Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 razlogi, zakaj vas bolijo dojke

28. avg 2020 8:06
0

Oglasno sporočilo

... zaključke (rak dojke), si preberite možne razloge in vzroke za bolečine.

1. Fibromi

Odkritje grudice v dojki je lahko grozljivo. Vendar pa niso vsi tumorji in vse zatrdlinice takoj rai. Benigni in nenevaren tumor se imenuje fibrom. Najpogosteje ga odkrijejo pri ženskah, mlajših od 30 let. Fibromi so zelo majhni, vendar se občutijo drugače kot okoliško tkivo dojke. Njihove meje so jasno določene in jih je mogoče premikati pod kožo. Medtem ko natančen vzrok fibromov še ni povsem znan, se domneva, da ima hormon 'estrogen' vlogo pri genezi in razvoju teh benignih tumorjev. Poleg tega je uporaba peroralnih kontraceptivov pri ženskah, mlajših od 20 let, povezana tudi z večjim tveganjem za razvoj fibroma.Ti benigni tumorji lahko rastejo, še posebej, če ste noseči. Ko pogodijo menopavzo, ženske pogosto poročajo o krčenju fibroma. Prisotna je lahko tudi bolečina.

2. Ciste

Cista v dojki se lahko občuti kot gruda, biva v tkivu dojke in je napolnjena s tekočino. Najdemo jih v eni ali obeh dojkah in se lahko pojavijo tudi z znaki in simptomi, kot so:

 • bolečina
 • izcedek iz bradavice
 • občutljive dojke

Pogosto se ciste potrdijo na UZ dojk in redko zahtevajo zdravljenje.

3. Predmenstrualni sindrom

Če se bolečina v vaših dojkah pojavlja vsak mesec ob istem času in traja dokler ne pride do menstrualne krvavitve, potem vzrok za bolečine izhaja iz vašega menstrualnega ciklusa.

4. Prehrana

Vaša prehrana bi lahko bila krivec za bolečine v prsih. Živila, bogata z natrijem, kofeinom, ali tista z visoko vsebnostjo maščob lahko povzročijo bolečine v dojkah. Če se še niste posvetovali z zdravnikom in kljub omejevanju uživanja zgoraj naštetih živil, bolečine v dojkah še vedno ne pojenjajo, se takoj posvetujte z zdravnikom.

Tudi če imate pogosto ali intenzivno bolečino v dojkah, ali če se je obstoječa bulica povečala, ali se spremenila, se takoj posvetujte z zdravnikom. Zdravje je le eno.

PREBERITE TUDI: Samopregledovanje dojk

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov.