Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 odličnih načinov, kako se odzvati na žalitve

18. avg 2022 8:20
0

Oglasno sporočilo

Temeljijo na jezi, ki jo ima nekdo zaradi socialnega statusa in prizadevanju, da bi to stresli na druge. Toda samo zato, ker so jezni, še ne pomeni, da morate do njih biti isti. Vendar pa tudi vam ni treba biti tiho, saj se bodo s tem nahranili in nadaljevali z zmerjanjem.

1. Lahko rečete "hvala"

Namesto da se jezite in začnete prepir z drugo osebo, preprosto končajte vašo interakcijo z besedami " hvala". ” To jih bo verjetno ujelo nepripravljene in ne bodo imeli ničesar drugega za povedati, če je bil njihov cilj boj z vami. Pokaže jim, da sprejemate njihov komentar in želite iti naprej, kot da se ni nič zgodilo. To je seveda v primerih, ko je žalitev zelo blaga.

2. Lahko ostanete mirni in zajedljivi

Lahko je nekomu svetovati, naj ubere drugačno pot, a včasih se vam zdi, da morate odgovoriti, ko slišite žalitev. To lahko uspešno storite tako, da najdete odgovor, ki je žaljiv za drugo osebo, a še vedno precej smešen in zajedljiv. Ni vam treba uporabljati enako žaljivih besed, toda duhovit udarec bo opravil svoje delo in sogovornika prepričal, da niste boksarska vreča.

3. Lahko priznate nekaj njihove kritike

Druga oseba morda ni tako negativna do vas in vas želi obvestiti o vaši šibkosti. Njihovi nameni so lahko dobri, vendar preprosto ne poznajo pravega načina izražanja svojih čustev. V tem primeru lahko sprejmete del njihove kritike, vendar jim dajte vedeti, da bi morali izbrati lepše besede.

4. Lahko uporabite humor

Nekateri ljudje samo želijo prizadeti druge, drugi pa se preprosto ne znajo pravilno izraziti. Kakorkoli že, lahko pustite, da žalitev zdrsne in se odzovete na smešen in šaljiv način . Ni vam treba pokazati, kako užaljeni se počutite, lahko pa ostanete mirni in se odzovete. Vaše vedenje jih bo morda prepričalo, da vam tovrstni komentarji ne pridejo do živega.

5. Pritisk lahko vrnete nanje

Ko vas nekdo postavi v središče pozornosti, čutite pritisk, da morate hitro odgovoriti. Vendar bi bila odlična lekcija za njih, če bi bili pod enakim pritiskom in videli, kako se počutite. Ne samo to, ampak če jih postavite na to mesto, imate več časa za razmislek o svojem odgovoru. V tem času vam bo druga oseba prisiljena pojasnjevati svoje vedenje in govoriti o sebi.

6. Lahko spremenite temo

Če nekdo reče nekaj, zaradi česar se počutite neprijetno, lahko preprosto najdete nekaj drugega za pogovor. To je običajno dobra možnost, ko komentar ni nujno boleč ali žaljiv, temveč je bolj vsiljiv in preveč oseben, da bi o njem govorili. Druga oseba bo verjetno sledila vašemu zgledu in začela nov pogovor o nečem drugem. Tako boste ohranili mir in se izognili nesoglasju. 

PREBERITE TUDI: 5 znakov, da v razmerju izgubljate svojo identiteto

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če sanjate o tem, da bi vsak dan jedli čokolado, imate zdaj izgovor – oz. kar 10 njih.