Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kobrowsky

  • Kobrowsky je komentiral/a novico Sodišče v ZDA potrdilo škodljivost cepiva proti ošpicam, mumpsu in rdečkam.

   5. dec 2013 14:06
   Dr. Wakefield je znan po tem, da je l. 1998 ponaredil rezultate svoje študije o povezavi med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (measles, mumps, rubella ali na kratko MMR) in pojavom avtizma ter črevesnih obolenj.

   Drugim znanstvenikom in raziskovalcem ni uspelo priti do enakih rezultatov.
   Leta 2004 je raziskovalni novinar Sunday Times-a Brian Deer razkril konflikt finančnega interesa s strani Wakefied-a, ki je razvijal svoje cepivo proti eni od teh bolezni (mislim, da ošpicam, nisem pa 100%).
   Poleg tega je bilo nekaj staršev od 12 otrok, na katerih se je izvajala študija o vplivu tega trojnega cepiva rekrutiranih s strani odvetnika, ki je pripravljal tožbo proti proizvajalcem tega cepiva. Poleg tega bila kampanja proti proizvajalcem cepiva financirana iz javnih sredstev (Legal Services Commission, en del pravosodnega ministrstva), Wakefield pa je prejel več kot 400.000 GBP s strani odvetnikov, ki so zastopali starše otrok z avtizmom.

   Ko so informacije prišle na dan, je tednik za medicino, The Lancet, v katerem je bila študija objavljena, le-to umaknil.

   Torej, na kratko:
   - Wakefield je prevarant, ki je ponaredil rezultate študije in se s tém finančno okoristil.
   - Wakefield ni trdil, še manj dokazoval, da so cepiva na splošno nevarna in škodljiva (razvijal svoje cepivo) pač pa je študijo opravil in njene rezultate ponaredil samo za to trojno cepivo
   - Wakefield je prevarant, ki je ponaredil rezultate študije na škodo mnogih otrok in v svojo finančno korist.
   - Wakefield je prevarant.
   - Nekateri ljudé bódo prevarantom verjéli pa če vsi ostali tulijo "PREVARANT! PREVARANT!"

   Kar se tiče sodbe iz članka pa:
   "Deček Ryan je utrpel encefalitis v roku 5 do 15 dni po cepljenju proti OMR (ošpice, mumps in rdečke), zato je povezava več kot jasna in se je sodišče odločilo, da družina prejme odškodnino."

   Iz téh podatkov je razbrati, da je sodišče razsodilo zgolj na podlagi té povezave, kar je enako, kot da bi po branju tega članka padel in si zvil gléžen in nató tóžil planet-lepote.si, da pred branjem članka nisem padel in si izvil gléžnja, nékaj dni po prebranem pa se mi je tó zgodilo.

   Vsekakor pa móramo védeti, da so izslédki Wakefieldove študije LAŽNI in da je prekléto dobro védel, da korelacija med MMR cepivom in avtizmom ter črevésnim obolenjem pri otókih vsaj gledé na rezultate, ki jih je dobil, NE OBSTAJA.

   Lažnivi Wakefield in njegova krivica.
   0
 • Kobrowsky se je registriral.

  5. dec 2013 14:04
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
  schauma šampon
 • Dow* 20. jan 2021 18:57
  žal ukinjen
 • Dow* 20. jan 2021 18:49
  dober
 • Dow* 20. jan 2021 18:41
  žal ukinjena
 • Dow* 20. jan 2021 18:35
  stalnica
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
O napredni tehnologiji pomlajevanja smo govorili s priznanim dermatologom, dr. Sandijem Luftom iz Derma Centra Rogaška in Maribor.