujine. Bi bila tako prijazna in mi zaupala kje točno ga naročaš, ali je skrivnost? Smile

   Hvala

   1
    • Axa


     31. okt 2014 4:34

     http://www.iherb.com/

Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Dow* pred 6 dnevi
  dobra
 • Dow* pred 6 dnevi
  super
 • Dow* pred 6 dnevi
  v redu
 • gakiko 19. avg 2021 21:40
  dober, neproblematičen
 • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
  schauma šampon
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Najpogostejši stranski učinki so krvni strdki, ki vodijo v možgansko kap in smrt, ter miokarditis.