Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 živil, ki se jim je treba izogniti, če imate artritis

2. jul 2021 9:25
0

Oglasno sporočilo

... prizadene človeka na različne načine, najpogostejša pa sta artroza in revmatoidni artritis. Osteoartritis je nevnetna vrsta artritisa, ki se pojavi, ko se hrustanec na koncu naših kosti obrabi. Po drugi strani pa je revmatoidni artritis vnetni tip artritisa, ki ne poškoduje le sklepov, temveč vpliva tudi na druge sisteme našega telesa. Pojavi se, ko imunski sistem pomotoma napade celice in tkiva v naših sklepih.

Medtem ko artritis prizadene kosti in sklepe, lahko povzroči bolečino tudi na drugih delih telesa. Bolečine v sklepih, otrdelost, oteklina, pordelost na koži in omejevanje gibanja so nekateri simptomi artritisa. Medtem ko lahko obvladovanje stanja, zdravila in terapija pomagajo lajšati nekatere simptome, zdravniki svetujejo naj bolniki zmanjšajo ali omejijo nekatera živila, da se izognejo poslabšanju simptomov in bolečini. Če so vam diagnosticirali artritis, se izogibajte:

Dodanemu sladkorju

Dodani sladkor običajno najdemo v čokoladah, gaziranih pijačah, bonbonih, sokovih, brezalkoholnih pijačah, žitaricah in celo nekaterih omakah. Izogibajte se hrani, ki vsebuje dodan sladkor, ker pospešuje bolečino pri artritisu. 

Glutenu

Gluten je vrsta beljakovin, ki jo običajno najdemo v žitih, kot so pšenica, ječmen in rž. Vse, kar je narejeno iz teh zrn, vsebuje tudi gluten, kot so kruh, žemljice, pecivo, testenine in še več. Gluten naj bi povečal vnetje v sklepih, kar bi lahko poslabšalo bolečino. 

Soli

Če imate artritis, se je treba izogibati živilom, ki vsebujejo velike količine soli, kot so predelano meso, juhe, nekatere sorte sira in pica. 

Predelani hrani

Visoko predelana hrana, kot so gotova žita za zajtrk, nezdrava hrana, sokovi in ​​druge take stvari, na splošno vsebuje vse zgoraj našteto. Vsebujejo dodan sladkor, rafinirana zrna in konzervanse, ki skupaj prispevajo k poslabšanju bolečine pri artritisu. 

Alkoholu

Alkohol lahko poslabša tudi vnetje in bolečino artritisa. Nekaj ​​študij je pokazalo, da uživanje alkohola pospešuje poškodbe hrbtenice pri ljudeh, ki trpijo zaradi aksialnega spondilartritisa. To je vrsta artritisa, ki prizadene predvsem hrbtenjačo in sklepe tega področja.

PREBERITE TUDI: Za uspešno hujšanje potrebujete vitamin D 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ličenje bi moralo biti v sodobnem svetu za vsako urejeno žensko nekaj tako osnovnega, kot je vzdrževanje higiene.