Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

29. festival kreativnosti Zlati boben se vrača k svojim koreninam in ustvarjalnemu bistvu

6. feb 2023 17:00
0

Oglasno sporočilo

Festival se osredotoča na ustvarjalnost, sodelovanje in neverjetno spoštovanje

“Zlati boben je kreativni industriji poznan kot najbolj prijazen, a po drugi strani - z vidika tekme, absolutno nepristranski festival, ki dejansko nagradi le najboljše. Festival, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica, se osredotoča na kreativnost, sodelovanje in predvsem spoštovanje do strokovnjakov in agencij, kot tudi naročnikov tako v naši panogi kot širše. In ker je bila želja Bobnarjev, da se festival vrne k svojim koreninam v Bernardin tako zelo močna, smo željo uresničili in se bomo zato 9. in 10. oktobra srečali v Portorožu. Proslavili bomo najboljše ideje, dela, posameznike in time ter agencije v regiji,” je poudarila Mojca Briščik, predsednica festivala Zlati boben.


Zgodba za našo novo vizualno podobo

Vizualna podoba uporablja naravne elemente, ki nas obkrožajo: morje, sonce in jadranski cvet, ter nas poziva, da se vanje potopimo. "Ti preprosti, a pomembni mikroelementi so ključni za iskanje ravnovesja med preteklostjo in sedanjostjo ter ustvarjajo edinstven pogled v prihodnost." Z uradno tipografijo in poudarkom na dveh osnovnih barvah, ki nas spominjata na poletje; rumena simbolično predstavlja sonce in svežino ustvarjalnosti, modra pa festival povezuje z bližino morja.

“Večplastno oblikovanje je ustvarjeno za raziskovanje globin tridimenzionalnega v dvodimenzionalnem prostoru. Likovni jezik sestoji na jasnem in minimalističnem pristopu, izraženem v fotografiji ter tipografiji z malo do nič grafičnih elementov, ki bi sicer odvrnili pozornost od glavnega sporočila festivala – pomena kreativnosti in vloge, ki jo ta ima pri soustvarjanju našega sveta,” je o podobi povedal Marko Klemen, umetniški direktor na agenciji DROM, ki festivalsko podobo soustvarja že četrto zaporedno leto.

Zlati boben bo potekal 9. in 10. oktobra, v Grand hotelu Bernardin, v Portorožu. Prijava na festival in v tekmo bo odprta v mesecu marcu.


O festivalu Zlati boben

Festival Zlati boben se je rodil leta 1993 s preprosto idejo, da bi združil ustvarjalce iz različnih, takrat pogosto opredeljenih “novih evropskih držav”. Festival je želel navdihovati in spodbujati ustvarjalno razmišljanje in delovanje za pozitivne spremembe na različne načine ter jih osvetliti s svojim tekmovalnim in kongresnim programom. Festival Zlati boben je bil izbran kot eden od sedmih regionalnih nagradnih festivalov, vključenih na lestvici WARC in v AdForum Business Creative Report, edinstveno lestvico najbolj nagrajenih kampanj na svetu po industrijskih sektorjih.

www.goldendrum.com

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?